Američané se prý Asada bojí

Alespoň to tvrdí dnešní článek na serveru iDnes. Už nadpis odhaluje pozadí celého "Arabského jara". Článek totiž nese název : "Američané se smiřují s tím, že Asad zůstane. Islamistů se bojí víc."  Z toho vyplývají závěry, že Američané si dříve moc přáli Asada odstranit jakýmkoliv způsobem. A nyní se bojí nejen Asada, ale ještě více se bojí islamistů. Tedy se dá říci, že neislamistický Asad je pro Američany zčistajasna docela dobrý.

Chudáci Hussain, Kaddáfí nebo Mubarak. Těch se Američané asi tolik nebáli, protože v té době se  ještě islamisté teprve utvářeli.

Šíitský puč v Jemenu a sunnitští islamisté. Mezi tím neslané nemastné Jordánsko, Izrael a Palestinci. A miliony uprchlíků, lidí na generace vykořeněných ze svých tradic a historie. Kterým byla odepřena jejich budoucnost.

Někteří diplomaté v OSN navrhují, že by se mělo připustit, že část současného vedení zůstane v Sýrii u moci, protože jenom tak je možné zabránit rozpadu země, jak se to stalo v Iráku a Libyi. K tomuto názoru se přihlásil francouzský ministr zahraničí Laurent Fabius.

Tento odstavec jsem si nevymyslel, ten je součástí článku, na jehož obsah reaguji. Je zde zcela jasně přiznáno, že diplomaté některý států sdružených v OSN ovlivňovali a ovlivňují válku v Sýrii. Že za nimi jdou ty statisíce mrtvých.

Prý by se mělo připustit.......aby část vedení Sýrie zůstalo u moci..kurňa proč o tom má kdo co rozhodovat? Asadův otec nebyl žádný mílius. Bašár Sýrii hodně zcivilizoval. Lidé ho nejen znovu zvolili vůdcem, oni za něj se zbraněmi už pár let bojují. Proti islamistům.

Kdyby je Asad tak terorizoval a omezoval, copak by za něj tak bojovali? A ještě ho volili?

Vše je u Arabů špatně. Cvičíme špatné strany konfliktů a svrháváme ty, které vlastně jeli s námi.

Další důvod, proč si myslet, že tenhle bordel vyčistí až pořádný konflikt. Jsem bohužel pesimista..... 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Jánský | úterý 20.1.2015 20:05 | karma článku: 26,40 | přečteno: 859x