PK

To je ale hloupý nápad. Když někdo třikrát za sebou něpůjde volit, neznamená to vůbec nic. Proč by počtvrté nemohl, když bude chtít? To už je snad rozumnější i to, že volit by nemohli občané, kteří jsou na státu závislí. A to s těmi bankovními účty - žadatal s tím musí vždy souhlasit. Jinak stát nic kontrolovat němůže.

JM

"Když někdo třikrát za sebou něpůjde volit, neznamená to vůbec nic. Proč by počtvrté nemohl, když bude chtít?"

No právě proto, že třikrát předtím nebyl. Aby pochopil, že mít volební právo něco znamená.

JK

To jsou nesmysly, které opravdu v demokracii nemají místo.

Foto

Všeobecné volební právo má řadu problémů, jak se ukazuje. Jsem plně pro vaše řešení, ale šel bych dál. Umělá inteligence a internetové prostředí ukazjjí, že většina voličů není schopná racionálního rozhodování. Starý feudální princip, že poddaní jsou hloupí, nabývá na aktuálnosti.

JM

To ano, ale má na tom svůj podíl právě i politika pánů vůči "poddaným" (viz např. degradace školství). Jinak, mi šlo právě o to, aby volební právo zůstalo principielně neomezené, nevztažené jen k vybraným skupinám občanů.

  • Počet článků 123
  • Celková karma 6,52
  • Průměrná čtenost 1030x
Ostravák a etnický čechoslovák. 

Nejčastější témata, o nichž zde (většinou z konzervativního pohledu) píšu, jsou asi tato: politika, společenské dění, filosofie a křesťanství. A občas samozřejmě zabrousím i jinam.

Email: maftik@seznam.cz.

YouTube kanál: 

https://www.youtube.com/channel/UCe0J9k3Nb2v_t24rqORQMdw


 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky