Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VT

Jak je pro naše novináře KOVID důležitý, jasně se ukázalo při volbách v USA - KOVID na týden zmizel z prvních stran, z prvních událostí !!! Volby v USA odezněly, a novináři opět zase spouští hrůzu a na prvních místech jsou zase čísla o nakažených a zemřelých. A pokud se chcete dozvědět, kolik se uzdravilo, bylo propuštěno, ... , k tomu se musíte proklikat... [>-]

0 0
možnosti
IB

I85v28o 45B51o31u29š68e

11. 11. 2020 12:02

A to vas nenapadlo, ze na infekcni oddeleni televizni stab asi jen tak nepusti?

0 0
možnosti
DD

Největším podrazem je, že kdo se dožaduje relevantních faktů, ten je okamžitě onálepkován jako "chřipečkář" a souběžně s tím je lidu podsunuto, že COVID zlehčuje.

A já se tedy taky ptám - proč se nejede podle vládního pandemického plánu, který je přesně na tyto situace přece dělaný, proč ve statistikách jsou hospitalizovaní ze "sociálních" důvodů, kde zmizela každoroční podzimní a jarní chřipková epidemie, už jsme zažili vlnu chřipky, kdy si ten Nejvyšší povolal cca 12.000,- k sobě a žádná hysterie a vypnutí ekonomiky se nekonalo, proč se necílí jen na ohrožené skupiny a bere se šmahem plošně vše, kde jsou statistiky s úmrtími výhradně na COVID, aby se doložila ta hrůza, proč tohle vše chybí?

To není o zlehčování, ale o rozhodování každého z nás na základě faktů.

Aktuálně je 7486 hospitalizovaných, máme cca 150 nemocnic, což vychází na cca 50 pacientů/nemocnice a z toho je dle oficiálních zpráv nemalá část na lůžku ze "sociálních" důvodů. To ale přece neznamená, že popírám, že někteří na lůžku mohou bojovat o život. Úmrtí "s COVIDEM nebo na COVID" je aktuálně 3603 - a to je statistika od jara, jak jsem psal - poslední velká chřipková vlna měla odhad 12.000 úmrtí ...

Nezlehčuji, ale nedělejte ze mě blbce. Statistika vykresluje diametrálně odlišnou realitu než je nám médií vsugerováváno. A pokud někdo chce, abychom jak za komančů všichni odsouhlasili, že to bílé kolečko je černý čtvereček - tak ať to někdo řekne. Budeme vědět přesně na čem jsme a můžeme se tomu přizpůsobit.

0 0
možnosti
Foto

Mohl byste prosím napsat, z jakých dat odvozujete těch 12 000 s/na chřipku?

Já jsem dohledal na ČSÚ data po měsících a vyšlo mi z nich že

- V prosinci 1995 zemřelo navíc 4000-4500 lidí proti průměru okolních let

- V lednu 1996 dalších 1000-1500

- Další měsíce se už příliš nelišily.

- Rok 1995 se celkově lišil od trendu celého desetiletí o přibližně +1500 úmrtí.

- v roce 1995 je ve statistikách evidováno jen 130 úmrtí přímo na chřipku.

Mohl jsem se samozřejmě někde splést, proto mne zajímá, z jakých konkrétních dat Vám vyšlo 12000.

0 0
možnosti
Foto

MUDr. Jiří Votroba, PH. D. primář První kliniky tuberkulózy a respirační nemocí říká .... Ano do medií a veřejnosti se cpou jen čísla a hesla typu: tisíce umírají denně. Co to je ptám se. Přece tisíce lidí umíraly denně a dřív. Uvědomte si také prosím, že čísla, která se v souvislosti s covidem prezentují, nejsou očištěná. Co to znamená ??? Že každý, kdo zemře a je u toho i pozitivní covid je automaticky oběť covidu. Ale tak to není.. Někteří z těch pacientů stejně umírali. V těchto čísel jsou zahrnutá i přirozená úmrtí nebo třeba smrt způsobena srdeční chorobou či rakovinou... Ale protože je u mrtvého covid pozitivita je zařazen do skupiny, kde nemá co dělat. Obávám se, že očištění této statistiky nikdy nenastane, bylo by to pracné a komu by se do toho chtělo... Ale bylo by správné to udělat. Výrazně by se tím snížil tak na naše myšlení a strach. Což je podle mě žádoucí.

0 0
možnosti
MS

Pusťte se písničku bratří Ebenů O balónu. Budete s ní dokonale souznít. ;-);-D

0 0
možnosti
MP

Kde jsou ti pacienti ? Nechtějte, aby vám přišlo úmrtní oznámení, jako se to před pár dny stalo v naší rodině. Bohužel, pacienti jsou skuteční a řada z nich by ještě mohla žít roky plnohodnotného života. A pokud budou zdravotníci přetíženi, budou umírat i ti, jimž by za normálních okolností dokázali pomoci.

2 2
možnosti
Foto

Asi je něco špatně, když se bojíme, aby nezkolaboval systém zdravotnictví.

1 1
možnosti
Foto

J26i20ř71í 93M68ě70s13k45a

2. 11. 2020 14:17

Hodně skloňujete slovo svoboda. Ale moje svoboda končí tam, kde začíná vaše svoboda a naopak. Naše svoboda vést normální život během pandemie končí tam, kde začíná svoboda těch, kteří chtějí přežít, kteří potřebují místo v nemocnici. A vládnutí je těžké řemeslo v takové době, najít tu optimální cestu, ale v rámci naší svobody jsme na něj delegovali úkol se rozhodnout a moc své rozhodnutí prosadit.

A k těm fotkám, nevím proč mají lidé zálibu sledovat fotky z autonehod, ale virus asi není dostatečně fotogenický.

Všichni volají po datech. Myslím, že jich je v podstatě dost. Problém je jejich vyhodnocení a vyvozením důsledků. Dnes jsem tady publikoval příspěvek, že i odborníci mají problém s aritmetickým průměrem a jeho interpretací. Sledovaná data jsou predikcí vývoje v budoucnosti a jako každá taková jsou jenom predikcí. Až se budou sčítat počty mrtvých a porovnávat s minulostí, to budou finální data, ale bude pozdě dělat rozhodnutí.

2 0
možnosti
Foto

Nemáte pravdu. Vaší svobodou je chránit si své zdraví a v dnešní době na to máte prostředky. Vaší svobodou určitě není, donutit velkou část lidí, aby museli zavřít své provozovny a aby nesměli vycházet ven. To co si myslíte, že je správné, je vlastně totalita.

1 1
možnosti
Foto

J30a40n 82Š86i95k

2. 11. 2020 13:05

Určitě Vás nebudu zasypávat zlostnými komentáři, jen s Vámi v řadě věcech nesouhlasím. Chcete vidět přeplněné nemocnice v TV. No, já je naopak přeplněné vidět nechci a je dobře, že nejsou, k dnešnímu dni jsem někde viděl číslo 73%. Je to ovšem za nějakou cenu. Třeba, že jsou odložené plánované výkony, které Vás pravděpodobně jako zdravého člověka, netrápí. Myslím, že byste mluvil jinak, kdyby Vám někdo zrušil plánovanou operaci třeba nějakého kloubu, a musel jste tak trpět bolestmi o tři měsíce déle než by to bylo nutné. U některých operací, třeba štítné žlázy, žaludku, plic, apod., se posílají uzly nebo nádory na rozbory zda nejsou maligní. Rakovinu totiž nezjistíte pokaždé z CT nebo MGR. Po nějakém čase a mohou to být týdny, může být pro někoho pozdě nebo se bude hodně lidí trápit. Jasně, že čísla klesají, není právě logické, že je to třeba díky některým nenáviděným opatřením (jistě ne všem, mnohé jsou hloupé, jak správně píšete)? Máte také určitě pravdu, že spousta věcí se nedělá vůbec, špatně nebo zbytečně. Ale..., jsem z nevelkého krajského města, kde je nemocnice na hranici kapacit a takových je víc. Víte, u nás nestojí Motol s perfektně propracovanou strukturou, skvělými lékaři dobře placeným personálem a velkými rezervami lůžek a je to tak ve většině republiky. Dovolím si Vám navrhnout: co abyste sepsal článek s úvahou a relevantními daty, co by se dělo se zdravotnictvím, kdyby se nedělalo vůbec nic? Ono totiž v řadě nemocnic jelo na hranici kapacit i když COVID nebyl. Podívat se na věci nejen z jedné strany. Snad jsem na Vás tak zlý nebyl :-) Hezký den

8 0
možnosti

M76a36r94t68i66n 45Š95u53l87c

2. 11. 2020 12:48

"Vláda schovaná za virus nám bere naše základní svobody a beztrestně nás všechny omezuje v každodenním životě..."

OK, informovanost kolem pandemie je přehnaná a emoce zhysterizované.. Nejsem žádný velký fanoušek současné vlády, ale pro férovost bych poznamenal, že tu atmosféru vytváří především média vytrháváním a prezentací určitých čísel ..vykreslováním katastrofických scénářů, blížícího se kolapsu atd. A veřejné mínění pak tlačí na vládu přijímat rázná opatření. Tak to jde v celém demokratickém světě.

Nechápu, co by vláda měla z bezdůvodného lockdownu?

Ano, vláda by mohla být trochu statečnější a pokusit je projít novou vlnou bez dramatického omezování ..ale k tomu by potřebovala podporu médií a veřejnosti. A to asi v demokratickém světě možné není ..a tak si tím projde zase celá Evropa plus/mínus stejným způsobem. Prostě, že tato vláda není žádnou výjimkou s bůhvíjak ďábelskými úmysly.

4 0
možnosti
PR

P16a73v49e79l 45R16y73š68k51a

2. 11. 2020 12:33

Já například vůbec nevěřím tomu že existujete. Vás si musel někdo určitě vymyslet, asi budete obyčejný hoax.

4 1
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 41,39
  • Průměrná čtenost 1930x
Jsem cestovatel, pozorovatel života, který nepřestal přemýšlet o běžných každodenních věcech a má chuť o nich psát.

Seznam rubrik