Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V modernej praktickej psychológii je veľa ezoteriky aj skutočnej mystiky. Zdá sa, že by to tak nemalo byť. Psychológia je vedecké poznanie človeka a jeho správania. Všetko, čo psychológia tvrdí, je overiteľné (alebo podlieha overeniu). To, čo vám hovoria ezoterici, nemá nič spoločné s vedou a ezoterické postrehy nie je možné žiadnym spôsobom overiť: buď im môžete veriť alebo nie.Veľké množstvo ľudí priťahuje ezoterika, ako niečo tajné a prístupné len vybranému okruhu. Pripojiť sa k tajomstvu je status a sľubuje zázrak. Ja osobne nehľadám absolútnu pravdu, neviem, či je život po živote, mám iba svoje pocity, názory a nikoho o nich nepresviedčam, nehovorím, že viem, ako čo je. Lebo si myslím, že to nevie nik, iba sa domnievame.

0 0
možnosti
Foto

"Proč jste tak připoutaní k tomuto tělu? Nechte je odejít." a "Kam bych šel? Jsem zde."

1 0
možnosti
Foto

Vliv psychiky na zdraví člověka je známý. Má to své zákonitosti, ale nezná je ani pan Dušek, ani pan ministr. A už vůbec ne zdejší přispěvatelé.

3 0
možnosti
Foto

... známé už tak zase není co ta psychika vlastně je, že?

0 0
možnosti

J21o52s62e96f 54M81i88k14i12n

20. 7. 2023 13:34

Rakovina operovaná v Indii v roce 1948

0 0
možnosti
Foto

Operovalo se už ve starověkém Egyptu.

0 0
možnosti

Tady ale tak nejde o p. Duška, ale o epochu, která začala po roce 89, kde se otevřela cesta k hermetickým naukám, léčitelství, ale i třeba ekologii.

Tady lze sledovat určitý vývoj a jak s tím "zamával" nástup internetu a jeho následné masové šíření do domácností. Stal se z toho byznys, kde bylo holotropní dýchání, astrologie, duchovní vývoj, léčitelství a vlastně se zde vystřídalo i několik generací.

Pak tu je druhá strana, a to dynamická realita kolem nás, jež by to měla, jak si srovnat do určitého řádu a mnohé tzv. zprofanovat. Od zemětřesení a tsunami 2004 v Indonésii, až k Arabskému jaru, nástup IS, ohrožení existence Evropy, exodus migrantů, anexe Krymu Putinem, covid, a dnes válka na Ukrajině ... . Podle logiky duchovňáků, tak by se měla hledat opět duchovní příčina, ale ne už v člověku, ale v lidstvu.

Celé to vlastně přešlo už do roviny manipulací, a fikcí a zde nejvíce to táhne určitý typ žen, což je dáno aktivnější pravou hemisférou, kde je cit pro celek, nikoliv co jej vše tvoří a vlastně ukazuje na čem to je, tedy zákonech, principech, řádu, evoluci. Zde je emoční inteligence, láska, tvořivost, ekologie, rodina, duchovnost, bloudění v kruhu.

Celé to ještě aktivoval do svého vrcholu, seriál Vědma a role p. Duška vněm, tak že je to dnes velmi populární, a p. Dušek jak si žádaná celebrita. Pak tu je ještě fáze, kterou si musí projít každá generace, část populace zde, a to je pochopení naší konečnosti, smrti, a toho co je za obzorem, což má určité fáze a projevy. Typické je zde tíhnutí k ekologii, ochraně planety, snaha měnit společnost, řád, u konečnosti to vede třeba k ezoterice, či náboženství.

Tím pádem jedna generace, část populace dojde k tzv. prozření, ale už mezi tím se na její místo "tlačí" další a opět si tím prochází ... a tak to zde jde pořád dokola. Společnost, je pak pod tím to vlivem, neustále posouvána mimo své existenční těžiště, do doby, než přijde tvrdá náraz. ... . Je potřeba už za tím udělat evoluční tečku ... .

2 0
možnosti
Foto

Tolik slov .... umění je vyjádřit komplexní a složité v jednoduchosti. Zkuste to dát do tří vět.

0 0
možnosti
  • Počet článků 367
  • Celková karma 11,44
  • Průměrná čtenost 488x
BOHATSTVÍ NEMÁ STROP, TAK JAKO BÍDA NEMÁ SVÉ DNO.