Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

duch zavražděného iuose

11. 9. 2012 20:56
hmm

já si spíš myslím, že Bůh vyrobil zmetek za který se teď stydí někde v koutě a nehlásí se k němu (k nám). Možná to i zkouší "znovu a lépe" někde jinde.

0 0
možnosti
MH

Michal Hanko

11. 9. 2012 20:40
pár poznámek

Pane Roth(e?), jakožto ateista argumentuji Biblí JEN tomu, kdo o ní tvrdí, že je Slovo Boží. Nevěříte, že je Bible Boží Slovo? Pak pro mě nemá nejmenší smysl vám z ní citovat. Vysmíváte se nám, že Bibli nerozumíme... Možná! Ale pociťujete snad JISTOTU, že VY jí rozumíte?!

Kdybyste se pane Rothe místo posmívání raději pořádně podíval na to, co my ateisté vlastně tvrdíme http://www.i-ateismus.cz/privitani-a-prehled/ a pak se pokusil na NĚCO z toho věcně zareagovat. Bojím se ale, že na to vy ... prostě nemáte koule. Překvapte mě!

Pěkný den přeje ateista Michal Hanko

0 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_chrní_v_trní

11. 9. 2012 11:50
jsem ateista

nevidím důvod, proč se mi smát....ale ani mě to nezneklidňuje. Sám se směju rád vcelku čemukoli, co k tomu má potenciál. Černý humor u mě ale přece jen vede.

Oceňuji, že článek není nijak útočný a i když se do ateistů trefuje, není to blbé.;-)

p.s. i když.....mezi námi ateisty....nejsou ti křestani sice milí ale tak trochu směšní?;-)

2 0
možnosti
BT

markyz.Gero

11. 9. 2012 8:17
opět skvělé

1 0
možnosti
VK

-palička-

11. 9. 2012 1:00
takže takový Vereš

vlastně není ateista, nýbrž ..... (doplnit dle vlastní úvahy :-P).

0 0
možnosti
KB

Karel2002

10. 9. 2012 20:57
Pěkný film pro Rotha a p. Janu S.

http://www.csfd.cz/film/241254-agora/

Já vím, že zase začnete zuřit a režiséra začnete podezřívat ze sympatiíí s Gottwaldem či Nejedlým. Tak, prosím vás, klid.

A kdyby náhodou někdo řekl...já jsem protestant a ne katolík (já nic, já muzikant...), tak se podívejte, jak se milí protestanti dokázali k sobě chovat

http://leccos.com/index.php/clanky/servet-michael

2 0
možnosti
VS

Astaroth

11. 9. 2012 9:52
Re: Pěkný film pro Rotha a p. Janu S.

Rozbijejte telefony a pocitace, tento film ukazuje presne, jak to dopadne, kdyz se nevratime k parnimu veku:

http://www.csfd.cz/film/1249-terminator/

0 0
možnosti
KB

Karel2002

10. 9. 2012 20:51
Ještě štěstí, že Roth a my nežijeme dejme tomu v 17. století

a filosofická disputace Roth-Sláma neproběhla v té době. Pan Roth by si totiž celou situaci usnadnil tím, že by pana Slámu prostě upálil zaživa na nějakém pomalém ohni. Proto také žádní ateisté ve středověku nebyli, to by musela svatá církev připustit nějakou demokracii. Když nebyli ateisté, křesťané se aspoň upalovali mezi sebou za nepatrně odlišný teologický názor. Jo demokracie, když ta pravda je jenom jedna tzn. ta naše, viďte pane Slámo? Pokud by dnes křesťané vládli tak neomezeně, jako zhruba do 18. století, pan Roth by nemohl jezdit ani na té motorce. Zase z toho jednoduchého důvodu, že by "humanističtí" křesťané vynálezce spalovacích motorů prostě usmažili za živa či alespoň napíchli na kůl. Ta motorka mi ostatně připomíná, jak ideoví příbuzní pana Slámy Chomejní či Taliban používají bez jakéhokoliv studu moderní technologie. Duel Roth, Jana S. a další křesťané versus Sláma mi připomněl kostnický tribunál, pouze tomu chybělo provedení rozsudku. To oni nemůžou. Zatím.

3 0
možnosti
VS

Astaroth

11. 9. 2012 9:56
Re: Ještě štěstí, že Roth a my nežijeme dejme tomu v 17. století

Ja bych to tak cerne nevidel, proste by pripluly cinske bitevni lodi a palbou na zpozdily klerikalni Rim by donutily Evropu otevrit se svetu. Papez by posleze na vlajkove lodi "Cisar osmi nefritovych krystalu na brehu jiskrici reky" podepsal abdikaci ;-D

0 0
možnosti
JS

Jana S.

10. 9. 2012 19:34
K tomu co bylo pod předposledním článkem autora

Evoluce, či kreace? Tak tohle je nepodstatné. Pro křesťany tohle nemá význam z hlediska víry. Víra se zakládá na vzkříšeném Kristu. Už svatý Jeroným řekl, že Bible není přírodovědeckou učebnicí, ale je o Božím díle. Svatý Robert Bellarmin řekl Galileovi , že Bible není o tom, jak funguje nebe, ale jak dostat lidi do Nebe. Kdyby se odpůrci křesťanství snažili aspoň trochu prostudovat nauku a historii katolické církve. Ono je snazší opakovat komunistická klišé, které nejsou slyšet ani ve Francii, o které komunisté kdákali, že se tam s katolíky nejlépe vypořádali.

1 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

11. 9. 2012 10:55
Re: K tomu co bylo pod předposledním článkem autora

Jenže když někdo narazí na takovýho Kábrta, tak to vypadá jinak...

0 0
možnosti
JS

Jana S.

10. 9. 2012 19:18
Kdo je ateista?

Ten , kdo nevěří v Boha? No, ani nemusí. Ateista má jinou víru. Víru ve vědu, víru v to, že Bůh neexistuje. Na tomto staví svoje přesvědčení (víru) Ateista věří, že věda dokáže vše vysvětlit, ale ateista už nikdy nedokáže říci, jaký je smysl lidské existence. Ateista řekne, že člověk je produktem náhodných procesů, ale už nedokáže vysvětlit, kde se ty procesy vzaly

0 0
možnosti

dva mraky

10. 9. 2012 19:48
Re: Kdo je ateista?

Ateista veri ze sily a principy rozhodujici o chodu vesmiru nemaji zadne vedomi, ze neni zadna vyssi bytost. Jinak klidne muze verit ve vodniky, lesni skritky a prevtelovani. Vira ve vedu a rozum je neco jineho. Co se smyslu tyka tak to je funkce vedomi, bez vedomi neni zadny smysl jen pricinne retezce.

0 0
možnosti
JS

Jana S.

10. 9. 2012 19:11
Mně je nejsympatičtější Jules Verne

Ten si dělal z ateistů srandu a se svými nakladateli vedl válku o to, co bude v jeho románech a co tam nebude. Jinak nejkrásnější věci od Vernea  jsou básně k Duchu Svatému a Panně Marii. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2032x
Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz


 

Seznam rubrik