JL

Zajimavy clanek, pane Jakube Moravčíku. Dokonce jste mne prekvapil. Pro svuj demokraticky stat jste pouzil zakladni zakon, Ustavu.

Nebudu rozvadet jine staty. Snad se dotknu jen jednoho ci dvou. To jaksi jako ukazku jen cast te demokraticke legitimite.

V prve rade, mame Ustavu, ktera je odvozena z te ustavy konstitucni monarchie Rakouska z roku 1867. Od prijeti jeji odvozenny, mame dokument, ktery nesplnuje zadnou demokratickou legitimitu. Sam jste poukazal na CR jako propagatora voleb stran co by zaklad demokracie. Jak muze byt jedinec zastoupen nebo dokonce zvolen, kdyz v prve rade musi ukazat sve ideologicke mysleni kolektivu, ktery jeste nema zadnou silu prosazovat jakokoliv ideologii. Tim se stavate "seminkem" ne ceho, co vam muze politicky pomoci, ale take vas muze vseobecne znicit.

Toto je jen osobni uvaha, podporena vnimanim lepsi cesty v te demokraticke legitimite. Volba jedince do vsech slozek vedeni statu. A podle toho francouzkeho aristokrata, ktery to popsal v knize "V duchu zakona" (Spirit of the Law) a vydal teto spis v Zeneve roku 1748, byla sestavena Ustava z roku 1787 v zamorskych 13 kolonijich. Zde se objevila snaha dostat jakehokoliv jedince na vedouci misto volbou zucastnenych obcanu v urcenem obvodu zeme.

Zde je podstata dvou systemu vedeni statu. Je zde jeste jedna nutnost miti v cele strukture vedeni cehokoliv (statu urcite), kdy rozhodnuti jedne skupiny je nutno prezkoumat skupinou druhou a upravit ci usmernit toto rozhodnuti te prvni a take mit silu ji odmitnout.

To je akce pro vas v dalsim clanku. Ta demokraticka legitimita zakona v Ustave, pri kontrole rozhodnuti pomoci vyzsi slozkou organizace statu.

Dekuji predem.

Foto

Jsi perfekcionista, to ti nikdo nemůže upřít.

JH

J52a75n 93H54r52u97š15k39a

3. 6. 2024 12:29

Aneb další díl na téma, vytváříme a hledáme umělé problemy všude a vše je špatně a stejně nám vládnou ilumináti a Soros...

  • Počet článků 124
  • Celková karma 6,90
  • Průměrná čtenost 945x
Ostravák a etnický čechoslovák. 

Nejčastější témata, o nichž zde (většinou z konzervativního pohledu) píšu, jsou asi tato: politika, společenské dění, filosofie a křesťanství. A občas samozřejmě zabrousím i jinam.

Email: maftik@seznam.cz.

YouTube kanál: 

https://www.youtube.com/channel/UCe0J9k3Nb2v_t24rqORQMdw


 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky