Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J29a92r87a 94R25a29n88k

18. 1. 2015 19:16

Uz jen ten nadpis.....vybouchla jsem smichy:-/

1 0
možnosti
Foto

Omlouvám se, že to sem nalepím ještě jednou. Z toho důvodu, že pokud mám názor, podle něhož pan president národ sjednotil proti sobě (tedy větší polovinu nejméně), mohu to doložit:

Při minulých volbách jsem se ve volební místnosti pídil po obrazu pana presidenta - nebyl tam. I vznesl sem dotaz, proč. Odpověděli mi, že stačí znak republiky. Já na to - a já se na něj tak těšil! Přičemž jsem znázornil postoj na příslušném portrétu. Celá volební komise, bez rozdílu partají, vyprskla.

Portrét není na úřadech, ve školách a pod.

To snad stačí!

Jistě někdo namítne, že to byli samí lumpenkavárenští povaleči, co se na obraz pana presidenta nechtějí dívat. Nezdá se vám, že je jich čím dál víc?

Co se týče Jana Palacha, tak se obětoval celkem zbytečně. Pokud by se dodnes držel svých zásad, mohl se stát naší významnou postavou. Takových tu moc není.

A srovnat Palacha se Zemanem? To nejde okomentovat. Dost divný nápad.

Autoru blogu antikarma.

1 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, že já která jsem dobu kdy se Palach upálil dosti aktivně prožila, se poslední dobou dovídám tolik nových informací, že jsem z toho úplně dezorientovaná.

 Většinou je prezentují ti, jejichž rodiče nebyli v té době ještě ani narozeni.

Tak se dotváří dějiny, až tato generace z něj udělala mučedníka.

Ta naše to neudělala, my jsme tento čin považovali za zbytečně zmarněný život mladého člověka.

3 1
možnosti
SB

Ale ty dvě věci se přeci nevylučují.

0 0
možnosti

vaše srovnání těchto dvou osob považuju za sprostotu a urážku Palacha

3 2
možnosti
JJ

Já ne. Já za téma k zamyšlení.

3 3
možnosti
JB

Prezident Zeman slíbil že bude prezidentem aktivistickým.Své slovo plní.Den co den média rozebírají jeho výroky,vytrhávají je z kontextu,mění výklady Wikpedie a mění překlady,použijí a velebí klidně i naprosté dno lidské společnosti z dalekého Ruska a dokonce jim i poskytnou prostor na veřejnoprávní televizi,jen aby na prezidenta mohla plivnout.Mnoho lidí na to slyší a tak začne přemýšlet a účastnit se chtě nechtě debaty na citlivá témata.Naposledy o handicapovaných dětech.A to je v pořádku,něco se děje,nespíme na vavřínech ani neutápíme v nečinnosti,objevuje se hodně argumentů pro i proti a na každém je něco pravdy.Kdežto sebevražda upálením je činem masochistického exhibicionisty,naprosto zbytečná a hloupá.Pokud by zůstal na živu,pracoval v disentu a aktivně s komoušem bojoval,byl by mnohem užitečnější než někdo kdo se proslaví veřejnou sebevraždou a zanechá za sebou jen prostor pro spekulace.[>-]

4 2
možnosti
LH

L55i25b90o48r 31H98o93s97a94k

18. 1. 2015 14:02

Skoro to vypada, ze se z tech jeho zblebtu a urazek snazis udelat prednost :-)

2 3
možnosti
OP

Na hloupý článek hloupá reakce: pokud se pan Zeman upálí, kromě jeho přisluhovačů po něm neštěkne pes

5 8
možnosti
JJ

jak můžete vědět, co se bude dít za padesát let...

4 1
možnosti
LH

L75i76b91o50r 91H24o79s71a59k

18. 1. 2015 12:48

Tak kdyby se chtel Zeman upalit, klidne ho srovnejme treba s Husem. Je to sice taky blbost, ale jestli ho to bude motivovat... :-)

2 2
možnosti
OK

Není. Spíše mi připadá hodně drzé Zemana s Palachem vůbec porovnávat. Sebestředného egoistu s velmi citlivým člověkem, kterému opravdu upřímně záleželo na dobru pro tento národ.

7 4
možnosti
OK

P.S.: A Zeman jako sjednotitel národa ? To si snad děláte legraci.

6 2
možnosti
JK

J79i95r93i 84K27u65c26e47r87a

18. 1. 2015 12:33

idealista a pragmatik, nemají společného téměř nic

3 0
možnosti
SB

Ono jde také o to, že Palach svůj čin provedl ve dvaceti letech, zatímco Zemanovi je nyní sedmdesát. To je také věc, která vylučuje, aby si byli k nerozeznání podobní.

Palach by dnes byl zcela určitě jiný, než byl tehdy. Kdyby to šlo naprogramovat na počítači a sledovat, jak by jeho život šel dále, možná bychom byli nadšeni, jak si i nadále šel za svými ideály a jak se nebál za to nést i následky, ale možné je i to, že bychom byli velice zklamáni. Možná by to byl člověk typu Petr Uhl nebo Anna Šabatová, možná by po mladistvém zápalu vystřízlivěl a začal by dělat kariéru, možná by zcela otupěl a stal by se lhostejným měšťákem, možná by to byl zahořklý hádavý šedesátník, nebo možná krasořečník a tlučhuba.

Možná také nic z toho a byl by dodnes charakterním a obdivuhodným člověkem, ale to už nikdo nikdy nezjistí.

Ale u nikoho, tedy ani u Palacha, nelze předpokládat, že by v šedesáti šesti letech byl stejný jako ve dvaceti.

Já se na to dívám tak, že nejen před trestním soudem, ale i před soudem dějin by měla platit presumpce neviny. Už se nikdy nedozvíme, jaký by byl, takže ty záporné vlastnosti, které by u něj mohly, ale nemusel přijít, mu nikdo už nedokáže, a tudíž bychom ho měli posuzovat podle toho, co o něm nezpochybnitelně víme. A proto by měl v našich očích zůstat hrdinou, přestože nikdo nevíme, jak by vypadal dnes.

1 0
možnosti
Foto

Není? Není.  Např. v tom, že Janu Palachovi se příliš nepodařilo národ sjednotit, kdežto panu presidentovi ano. Ovšem proti sobě.

4 5
možnosti
SB

Myslíte si, že národ je sjednocen proti Zemanovi?

Já si to tedy nemyslím. Za národ nepovažuji sluníčkářské novináře.

11 4
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1589x
Mlčeti špatně, mluviti nutně. Slovo, to je to, co nás odlišuje od neandertálců.Zato činy se jim stále podobáme...

Seznam rubrik