Opravdu je prorusák každý, kdo chce diplomacii a mír místo vraždění a války?

Já se musel touto otázkou prostě zeptat. Zeptat se evropských a amerických politiků, zeptat se kyjevských představitelů, zeptat se šíleného západního mainstreamu. Fakt je nutné s Ruskem o jeho suroviny válčit? Je doopravdy tak potřebné konfrontovat se s lidmi opačného názoru a vraždit je? Je povinností západních "demokracií" pro snížení obrovských a nesplatitelných vnějších a vnitřních dluhů pokoušet se destabilizovat ty, kteří odmítají poslouchat?

Ukrajina a Kyjev stojí před totálním hospodářským a sociálním krachem.A já loni četl, že v Soči nefungují hajzly na novinářském hotelovém pokoji....

Čeští pravdoláskaři vyrazili na konci roku 2013 na potěmkinovské majdanské barikády z kdovíodkud dovezených čmoudících pneumatik. Dávali chudákům naději. A ti chudáci jsou dnes mrtví, jejich matky pláčí nad prázdnými hroby a přemýšlejí, kde se asi stala chyba.

Ale nevadí. Máme šest ruských pasů ruských vojáků, kteří byli na Ukrajině. V Mnichově s nimi mával Porošenko. A pak pro jistotu zakázali Rusům vstup na Ukrajinu na občanku....(proč ti blbí profesionální vojáci tam tedy jezdili zabíjet s pasem v kapse, to pořád nedokážu pochopit)

Nemá cenu zacházet do podrobností.

Důležité pro další vývoj je, že v Rusku vypuklo několik nenahlášených vojenských cvičení, včetně těch jaderných, balistických.

A republikáni v americkém Kongresu pokládají Obamovi nůž na krk. Ty americké zbraně prostě do Kyjeva poslat musíš, měkkýši!

Myslím, že jakmile dorazí první ˇamerická větší zbraň do Kyjeva, začne mela. Vražda Němcova nepomohla a Rusové jsou připraveni se "bránit útokem".

Někdy mám pocit, že toto všechno politici plánují. Že jim někdo poradil, že je potřeba na světě zredukovat počet obyvatel alespoň na polovinu. A pak, že bude líp.....

Myslím si, že ruský Putin je posledním normálním politikem ze staré školy. Ze školy, kdy ještě političtí vůdci věděli, co je to diplomacie win-win.

Ti dnešní západní to nevědí. Nikdo je to nenaučil. Naučili se jen kecat a nic nedělat. A danit a danit.

Žijeme v rychlé době. V době super rychlých informací.

A přece jsme se nepoučili.Z historie i ze všech dosavadních přehmatů.

Je tedy nutné si válečné tragédie znovu zopakovat.

Nebo snad ne?

 

Autor: Jakub Jánský | čtvrtek 5.3.2015 18:59 | karma článku: 40,45 | přečteno: 1607x