Kdy byly v historii napadeny USA? Kdy Německo? A kdy Rusko?

Podkladem pro tento blog je mi včerejší extra hloupý článek novináře iDnes pana Wernitzera, kde zesměšňoval a zlehčoval ruskou realitu zavádění potravinových lístků. Pro zachování "objektivity" uvedl v sáhodlouhém článku jednou větou, že se tak děje po vzoru USA. Zbytek byla jen směšná a naivní a trapná propaganda. Podle mne taktéž nařízený bruselský úhel pohledu.

V Americe musí být něco hodně blbě. V době rostoucích akcií, statisíců nově vytvořených pracovních míst a obrovského energetického boomu zde žijí miliony Američanů, kterým jsou každý měsíc vydávány potravinové poukázky.

Velmoc, která se díky své expanzivní válečné politice zadlužuje biliony dolarů, je takovým Wernitzerem velebena za to, jak sociálně se chová ke svým občanům. A prozřetelně. Dá jim místo dolarů poukázky, aby měli ztížený přístup ke zboží a službám, které k životu nutně nepotřebují.

Podle bruselského úhlu pohledu je ale pořeba Putina a Rusko zesměšnit. Tak se napíše článek pro ovečky, kde se vyzdvihne úspěšnost protiruských sankcí a jejich dopad na obyčejné, stejně stále uchlastané Rusy.

A dokonce se tvrdí, že zavedení potravinových poukázek je začátek konce moskevského vedení, Putlera obzvláště.

Jenže výsledek bude podle mne určitě jiný. Ne-li opačný. Důvod, proč si to myslím, jsem uvedl hned v nadpisu tohoto blogu.

Ti, kteří osobně nebo jejich předchozí generace prožili válečnou agresi na území, na kterém po staletí žijí, ti se se strádáním vyrovnají mnohem lépe a rychleji než ti, kteří útrapy cizích vrahů na svém území nikdy pořádně nezažili.

Toto platí i o Donbasu. Donbas není opravdová Ukrajina. Donbas je a byl vždy obýván Rusy. S tím nenadělá nic ani Kerry, ani Merkelová, ani Hollande. Natož Porošenko a spol.

A toto vše je důvodem, proč si myslím, že žádná minská jednání, žádná diplomacie se současně nastavenými požadavky USA a EU nemůže mít žádný úspěch.

Rusové si připomenou dobu nedávno minulou a budou opět válčit a umírat na svém území. A budou se cítit napadeni.

Bohužel dnes ne Hitlerem. Dnes to budou bohužel politici typu Porošenka, Jaceňuka a jejich západních spojenců.

Pak už ty potravinové poukázky budou k ničemu. I pro nás.... 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Jánský | středa 11.2.2015 18:06 | karma článku: 36,95 | přečteno: 2429x