O čem psal Fojtík o Ukrajině a globální politice před rokem, to je dnes realita

Ať dělám, co dělám, když čtu blogy bývalého blogera Fojtíka na iDnes, zjišťuji, že vše, o čem psal, to se dnes vyplnilo. Do slova a do písmene. Dokonce bych řekl, že v některých věcech dokonce realita předčila jeho úsudek. Navzdory některým diskutérům a především administrátorům blogu iDnes. Navzdory jeho omezení diskutovat a posléze vyřazení jeho blogů z hlavní stránky iDnes.

Ano, porušil narychlo ušitá "pravidla" blogu. Měl totiž za úkol psát pouze Kyjevem a Bruselem ověřenou pravdu. Zcenzurovali ho za to, že psal o znásilněných dívkách na Donbase. Že psal o zvěrstvech, které páchaly všelijaké kreatury na neozbrojených civilistech. Byl vykázán z hlavní strany blogu jen proto, že informoval očima "druhé" strany.

Podle administrátorů a na ně napojených diskutérů lhal. Neměl pro své blogy podklady....

Dnes, po roce, je vše jinak. Co byla před rokem nepodložená lež, to je dnes pravda. Jako už tomu bylo v historii tolikrát!

Válka na Donbase pokračuje. Separáti, jak se v Evropě pohrdavě nazývají lidé, kteří bojují za svůj klidný život v míru, neposlouchají už ani toho "svého" Putina. Oni se prostě nechtějí vzdát toho, za co bojují. Nechtějí vzdát pomstu svých rodinných mrtvých.

Majdan bezesporu rozpoutal prolévání krve. Přímo potoky a řeky krve. Většinou nevinné krve. A ti, co toto rozpoutali mají své ruce stále od té krve úplně rudé. A i když je schovávají za zády a do kapes, neschovají je.

A tak, když tuto tragédii nemůže dnes glosovat Fojtík, udělám to já. Nazdory cenzorům administrátorům a některým podrazáckým a práskajícím diskutérům.

Co si Evropa i USA a jejich kyjevská válečná junta zavařila, to dnes bude mít. Bude hodně těžké tu zavařeninu nacpat dnes Rusku a Putinovi do chřtánu. Oni se pravděpodobně nechtějí nechat otrávit.

Válka mnohem větších rozměrů než je ten ukrajinský, je dnes na spadnutí. Blížíme se k ní stále rychlejšími kroky. A válčit budou především ti experti, ukrajinisté, rusofobové a vůbec celá ta, názorům jiných nepřístupná, sebranka.

A já jsem zvědav jak dopadnou....

 

 

 

Autor: Jakub Jánský | čtvrtek 19.2.2015 19:03 | karma článku: 39,51 | přečteno: 2014x