Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OB

Vám karma super blog R^

1 0
možnosti
OB

Nechápu co pořád máte s tím levicovým nesmyslem, že potřebujeme investice, žádné investice nepotřebujeme, potřebujeme nové trhy pro naše zboží.

1 0
možnosti
JT

J36i68r73i 37T31i67c90h91y

18. 6. 2020 17:32

Zbabelost a nepoucitelnost vedoucich politiku "zapadnich demokracii" neskoncila Mnichovem. Zaprodali Tchajvan, demokraticky stat, ktery nikdy nepatril Cine, za obchod s Cinou pod jejim natlakem.

1 1
možnosti
Foto

Jinak Tchaj-wan zakládal OSN a byl členem až do 70 let.

1 0
možnosti
Foto

Tchaj-wan nezakládal OSN, ale Čínská republika.

2 0
možnosti
JR

J25a37n 28R11á94ž

18. 6. 2020 15:42

Kdyby senátní delegace odjela na Taiwan v klidu a nedělal se kolem toho předem takový humbuk, tak by to prošlo bez nesmyslných veřejných diskuzí a hádek. A bylo by to jen dobře. Ten tyátr, který se kolem této cesty dělá, neprospívá ničemu a nikomu.

4 0
možnosti
EH

Stačí se podívat na náš vzor a velkého bratra USA. Do novin mají plnou pusu lidských práv a demokracie, ale nakonec se vždy rozhodnou pragmaticky. Občas je třeba zachránit nějakého občana, vysvobodit "zatoulanou" armádu, agenty atd. A to se při zásadovosti dělá špatně.

1 0
možnosti
JR

J72a51n 48R21á46ž

18. 6. 2020 15:39

Co je to v globalizovaném světě "zásadovost"? To, co si o tom myslíme my, tak to nepovažuje 2/3 světové populace, Tak tento "šperk" si ponechejme pro sebe a nezatěžujme jím světový obchod.

Pro Německo se stala Čína nejvýznamnějším obchodním partnere. Vloni předstihla USA. Do Číny lítají z Německa obchodní delegace s přítomností nějakého významného politika každého čtvrt roku. A neslyšel, že by si dávali nějaké podmínky s lidskými právy, protože do obchodu to nepatří.

Macron nedávno vyzval podnikatele ve Francii, aby si vytvářeli co nejvíce kontraktů v Číně a podpořili tak vzájemnou obchodní výměnu.

Jen u nás pár zapšklých jedinců, proti obchodním vztahům s Čínou mají hloupé pindy.

4 0
možnosti
Foto

Tchaj-wan nám poskytl pomoc v podobě zdravotnického materiálu, a to jako dar a ne za miliardy jako Čína. Čína tu pomoc kritizoval, že ji přijímáme. Číně jsem za dodávku zdravotnického materiálu poděkovali, poděkování Tchaj-wanu parlament ve složení ANO, ČSSD, KSČM zamítl.

3 0
možnosti
RP

Ale jestli jste poslouchal předsedu parlamentu tak jim poděkovali hned při první dodávce i poté osobně poděkovali zastupci Tchaj-wanu. Děkovat opět tedy po delší době nebylo nutné, to byl jen nápad opozice. A kdyby nebylo náležitě poděkováno proč by nám nedávno opět nabídli dodávku zdravotnického materiálu..

1 1
možnosti
Foto

Ostrov Tchaj-wan, měl a má zcela odlišný vývoj a dějiny od pevninské Číny. To je historický fakt. Na Tchaj-wanu žije , 27 milionů lidí. Ptal se jich někdo, zda chtějí být součástí Číny ??? Neptal. Svět rozhodl, že jsou součástí Číny i když 66 procent obyvatel se cítí být Tchaj-wanci, 28 procent Tchaj-wanci i Číňané, zbytek se cítí být Číňané. Ve skutečnosti a z právního hlediska jsou Tchaj-wan a Čína dva rozdílné státy, každý na jedné straně Tchajwanské úžiny. Tento základní fakt je ale někdy pohřben pod nánosem nesmyslných diskusí o „jedné Číně“. Ostrov má svoji armádu, policii, parlament, prezidentku, justici, pasy. Má svůj vlastní život a vlastní novou identitu. Nesmysly českých politiků o „jedné Číně“ v tomto případě proto neobstojí. Nemají oporu v ničem. To ale neznamená, že nemáme mít dobré ekonomické vztahy s Čínou i Tchaj-wanem. Ale ne s „jednou Čínou“. Ta nikdy neexistovala a neexistuje.

4 0
možnosti
EH

S TW už obchoduji spoustu let a nikdy jsem nenarazila na řevnivost s Čínou. Zboží s Tchaj-wanským IČO se nakládá v Shenzhenu. Obchodní zástupci k nám jezdí a my jezdíme na IT veletrh.

Najednou slyším, že na TW se jezdit nesmí a děkovat se jím taky nesmí. Jsou tu asi dva světy - svět politický a svět občanský.

PS: Taky jsem dostala bezplatně roušky od jedné TW firmy a náležitě poděkovala. :-)

1 0
možnosti
Foto

Ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková v týdnu vykázala ze schůzky ze zahraničními investory zástupce Tchaj-wanu. A to na žádost čínského velvyslance. Z hlediska výše investic, které v tuzemském zpracovatelském průmyslu obě ekonomiky uskutečnily, je takové vykázání pikantní. Čína totiž ke konci roku 2017, za který jsou k dispozici nejaktuálnější příslušná data, vykazovala stav přímých investic v českém zpracovatelském průmyslu ve výši zhruba 410 milionů korun. Tchaj-wan měl tou dobou do našeho zpracovatelského průmyslu nainvestováno 5,69 miliardy korun, tedy bezmála 14krát víc. Největší přímý asijští investoři do českého průmyslů jsou Jižní Korea, Japonsko, Tchaj Wan. Čína je až n sedmém místě.

1 0
možnosti
BV

FAKTA: 23 MILIARD KORUN INVESTOVALA ČINA V ČR do konce roku 2017

Pane Kindle, papouškujete tu zastaralou manipulativní informaci, která byla a je ochotně a masivně šířena těmi co chtějí očernit naše vztahy s Čínou.

1) Použitá metoda vytvoření této dezinfprmace je jednoduchá: Z celkových investic se vybere úzce specifikovaný obor ve kterém jedna strana investovala podstatně více než ta druhá a s výsledkemtohoto úzkého srovnání platnému jen pro daný obor se zachází jako by to platilo pro všechny celkovéinvestice do všech oborů:

Např stejným způsobem lze dokázat, že Čína u nás investovala nekonečně více než Tchaiwan, ovšem jen pokud vezmeme za základ investice do fotbalu nebo do aerolinek, kam u nás Tchiwan neinvestoval.

2) "Ke konci roku 2017 činil dle ČNB souhrn dosavadních čínských investic v ČR zhruba 23 miliard korun."

https://www.businessinfo.cz/navody/cina-obchodni-a-ekonomicka-spoluprace-s-cr/?bclid=IwAR0hVMPIzJLt3DalJ7V52v-kLjgYRXRu-9T_mgAT3WoiMYwH85RDqrkEU6s

Pane Kindle,

skutečně prokazatelné čínské investice na konci roku 2017 byly 56x (slovy PADESÁTŠEST KRÁT) VĚTŠÍ NEŽ UVÁDITE VY!!

!!A to už je pořádný rozdíl

0 1
možnosti
KS

Chybí Vám tu položka Rovná páteř. Rádi jí argumentují třeba odpůrci eura nebo EU obecně.

1 0
možnosti
OB

A co má Rovná páteř společného s nesmyslným politickým projektem zvaným euro ? euro tady nechce 80 % národa

0 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1930x
Jsem cestovatel, pozorovatel života, který nepřestal přemýšlet o běžných každodenních věcech a má chuť o nich psát.

Seznam rubrik