Na Ukrajině zuří nejen občanská, ale také bratrovražedná válka

Nebo také otcosynovská válka. Je úplně jedno, jak tuto ukrajinskou tragédii nazvete. Šílenstvím ale je, že proti sobě bojují a zabíjejí se lidé jednoho národa. Ano, národa, protože Ukrajinci a Rusové jsou tak provázaní, že si to nikdo ani nedovede pořádně představit.

Přemýšlejme o části dnešního článku na iDnes o "padlém" doněckém letišti, které za své postavil Kyjev. Ano, i takováto, lidsky a morálně, chcíplá myšlenka dokáže ovlivňovat obsahově vyjádření a smysl článku.

Nicméně mnohem důležitější k pochopení situace je tato informace :

Bojovým křtem v terminálu prošel i Serhij Haljan. „Střílejí po vás všemi možnými druhy zbraní: granátomety, kulomety, houfnicemi, raketami. Asi nejhroznější je, když po vás pálí tank. Ale děsivé bylo už jen to, když mě na letiště vezli v tanku, protože cesta je obsypána odstřelovači,“  svěřil se mladík z města Čerkasy.

Jeden ze spolubojovníků mu poradil, aby se neustále udržovat v činnosti, protože jedině tak zažene strach. „Vařil jsem čaj, chodil jsem na obchůzky, kontroloval jsem munici. Pokud jen tak sedíte a neustále přemýšlíte, strach vás ovládne a skončíte špatně,“ vysvětlil mladík, jehož otec slouží v ruské armádě. Serhij se s ním o válce nebaví, je však přesvědčený, že jeho otec by rozkaz k nastoupení „dovolené“ v Donbasu nikdy neuposlechl.

Město Čerkasy leží asi sto kilometrů jihovýchodně od Kyjeva. Na těch pláních tedy "za humny". A kyborgův otec slouží v ruské armádě a syn věří, že táta by určitě na Donbas na dovolenou nejel.....chudák....

Nejen Donbas je s Ruskem úzce spjat. To plyne už z předešlých informací. Obyvatelé Ukrajiny jsou s Rusy provázáni historií, geny i společnými zájmy více než kterýkoliv západní politik dokáže pochopit.

Ano, na Ukrajině se nachází pár nacistů. Stejně jako všude jinde. Problémem ale je, když se těch pár šílených radikálů dostane k moci, provede převrat a západní svět je podporuje. To je pak průšvih.

Nutit syna, aby šel střílet po spoluobčanech a věřit, že táta nepřijde střílet na něj a jeho kamarády mi připadá opravdu ujeté.

Asi jako celá současná západní "zodpovědná" politika. A já jsem rád, že je možné číst mezi řádky. Stejně jako za komoušů si to totiž ti mediální informátoři vůbec, ale vůbec neuvědomují.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Jánský | čtvrtek 22.1.2015 20:40 | karma článku: 27,18 | přečteno: 1073x