Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

z-VV-na-bliti

13. 6. 2012 14:05
Muhehe...

...ted koukam, ze prej pocitta podpisy pod petici Holesovskejch tragedu...

1 0
možnosti
VH

Stará kára

13. 6. 2012 10:51
Víte,

on pan Dr. Kužvart v době, kdy většina z nás byla zalezlých, pravidelně na výročí Palacha, Srpna a mnoha dalších, si vzal na záda batůžek (částečně chránil před obušky), na hlavu čepici ze silnější látky (ze stejného důvodu) a šel manifestovat proti zlovolné, nedemokratické   k o m u n i s t i c k é   moci.  Co jste dělal vy, frajere, odpůrče komunistů a fašistů, či vaši rodiče, že teď "soudíte"  (tedy zejména pomlouváte a plivete)????   Ježíš - tihle odbojáři po boji, to je hrůza.

0 0
možnosti
JR

Jakub Roth

13. 6. 2012 11:14
Re: Víte,

Nevím, kde byl Kužvart, já ho tam neviděl. Na rozdíl od něj, salonního levičáka, jsem byl trestně stíhán za údajné organizování jedné z těch demošek. A nevím o tom, že by jej, jako nás několikrát, odvezli před různými výročími na pár dní na Ruzyň či do CPZ na Pankráci. Tož tak. Štěkejte si na někoho jiného.

2 0
možnosti
H

Halfunx

13. 6. 2012 9:17
Demokracie s přívlastky

Slovo demokracie nějaký ten přívlastek mít musí prostě proto, aby bylo zřejmé o co de. I když napíšete demokracie bez přívlastků, vlastně ten přívlastek dáváte (a ne že by podobná hesla nebyla).

Přímá demokracie je podle mě správný směr, nesmí být ale kontaminována politickými směry prosazujícími autoritářský způsob vlády. Pro ně je ideál přímé demokracie jen další populistické gesto pro manipulaci s davem. Levicový a marxistický způsob vlády je úplný opak přímé demokracie, stejně tak zastupitelská demokracie a její stranický systém voleb nemá s přímou demokracií nic společného.

Ideál přímé demokracie ve smyslu metagovernmentu nelze dosáhnou mávnutím proutku a ani si nejsem jist, že podobné absolutní ideály jsou životaschopné. Nicméně raketový vývoj technologií a tím i obecné informovanosti může vést k přímé demokracii na komunální úrovni, kde složitost rozhodování není tak velká.

Přímou demokracií musí být vytvořen a schválen základní dokument - ústava ČR - to je podmínka.

0 0
možnosti
JR

Jakub Roth

13. 6. 2012 9:22
Re: Demokracie s přívlastky

"raketový vývoj technologií" Bohu žel k informovanosti nijak nevede. Naopak. Objevila se lavina neuvěřitelných a šílených, lživých, vyfabrikovaných informací, kterým lidé věří. Neprotestuji. Ale je to tak. Přímá demokracie je podobný nesmysl, jako komunismus. Obé totiž počítá s úplně jiným člověkem, než jakého má k dispozici.

0 0
možnosti
PL

petluke

13. 6. 2012 9:03
Lenina jsem v Kužvartově pracovně nezaznamenal,

spíš tam byl takový pracovní chaos. Místnost zaplňovaly případy, v kterých se Váš "revolucionář" angažuje. Docela slušně zatápí například pražským kmotrům. Hoši mají nezřízený apetit a pohlcují jeden atraktivní pozemek za druhým. Třeba tenhle:

http://lukes.blog.idnes.cz/c/177143/Mrakodrap-misto-parku-Tunel-ktery-policii-nezajima.html#t2  Pokud bude dělat dál svou práci, tak je mi celkem fuk, jestli bude chodit s buďonovkou naraženou přes uši. Lidi hodnotím podle činů, ne podle toho, jestli patří k levici, nebo pravici.

0 0
možnosti
JR

Jakub Roth

13. 6. 2012 9:19
Re: Lenina jsem v Kužvartově pracovně nezaznamenal,

Já vás jako zastupitele chápu. Ale položím otázku - kdyby byl Kužvart nácek a angažoval se jako právník tak, jak se angažuje, vadil by vám? A vadilo by vám, kdyby chodil v čapce SA? A pokud hodnotíte podle činů, dám ještě otázku - pokud vrah brutálně zabije stařenku a cestou od tohoto strašného činu vytáhne z rybníka topící se dítě, už to není odsouzeníhodný odporný zločinec? Dovádím to samozřejmě do extrému, ale... Lidé jako Kužvart využívají dokonale demokratických principů, ale jakmile by získali moc, tyto principy by zlikvidovali. Vždy tomu tak u nich bylo.

2 0
možnosti

rezjirrezjir

13. 6. 2012 8:42
Co máte proti obecnému referendu ?

Ve Švýcarsku ho mají také a řadí tam kapitalismus jak tajfun.

0 0
možnosti
JR

Jakub Roth

13. 6. 2012 8:49
Re: Co máte proti obecnému referendu ?

Pane rezjire, já už jsem vám řekl, že se mi vaše relativizování z duše hnusí, takže na vás nebudu reagovat. Ostatně - na vaši otázku si jistě odpovíte jako "znalec" dějin sám. S Bohem.

2 0
možnosti
H

henryy

13. 6. 2012 8:36
Pane Rothe, na vás celkem dobré, ale Ziegler je lepší.

Pane Rothe, dovolte mi jednoduchou otázku.

Cítíte se zcela zdráv?

0 0
možnosti
JR

Jakub Roth

13. 6. 2012 8:46
Re: Pane Rothe, na vás celkem dobré, ale Ziegler je lepší.

Jistě. A vy? :-P

1 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2027x
Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz


 

Seznam rubrik