Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZR

Myslím,že jste se pěkně odhalil:-) Je tu otázka,zda nějak na své děti dokážete výchovně působit? Chápu povzdech hlavně nad dítětem na SŠ,ale i tam byste určitě mohl zkusit motivovat. Jsou doma 3 týdny a on už teď hodlá prolézat s odřenýma ušima? Vidíte,že dítě hraje na konzoli...tak mu ji zabavte,ať se učí a nekouká do toho! A odpoledne snad můžete zkorigovat,aby se děti v tuto dobu prostě neviděly! Šíří se nákaza,tak jim to zatrhněte...atd atd

Nechápu, jak můžete takto fungovat. To vám děti ještě neskáčou po hlavě?

4 0
možnosti
AP

Děti na prvním stupni jsou doma 3/4 roku s dvěma krátkými přestávkami.

1 0
možnosti
MK

", stejně jako podnikatelé vědí, že zaměstnanci v rámci home office nejsou stejně efektivní jako na pracovišti.

Zdroj: https://jakubjanda1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=760730";

Generalizování takovéhle individuální záležitosti a srovnávání pracujících dospělých s odpovědností dětí.. Ne, to fakt ne. Rv

3 0
možnosti
MV

Premiér a vláda jedná podle rad a doporučení epidemiologů a pokud pán není schopný zvládnout své děti , neměl si je raději dělat.

1.) rada - pacholek si hraje s Xboxem při výuce ? Opravdu neřešitelné , raději nadávat na Babiša než tomu klackovi domluvit ústně , ručně , nebo tu hračku vyhodit z okna.

2.) rada - pokud autor nepochopil radu č.1 , chce to vysvětlit ještě jednou ústně , nebo názorně ručně ?

...a pak už pouze jenom dokolečka dokola. ;-)

2 1
možnosti
PC

Shrnu-li tuto diskusi, tak je názornou ukázkou myšlení mnohých dnešních "velmi chytrých rodičů/prarodičů", kteří mají, jak jinak, "velmi chytré", ba přímo "geniální" děti/vnuky... Těch rodičů/prarodičů, co toho vědí více nežli samotní pedagogové (sami přece také chodili do školy, že?;-D), takže jim mohou radit, poučovat je, vyhodnocovat, nebo se dokonce sami místo nich postavit před katedru.

Právě tyto rodiče učitelé přímo "milují", protože jim do výuky a hodnocení soustavně kafrají (lidový výraz nejlépe vystihuje jejich počínání), jelikož trpí představou, že "genialita" jejich dítěte není učitelem dostatečně oceněna.

Tímto pro mne tato diskuse skončila.

1 3
možnosti
Foto

Mýlíte se. Právě autor blogu, který tak květnatě popsal své "dárečky", je prototypem "kafracího rodiče" tak, jak jste jej popsal Vy. Mám učitelku doma, asi byste se divil co vše lze s rodiči zažít.

K té poslední větě - doufám že to je slib který dodržíte!

4 0
možnosti

nojo kdyz to je tezky, ty co meli prijit neprisly. a v zari? Nic....

0 0
možnosti
DP

D33a80d78a14k 38P80e21t59r

12. 11. 2020 12:05

Nepsala to náhodou nová senátorka ze Žďáru?;-D

0 0
možnosti
SR

Jestli si autor své děti tak trochu nezničil sám... Tím netvrdím, že je distanční výuka ideální, ale je to přijatelná varianta pro "zlé" časy. A pokud není autor schopen dítě v základní škole vést doma ke správným návykům, škola to nezachrání.

12 0
možnosti
ZB

Nesnáším lidí co mluví za někoho jiného bez jakéhokoliv oprvnění. To mi přijde ubohé. A přestože chci aby se děti vrátily do školy, tak vidím, že u nás distanční výuka funguje velmi dobře. Že nefunguje vaše škola, je chyba v jejím vedení a nekompetenci učitelů.

Že jste mizerný otec a ještě k tomu lhář co si osvojuje právo mluvit za druhé je vaš problém. Opravdu mi to vadí.

12 0
možnosti
RK

R67a57d56e35k 80K12o63h82u21t

11. 11. 2020 22:30

Jsem rád že v budoucnu až nastane normální situace tak konečně nebudou útoky na školy a učitele co a jak děti učí. Protože mi připadá, že ti co v dřívějších dobách brojili proti tomu, že se škola kromě učení plete i do výchovy dětí, nyní tvrdě bojují za to, aby škola tohle dělala.

7 1
možnosti
PC

Ano, pokud se škola kromě učení plete i do výchovy dětí a navíc není ani apolitická (cpe dětem do hlavy maistreamovou politiku), je to VŽDYCKY špatně.

Škola má pouze a)učit, b) vychovávat osobnim příkladem ucitele. Nic jiného. Za těchto předpokladů má právě prezenční výuka své nezastupitelné místo.

0 4
možnosti
MK

Pořád teď poslouchám, že každé dítě má dřepět ve škole (a o tom, že to je). Nemají to ničím podložené – je to jen jejich předsudek. Snad jen u žáku 1. a 2. tříd bych řekl, že jim presenční výuka bude chybět. A zbytek si s tím nějak poradí.

Jo a jen menšina děcek má skutečný studijní potenciál (a ti si s tím poradí). A většina lidí stejně nebude v životě potřebovat nějaké vysoké vzdělání (a bude jim stačit logika, etika, čtení, psaní a kupecké počty /+, -, *, /, zlomky, procenta, trojčlenka.../).

A mimochodem – cynik by mohl říct, že naše školství je na takové mizerné úrovni, že by se v reálu vůbec nic nestalo, kdyby se 1/2 roku vůbec neučilo.

3 1
možnosti

Možná to nevnímáte, ale znalosti se budují postupně a jako pyramida. Část bude studovat dějiny, část biologii, část chemii, část stavárnu, ... . A nikdy nevíte kdo jakou část znalostí bude potřebovat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 41,39
  • Průměrná čtenost 1930x
Jsem cestovatel, pozorovatel života, který nepřestal přemýšlet o běžných každodenních věcech a má chuť o nich psát.

Seznam rubrik