Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A co si tak představuje že, že vláda za 3 měsíce vládnutí měla učinit.

Ohledně pandemie postupovali tak aby co nejméně omezili lidí a zároveň je i dostatečně chránili, přepracovali rozpočet do alespoň trošku přijatelné podoby, dělají pořádek na ministerstvech, dotáhli dohodu s Polskem a dotáhli uznání jádra jako součást zelene energie.

Pokud se týká Ukrajiny tak postupují rozumné v rámci možného.

Pokud se týká energii tak nastavují pravidla pro adresnou pomoc.

Co tak reálně mohli zvládnout víc?

Vládnutí není jak otočit vypínačem. K tomu aby správně fungovalo musí být nastaveny pravidla, zákony a musí být i správně obsazení ministerstev.

Jestli jejich vláda bude úspěšná zatím nevíme, ale vykročila správným směrem a zatím koná srozumitelně a předvídatelně. Za mne tedy zatím vše v pořádku.

1 0
možnosti

Zase se mýlíte.

Dohoda s Polskem byla zmršena. Uznání atomu zařídil Babiš. Dodávky zbraní Ukrajině, kde nekontrolovaně rozdávají pouze zvýší počty mrtvých civilistů.

https://www.facebook.com/100036513523627/videos/681216833034366/

Energie - jsme poslední stát, který ceny nezastropoval, ani nesnížil DPH. Nová dotační politika našeho zemědělství zvýší ceny potravin - to je už vidět dnes. Dochází k likvidaci živočišné výroby, která je nutná pro zajištění hnojení polí .... Jestli vláda podle vás vykročila správným směrem, tak já jsem dozajista papež.

:-P

0 2
možnosti

To je hrozný blábol, co jste napsal. A vypadá to také, že jste podařený kousek. Sednete si na zadek a vládo, postarej se o mě, a já zatím budu psát slinty, jak to děláš špatně a hodím na tebe všechny problémy od praotce Čecha. RvRvRvRvRv

6 7
možnosti

Všechny státy se snaží starat o své daňové poplatníky. Fialova vláda se ale chce starat jen o prodloužení bojů na Ukrajině.

:-P

0 0
možnosti

Smajlíkama Rusa Ukrajinci fakt nezaženou. Z vašeho blogu cítím asi toto:

Tak jim tu Ukrajinu už konečně dejte ať je klid a veškeré státní finanční podpory mohou jít nám, tedy mně.

8 0
možnosti
Foto

Velvyslanectví Ukrajiny uveřejnilo účet u ČSOB, kam lze posílat příspěvky, které budou:

Za shromážděné finanční prostředky zastupitelský úřad Ukrajiny vybere obranný materiál ve spolupráci s obrannými experty a zástupci Obranné sekce Hospodářské komory ČR a Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR.

V koordinaci se státními orgány, HK ČR, AOBP a ukrajinskou ambasádou bude zajištěna zákonem určená administrativa a následná logistika dodání. Zdroj: https://www.facebook.com/UkraineEmbassyinCzechia/

Číslo účtu je:

304 452 700/0300

[UA] [UA] [UA]

7 0
možnosti

Blog je ale o něčem jiném.

;-)

6 5
možnosti

Pan Fiala do toho spadl jak do septiku. Začalo se to sypat než se stačil rozhlédnout.

6 1
možnosti

Papouškujete tady názory SPD a Okamury. Jestli se mají Ukrajinci účinně bránit, potřebují k tomu zbraně. Vy a vám podobní si přejete, aby konflikt skončil co nejdříve kapitulací Ukrajiny, aby už jste si zase mohli plnit nádrže aut benzínem za 30 Kč. Že se kousek od nás zrodil nový Hitler, který ohrožuje celou Evropu, je vám úplně jedno. Je mi z vás špatně.:-/

13 0
možnosti

Pro mě byla docela šok, když v období pandemie, byla zde tlak skrze media na vládu, že na tom jsou špatně hospodští, hoteliéři, kadeřníci, průvodci, umělci ... Před tím zde byl ekonomický vrchol, kde jednak uživil velké množství profesí, jež v době útlumu si prostě neškrtnou a jednak zde se mělo počítat na horší časy. Úspory našich domácností jsou údajně až 400 miliard. Havlíček z Babišovi vlády pak vytvořil program antivirus a další a umělci a další profese vesele sosali, i když zde je i OSA. Výsledek 100 miliard v háji ...

Starší generace včetně mé jsme přáli reformám a utahovali jsme si opasky, zažili jsme hospodářskou krizi ...

Stát se musel vypořádat s povodněmi 1997–2002.

Dnes generace vyrostlé v době blahobytu a státních dotací a různých příspěvků, nejsou schopni zvládnout období, kdy je ekonomika a hospodářství v útlumu či krizi.

Raději projedí budoucnost svých dětí ...

1 0
možnosti

Covid byl celosvětový malér a naše vláda nebyla žádnou vyjímkou - jednala úplně stejně jako všechny ostatní vlády. Dnešní vládní strany ji naopak kritizovaly za malou podporu ! Nebýt Covidu, tak by Babišova vláda dosáhla skvělých ekonomických výsledků - ostatně i tak jsme asi 4 nejméně zadluženou zemí.

Je zajímavé, že nikdo nevidí dluh, který nám tady vytvořily vlády ODS a ČSSD - které navíc hojně prodávaly i státní majetek.

Dnes už ani stát nemá žádný vlastní zásobník plynu a nepaří mu ani jeho páteřní přepravní trasy.

Prodali jsme levně co jsme mohli, ale za viníka všeho jsme ustavili Babiše, který měl na Covid asi takový vliv, jako já na ceny ropy.

;-)

0 8
možnosti
Foto

Já jsem na svou vládu hrdý. Z úst představitelů neslyšíme žádné vytáčky, andrejovské blekotání, které jen papouškuje nějakého Prchala, žádné veletoče či strach z jednoho dementa na jedné z pražských výšin.

Naopak, zní jasné ano a jasná prohlášení.

U nás je to jen vysoká cena plynu a benzínu. Jsem si jist, že by to Ukrajinci s námi měnili, pokud by to šlo.

A že dodáváme zbraně? Já na ně přispívám a budu tak činit, jak jen to bude možné. Protože opravdu nechci, aby mi mužici chodili okolo baráku, kradli jídlo a připadně se "věnovali" mé ženě a dcerám, jak je jejich letitým zvykem.

22 4
možnosti
Foto

Hrdost bude náplast chudých.

1 1
možnosti

Domnívám se, že evropské instituce i NATO nejsou válkou tak moc překvapeni, jen doufali, že to bude později. Putin už od počátku svojí vlády jasně hlásá obnovu bývalé SSSR a tomu podřizuje vše, jak propagandu tak zbrojení. Zároveň celému světu lže a těší ho jak malé děcko, když mu někdo uvěří.

Evropu ani USA neobelhal připravujeme se na agresi dlouho, plán snižování závislosti na Rusku je tu již dlouho a plní se, každou zimu spotřebováváme stále méně plynu z Ruska a každým rokem Rusko chudne. Zbývalo tak 3-5 let a závislost by nebyla zásadní. Putin, se svojí chorobnou touhou po moci a šílenou paranoiou, si sám sobě nalhal že mu Evropa a USA jdou po krku a musí jednat dokud je čas. Vyvolaní energetické krize mu nedalo moc práce, kombinací vojenských a dodavatelských kroků zvedl ceny za plyn, také není jasné kdo vykoupil část povolenek. Slabá reakce Evropy ho jen utvrdila, že si může dovolit mnohem víc a udělal to. Věřil, že napochoduje do Ukrajiny stejně jak na Krym, svět ani nestačí hlesnout a bude se jen snažit vyjednávat o mírných následcích okupace, už se na ty prosebníky těšil, jak si bude s jednotlivými státy hrát a bude mezi ně vrážet klíny.

Jenže se přepočítal a to v několika zásadních věcech, Ukrajinci to vzali jako svoji vlasteneckou válku a nevzdají se. Díky tomu nemohou postupovat bleskově, jak bylo v plánu. Hrůza je, že chorobné mozky v Kremlu včele s Putinem nařídili válku vyhlazovací. Státy svobodného světa spolupracuji, upevnili vazby jako nikdy, pomáhají Ukrajině a uvalili obrovské sankce a přijímají ochotně uprchlíky. Doufal v podporu z Číny, jenže tu taky zarazil odpor Ukrajiny a semknutí největších světových ekonomik. Reakce vůči Rusku je spíše odtažitá, což znamená, že Čína ví, že se Putinovi věřit nedá a případnou izolaci by nemusela ustát.

Hraje se o čas, jak dlouho vydrží odpor Ukrajinců a za jak dlouho dojdou Rusku zdroje. Humanitární bezletová zóna na ochranu civilistů je nutností. Ukrajina to vyhraje za nás.

11 0
možnosti
Foto

Výborné, něco podobného dnes budu přesně pracovně psát

2 0
možnosti

Copak ten názorový obrat? Už vám z minulého blogu došel ten předmětný lančmít a pivo? Tak si místo toho můžete zobnout jodovou tabletu a nechat nohy dál na křesle, pokud vám ho někdo nesebere a neodveze na Ukrajinu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 41,39
  • Průměrná čtenost 1930x
Jsem cestovatel, pozorovatel života, který nepřestal přemýšlet o běžných každodenních věcech a má chuť o nich psát.

Seznam rubrik