Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Zani

30. 9. 2011 9:02
Ten závěr je dost vedle.

Na závěr se podivujete, že chce někdo zavírat víceletá gymnázia. No já se nedivím, jestli nechceme mít ve vzdělání bordel jako maj v Německu, jestli nechceme , aby se v 5 třídě navždy rozhodovalo, kdo jak v životě skončí, tak se musej víceletá gymnázia omezit. Víceleté gymnázium, by mělo být jen pro vyjímečně nadané děti, tak jedno na okres. To co se u nás dělá se školstvím považuju za největší hova..nu. Tím, že budou všichni mít maturitu, si přivodíme jenom problémy. Všichni na ní totiž nemaj, jen určitý procento dětí, zrovna tak jako má jen určitý procento buňky na vysokou školu. Zářnej příklad magorizmu vidím u zdravotních sester, teď je nutěj studovat na bakaláře. No to jsem zvědavej , kdo bude potom utírat v nemocnici zadky. S vysokoškolským diplomem, to nikdo nebude chtít dělat. Dneska holky, který studujou tu samou zdrávku 4 roky, nebudou moct ani dát injekci! Já nemám nic proti vzdělání, ale je potřeba se trochu víc soustředit na učební obory, třeba s maturitou.

0 0
možnosti
JN

skokánek

29. 9. 2011 22:15
Nechápu

proč se kolem tak vyšiluje.Tak ať je sexuální výchova dobrovolný předmět se souhlasem rodičů a zbytek si může jít do tělocvičny pinkat míčem:-)

1 0
možnosti
K

kaktusak

29. 9. 2011 22:08
Máte divné představy o socialismu

Jak by jako mělo se socialismem souviset, když si někdo myslí, že nejlépe ví, co je pro druhé nejlepší a co mají či nemají dělat? Socialismus spočívá v odměňování podle práce a v možnosti uplatnění pro každého.

Gymnázia by měla zvýšit svou úroveň. Tak dojde k redukci jejich počtu, ať už rodiče poptávají, co chtějí.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

30. 9. 2011 7:35
Re: Máte divné představy o socialismu

Podstatou socialismu je násilí. Násilné bránění v užití majetku vlastníkem.

Začíná to výběrem daní pod hrozbou násilí.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

29. 9. 2011 20:47
Jakube!

Doba vymknutá z kloubů šílí ...V

1 0
možnosti
L

lesicatko

29. 9. 2011 21:42
Re: Jakube!

A myslíte, že Váš odkaz pochopí ? :))

0 0
možnosti
O

o.kostal

29. 9. 2011 20:46
Zijeme v postkomunismu v podruci komickych stran typu ODS

a v podruci jejich omezenych volicu.

To co mame neni chybou vlady, ale chybou volicu, kteri tu vladu voli. To za prvy.

A za druhy: V USA je system skolstvi i system zdravotnictvi jiny. Zakonite to casem bude i u nas.

Ale zase se dostaneme k problemu, ze ne kazdy rodic si bude moci dovolit kvalitni vzdelani.

0 0
možnosti
B

BundaKar

29. 9. 2011 21:09
Re: Zijeme v postkomunismu v podruci komickych stran typu ODS

tady je to tak postavené na hlavu, že soukromé školy ve velké většině nedosahují úroveň škol státních a slouží jen těm co si mohou zaplatit lejstro o absolutoriu toho kterého stupně školy ...

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 9. 2011 20:39
děsivé to vypadá

Ale takhle funguje parlamentní demokracie - voliči si cosi zvolili a pak ji tedy ti zvolení papaláši, ještě navíc lobováni a podpláceni, nařizují co mají dělat a jak. Pochopitelně.

Ve školství je to navíc pochopitelné - tam nejde jen o ty finance, jak zmínil dole kolega-ale i tím že stát garantuje uznatelnost vysvědčení které jím povolené a kontrolované školy vydávají. Jinak řečeno, jestli mi nějaká právnická škola vydala diplom (byť to bylo po 2 měsících v Plzni),tak jsem právník a všude kam příjdu, tak mi to musí uznat. Jestli mám nějaké jiné schopnosti,ale nemám je potvrzené vysvědčením či diplomem ze státem uznané školy, tak mi je nikdo neuzná a musím případného zaměstnavatele či zájemce přesvědčit nějak jinak...

0 0
možnosti
O

o.kostal

29. 9. 2011 20:48
Re: děsivé to vypadá

Oficialni papir je nastesti nutny jenom v urcitych oborech, jako lekar nebo pravnik a pod. vetsina oboru nastesti zadne papirove potvrzeni nepotrebuje a ve vetsine oboru se uplatni clovek hlavne na zaklade svych praktickych dovednosti.

2 0
možnosti
IV

Hell2

29. 9. 2011 20:32
A ještě něco

Pokud bychom dali na to, co chtějí děti a rodiče, zkončila by výuka někde u Červené Karkulky, případně počítačových her. Rodiče dnes touží jen po tom, aby byly jejich ratolesti co nejméně obtěžovány a aby si co nejvíc bezpracně užily. Kvalita vzdělání je u většiny z nich až na posledním místě.

1 0
možnosti
KN

Karl Novak

29. 9. 2011 20:42
Re: A ještě něco

Vy sám by jste pro své dítě vybral lehkou školu vyučující o Červené Karkulce nebo náročnou školu s dobrým profesorským sborem ?

Vaše odpověď bude samozřejmě za b). No a proč si myslíte, že ostatní jsou blbci a rozhodnou se za a) ?

3 0
možnosti
VN

Amoniak II

29. 9. 2011 20:17
A jéje

Tak Vy si myslíte, že obsah výuky na škole by měl být dán přáním žáků a rodičů? V kombinaci s požadavkem na neregulované počty žáků různých typů škol by to vyrobilo zajímavou směs. Ještě byste to mohl korunovat požadavkem na titul PhD podle kritérií definovaných studenty.

1 0
možnosti
KN

Karl Novak

29. 9. 2011 20:35
Re: A jéje

Čím jiným by se měl obsah studia řídit než přáním zákazníků, v tomto případě rodičů a žáků ?

0 0
možnosti
IV

Hell2

29. 9. 2011 20:11
Zásadně s Vámi nesouhlasím

A nejde mi o sexuální výchovu. Ale povinná školní docházka je nařízena státem, financuje ji stát a o tom, co se má učit, musí rozhodobvat také stát. Školy by si možná mohly rozhodnout o tom jak, případně kdy v tom devítiletém školním období.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

29. 9. 2011 20:39
Re: Zásadně s Vámi nesouhlasím

Není důvod, aby byla školní docházka povinná.

Žáci stejně dobrovolně chodí na střední i vysoké školy.

Potom bychom nepotřebovali ani ministerstvo školství s jeho desítkami úřadů. Ani krajské školské úřady a tisíce úředníků. Bylo by možné snížit daně a za ně by lidé mohli studovat anebo si za ně koupit něco jiného.

0 0
možnosti
S

slajsj

29. 9. 2011 20:05
Masturboval každý...

Předně si myslím, že masturboval každý a kdo říká, že ne, ten to dělá do dnes. Za další mám na srdci : Asi jste neabsolvoval ani to základní vzdělání že? Když tu tvrdíte cosi o věci, kterou zavedla již Marie Terezie. Dále pak nesouhlasím s tezí ohledně státních maturit, je to totiž výborné síto, které na 99% oddělí zrno od plev. Toho pána náměstka jsem viděl také a myslím si, že má pravdu, k tomu i Vy, protože když rodiče budou dávat své děti na ty lepší školy, ty horší pochopitelně a zcela přirozeně zaniknou. Problém je ten, že rodiče chtějí za každou cenu, aby jejich dítě mělo maturitu a děti? Ty nevědí nic, protože pro je pro ně prioritní vyhlídka platu 20 000+. Jinak vesměs dobrý článek, jen si myslím, že je potřeba se na tuto problematiku podívat z více úhlů.

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

29. 9. 2011 20:30
Re: Masturboval každý...

No, těch 99% je dost optimistických. Ale mohla by státní maturita odfiltrovat aspoň ty případy, kdy bylo lze mít důvodné pochybnosti  o tom, zda maturant aspoň přečte sé maturitní vysvědčení :-P  .

0 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik