Tak si tak osvobozuji a najednou koukám, že jsem dobyvatel!

Dějiny a především jejich styl výkladu, to je kámen úrazu. Takový Ramsés dobyl rozsáhlá území Egyptu a pár let po jeho smrti kameníci ničili jeho znaky na oslavných stélách a obeliscích. Prach prostě jsi a v prach se obrátíš.

Tak kdysi Hitler napadl Sovětský Svaz. Jednoznačně tím porušil tehdejší mezinárodní právo a mezistátní úmluvu o neútočení. Spolu s Hitlerem se hned svezly všelijaké národy, které do té doby asi dvacet let trpěly pod sovětskou teroristickou nadvládou. To jsou dějiny faktu.

Sověté ale začali válku vyhrávat a útočníka ze své země vyhánět. Opět se s tímto úkazem svezly ty národy, co se tak těšily na osvobození Hitlerem od Stalina, že za ty necelé tři roky stihly vyvraždit většinu cizojazyčných menšin, co žily na jejich území.

A Stalinovi vojáci osvobozovali a osvobozovali. Umírali, stejně jako jejich protivníci. A pořád šli a šli. Na Západ. Přešli klidně rusko ukrajinské pomyslné pomezí, přešli hory na východě Slovenska, vtrhli znovu do Polska. Pořád osvobozovali.

Nebo dobývali.

Záleží na tom, kdo dnes historii vysvětluje a učí.

Podle všeho ale dobývali. Oni totiž všichni věděli, co se stane např. s Československem za pět let. Oni měli jasné instrukce. Dobýt, znásilnit. Národ i kulturu.

Za dobýjení umírali. Měli totiž jasno, že za pár let budou vést studenou válku se Západem a s USA. Věděli, že Západ popraví pouze pár hlavních nácků a zbytek nechá i s majetky bez problémů pokračovat v životě.

Děkuji všem dnešním expertům na politologii. Všem, co dnes učí historii děti. Všem, co propagandisticky ničí mladou generaci.

Všichni zapomněli na to, že hlavní vinu na komunismu ve východní Evropě měli především domácí komunisté. Jak v ČSSR, tak v Polsku nebo v Maďarsku.

Za všechno může prostě Kreml.

Je to vtip?

Ne, není, to je dnešní uvažování kavárníků.

A já jsem rád, že Česko má prezidenta, který si to moc dobře uvědomuje!

Autor: Jakub Jánský | čtvrtek 26.3.2015 18:54 | karma článku: 33,48 | přečteno: 1174x