Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Radsi at neni oceneno jedno dobro, ktere jindy ocenujeme vsude, kde jen muzeme, nez aby bylo oceneno dalsi velke zlo. Mozna jsem trochu pokrytecky, ale snad bych Konevovi odpustil nejake to zabiti v ozralosti nebo z nedbalosti, nebo i z vykonu moci v nejake osobni zalezitosti, a nechal bych prevazit zasluhu o obecne dobro. Ale pokud jedno zlo pomohl odvratiz, ale jineho nemensiho zla se sam zucastnil, ktere melo za nasledek bezpocet nevinnych, tak za to mu hold sochou vzdavat opravdu nebudu.

1 1
možnosti
VH

1. Kdo relevantní zpochybnil vlastnictví městské části. Socha samotná je věc movitá - ty byly při likvidaci socialistického bord... (nepořádku) přiřčeny městským částem (narozdíl od movitého majetku - zde pozemku a "stavby" soklu). Takže kdo relevantní?

2. Nevím, čemu říkáte po právu. O nakládání s majetkem obce rozhodují zastupitelské sbory, v naší zemi poslanci, senátoři, zastupitelé (krajští, obecní). O nakládání s majetkem "socha Koněva" rozhodlo zastupitelstvo Prahy 6.

3. Ano, máte pravdu, že RA se zcela nesporně a významně podílela na ukončení nejhorší války v historii lidstva. Vojáci RA, včetně svých velitelů. Proto chce městská část postavit pomník osvoboditelům. (Nejspíše všem, neboť bylo mnoho armád, které se podíleli na onom ukončení.)

4. K vůli občanů poznamenávám, že ji reprezentují jimi zvolení zástupci. Jinak se (bez nesmyslných plebiscitů o každém 'větru') zjistit nedá.

A závěrem? Také poradím: "Ondřeji, pojď ven...". Až si ovšem budu jist, že za bukem nestojí podvraťák s kulkou namočenou v jedu. (Mimochodem - nechcete ho svojí výzvou před ten buk vylákat?)

PS: Představuji si Vás jako hrdinu, ocitnete-li se v obdobné situaci.

10 0
možnosti
LB

Ještě vás doplním. O nakládání s Koněvovou sochou rozhodlo zastupitelstvo Městské části Praha 6 na základě petice občanů z 29. srpna 2019, požadujících odstranění sochy maršála Koněva z náměstí Interbrigády na Praze 6.

8 0
možnosti
PC

Velmi dobrý článek.

Aby byl člověk schopen objektivně posoudit jakýkoli čin, je potřebné přistoupit k danému tématu racionálně, bez emocí, tedy z jakéhosi vyššího mravního principu. A to se autorovi velice dobře podařilo, navíc když uvedl jednu ze svých zkušeností, která sice zdánlivě nemá nic společného se samotným Koněvem, nicméně společný jmenovatel obou situací zůstává STEJNÝ, ať se jedná o dětský, nebo dospělý příběh. Jde prostě o férové jednání, jímž mnohdy daleko více disponují děti než dospělí. To jen četné "příklady" z dospěláckého chování v nich nakonec utlučou přirozený dětský smysl pro morálku, čestnost a fair play.

Panu autorovi jednoznačná karma R^R^

4 0
možnosti
PC

opr. ".....z dospěláckého chování v MNOHÝCH z nich nakonec...."

0 0
možnosti

"Druhý den už ode mě Petr opět opisoval a odpoledne jsme si hráli jako dřív. Do života jsem si z této situace odnesl několik ponaučení. Asi první a důležité je sám nést odpovědnost za své jednání, pokud možno se vztyčenou hlavou."

Zdroj: https://jakubjanda1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=750967

Já si tedy vztyčenou hlavu představuji poněkud jinak. A tak nějak podobně vyznívá i váš článek.:-P

3 0
možnosti
JH

Zajímavý pohled na kauzu Koněv. Určitě se na ni dá hledět jako na zbabělý útok na dávno mrtvého maršála, který přežil i 30 let demokracie, až se "udatný" Kolář rozhodl, že se proslaví. S údivem konstatuji, že se mu to povedlo... Zjevně se posunul do vyšší ligy. Autor má ode mě karmu

7 8
možnosti
PL

Vždyť k tomuto zkratkovitému a zbrklému jednání v podstatě dotlačili RADNICI P6 všelijací ti sprejeři, vandalové a chuligáni, co tu sochu po nocích ničili a dehonestovali.

Abych se nezeptal, jestli to není stejná metoda jako s Aeroflotem a dlažebníma kostkama na Václaváku na jaře 69...

4 0
možnosti
Foto

Možná si myslíte, že vztyčení sochy Koněva předcházela široká diskuse občanů o tom, jakou sochu si přejí ve svém okolí mít. Nebylo tomu tak, podobně jako když se na nedalekém nám. VŘSR vztyčoval Lenin. Ten nás tedy opravdu neosvobodil. Koněva si tam vztyčili za peníze českých dělníků a rolníků a pracující inteligence Ti, kdo svojí moc opírali o sovětské soudruhy, protože si tam nemohli dát Stalina. Přáli si a přejí mít sovětskou čtvrť v Praze, když my máme Český dům v Moskvě.

Máme dost našich lidí - například interbrigadisty /2 a půl tisíce Čechoslováků/, Máme Kutlvašra, Píku, Mašína, chybí nám spousta Masaryků, které rozmetali ruští slouhové. Dost na tom, že jsme se podělali před Prusem a nepřejmenovali Leninovu třídu k letišti po našem státníkovi, kterého nenáviděli svorně Němci jako Sověti a nechali jsme ho jako trpaslíka zírat na amatérské taškařice ministrů v Černínském paláci. Koněv nechybí, chybí důstojná vzpomínka na odbojáře, které komunisté protáhli svými lágry, nebo rovnou popravili.

9 1
možnosti
LB

Pane Salajko, díky! R^

3 0
možnosti
JZ

Jestli je chlap, tak uposlechne právě Vaši výzvu a zrealizuje právě Vaší představu? Asi bych souhlasil, že správný chlap (potažmo správná ženská) se má otevřeně vyjádřit k obhajobě nebo vysvětlení svých činů, je-li to žádoucí. Ale zase nemyslím, že by známkou chlapství bylo právě chození na nějaké náměstí cosi vysvětlovat na výzvu neznámého blogera, neberte to osobně...:-)

4 0
možnosti
Foto

Chlap nezačne demontovat sochu ve dvě ráno, toho je schopný jenom křivák.

3 3
možnosti
AL

Jiří Hrdlička 80643

Facebook

A jak se potom díváte na demontáž desítek soch TGM v celé republice po roce 48.

---------------------

Úplně stejně! Zbabělé činy a zbabělý čin.

.

:-)

3 1
možnosti
PL

Proč aspoň nepíšete příspěvky do vlákna, když už neodpovídáte na opakované otázky?

3 0
možnosti
AL

Tak tomuto článku rád dávám karmu!

.

:-)

1 1
možnosti
PL

Tak jste ji dal, no. Na to máme každý právo.

Jen vy to tady o sobě troubíte do světa.

Nepřeceňujete trochu svou důležitost?

1 0
možnosti
Foto

A jak se potom díváte na demontáž desítek soch TGM v celé republice po roce 48.

4 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1930x
Jsem cestovatel, pozorovatel života, který nepřestal přemýšlet o běžných každodenních věcech a má chuť o nich psát.

Seznam rubrik