Neodsoudili jste heroizaci nacismu, tak co chcete, řeklo Rusko

A všichni se tomu diví jako malé děti. Europoslanec Štětina zase na svém Facebooku tvrdí, že kdyby povstalci prohráli, že by si jejich prohrou Rusko zachovalo "tvář". Jako kdyby sám nevěděl, že Putin na nějaké zachování tváře Ruska před USA a EU dávno kašle. Prostě válka už dávno začala a pochybuji, že diplomaté a OSN ještě něco dokáží vyřešit.

Na Ukrajině už zemřelo moc lidí na to, aby se ti teroristé, podporovaní Ruskem a Moskvou jen tak vzdali. Formáty typu Minsk, Normandie nebo třeba Berlín, to už jsou pro ně jen zbytečné řeči. Oni začínají být trochu jako islámský stát. Válčí jen za svoji pravdu a za své zájmy.

Podle mne už musí nastoupit vojenská síla. Porošenko už mobilizuje další desetitisíce vojáků a Šojgu přesunuje půlku západního vojenského okruhu k Ukrajině. 

Civilisté umírají, strany konfliktu se předhánějí v teroristických provokacích, proti kterým byla tragédie v Paříži jen "drobnůstkou".

Nedávno v OSN neprošel u západních zemí ruský návrh na odsouzení heroizace nacismu. Dnes zase prozměnu Rusko vetovalo odsouzení nebezpečných Zacharčenkových výroků o útoku na další území Ukrajiny.

Něco podobného se dělo před začátkem druhé světové. Politici se různě odsuzovali nebo neodsuzovali a mezitím jim začala světová válka. Třeba i takovou španělskou občanskou válkou...

Myslím, že už ani nepomůže toužebně očekávaný Putinům pád a víra, že po něm bude možné v Rusku dosadit někoho prozápadního. Doba Jelcina se už v Rusku určitě opakovat nebude. A pokud ano, riziko pro svět bude ještě větší než je dnes.

Válka pro obyčejné lidi nikdy nebyla moc dobrá věc. Ani na západě, ani navýchodě, na severu či jihu.

Tak kruci co s tím budeme dělat? Já to opravdu nevím.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Jánský | neděle 25.1.2015 10:25 | karma článku: 24,87 | přečteno: 1764x