Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

hasmen

30. 9. 2008 22:42
To se asi tady nebude líbit...

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

WIFI

1. 10. 2008 8:50
Re: To se asi tady nebude líbit...

indeed

0 0
možnosti
S

skretik

30. 9. 2008 12:26
Úrazová nemocnice Brno

"Zářným příkladem může být Úrazová nemocnice v Brně. Špičkové pracovište

na světové úrovni je v plánu likvidace pod vedením modrých strak!"

Pokud vím, s plánem na likvidaci přišel pan Rath pod vedením ČSSD, nikoli "až" ODS. ne že by to na likvidaci něco měnilo, jen upozorňuji že to není tak černobílé a svůj díl plivání si zaslouží i Rath a ČSSD. Až se tu u nás vybourám  tak to bude stejně jedno...

0 0
možnosti
VH

Stará kára

30. 9. 2008 12:23
3.

Největší nesmysl.  K zrušení části nemocnice v Brně a sloučení s jinou není (opakuji: není) třeba žádná privatizace. Naopak, v současném právním stavu je tato operace jednodušší.  To jen Rath ve svém demagogickém tažení úmyslně tyto kauzy slučuje. A vy to (rozhořčeně) baštíte. 

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

30. 9. 2008 12:26
Re: 3.

R^, ale není to ztráta času? Pomatence k rozumu nepřivedete....

0 0
možnosti
VH

Stará kára

30. 9. 2008 12:14
2.

Jste dlouhodobě nemocen? Pokud ne, trochu vás omlouvám. Já ano. A vím, že současně se zavedením poplatků za recept klesly mně i mé ženě o hodně doplatky za léky. Prohlašuji zcela vážně, že za léky i s poplatkem platíme méně, než v předchozím roce. V jiných diskuzích zde (zejména s p. Špátou) byste zjistil, že tento argument uvádí značná část glosujících.

Pojišťovny uvedly (vč. VZP s ředitelem, který místo získal v době ministrování Dr. Ratha), že nenavýšili platby lékařům na rok 2008 (inflace) právě díky započtení poplatků. Takže snad vydělali i pojišťovy (a ta široká skupina zdravotních zařízení s "nesoukromými" lékaři).  Mimochodem - nepodporoval jste Ratha v době, kdy poukazoval na finanční podhodnocení lékařů?  Teď tedy bylo jejich ohodnocení zvýšeno. Co vám vadí?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

30. 9. 2008 12:18
pokrač. 2.

Mám havarijní pojištění. Pokud si auto nabourám sám, přidám k platbám pojišťovny pět táců. Mám se ozvat, že nebudu platit dvakrát? Alespoň

podle vašeho tvrzení, že když zaplatíte pojistné, nebudete platit nějaký poplatek: platil byste dvakrát!!   Že lze platit "nadvakrát", tedy část jedním a část druhým kanálem vás asi nenapadá, že?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

30. 9. 2008 11:59
1.

Nemocnic, řízených obchodními společnostmi je v ČR cca 45. Všechny (až na jednu, řízenou Rathovým poskokem Dromlem) fungují. Fungují srovnatelně s obdobnými nemocnicemi s jinou právní subjektivitou. Nejsou rozprodávány, ani tunelovány (lze posoudit zejména u těch déle v tomto právním režimu fungujících).

Kdybych chtěl odhadovat chování nových subjektů, vycházel bych z těchto zkušeností. Máte zřejmě Jiné. Jaké? Zdůvodněte, proč se teď zakládané společnosti budou chovat jinak. (Poznámka: Zdůvodněním - alespoň pro mě - není, že to goeblsovsky roky řve pan poslanec Rath.)

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

30. 9. 2008 12:04
Re: 1.

*Drymlem. Nekazte tomu pánovi jméno. Nerad bych na něj zapomněl.

0 0
možnosti
M

mamut67

30. 9. 2008 11:56
Ještě k poplatkům

Rath v době na začátku svého ministrování uvažoval o zavedení poplatků. Bylo mu  to vedením jeho straně důrazně zakázáno. Tak zajistil větší příjem pojišťovnám za tak zvané státní pojištěnce a tím opravdu jak píše někdo dříve přivedl do szstému pár miliard navíc.

 

0 0
možnosti
DK

Fonon

30. 9. 2008 12:13
Re: Ještě k poplatkům

ano, Rath o poplatcích uvažoval, ale jen pro některé skupiny. Rozhodně ne pro všechny.

0 0
možnosti
M

mamut67

30. 9. 2008 11:52
NÁZOR

Otázka zdravotnictví a poplatků není tak jak zde popisujete, Poplatky vznikly proto, aby za prvé ušetřil systém tzn. zůstali peníze v rezervě pojišťoven, za druhé měly přinést finace do nemocnic atd. problém nejsou ani tak poplatky samotné, jako to do jakých kapes jdou. A k situaci v Brně, neznám tento konkretní případ, ale obecně je ČŘ přebytek akutních lůžek (nemocnic), to je největší problém zdravotnictví. který nikdo neřeší, toto je možná první krok.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

30. 9. 2008 12:03
Re: NÁZOR

vida, konečně někdo normální. R^R^R^

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

30. 9. 2008 11:50
Vzhledem

Vzhledem k poslední větě se domnívám, že nejde o blog, ale o stranickou předvolební agitaci, tj. prohřešek proti Kodexu bloggera na blog.idnes.cz. Proto žádám o stažení blogu, protože pravidla nemají platit jen pro některé.

P.S. V minulosti kvůli tomuto "šibalství" zde byly opakovaně stahovány blogy pánů Petržílka, Paroubka a Hulinského.

0 0
možnosti
V

veskawesi

30. 9. 2008 11:33
ja ti nevim

ale ten clanek zni docela divne od cloveka, jez je clenem zkostnatele paprdovske strany, ktera zdravotnictvi dovedla zadluzit a pak i s obrovskymi dluhy prevest na kraje...a starejte se hejtmani...no a ted jsou nemocnice zhusta ziskove, nikdo o peci neprisel, poplatky o peci nikoho taktez nepripravili....noc dlouhych nozu asi taky byla potreba protoze lidi dosezany CSSD by se asi tezko smirili s novym smerem ve zdravotnictvi...az bude u vlady CSSD taky bude menit lidi....vas blog nestoji ani za precteni

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

30. 9. 2008 11:25
no, jistě

máte svá tvrzení podložena důkazy, jinak byste to nepsal, že...

Ale dovolím si upozornit, že do té úzké skupiny soukromých lékařů nepatří jen zaměstnanci některých nemocnic.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1377x
Vystudoval Mendelovu zemědělskou a lesnickou univerzitu v Brně, Zahradnickou fakultu v Lednici na Moravě, obor vinohradnictví a vinařství, člen MO ČSSD Vyškov-město.

Seznam rubrik