Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

iceman7

25. 6. 2011 21:32
.

„Osobně věřím ve vlastní individuum, které si v průběhu mého života rozvíjím a které mně samému určuje hodnoty, kterými se řídím. Neobracím se k Bohu jako křesťan, ale obracím se k sobě samému.“ –

Velice zajimave. Prijatelne reseni pro lidi co nechteji byt spojovani s krestanstvim a jinym nabozenstvim. Sam jsem se dlouho pokousel o neco podobneho, ale nedokazal jsem to. Mnohem jednodussi bylo prijmout s pokorou to, co uz je vymysleno. Tedy viru tak jak ji „popisuje“ Bible. Jak sam pisete, hrozi ztrata individuality – ano, v pripade, ze se zacnete podobne jako dalsi miliarda lidi institualizovat. Ovsem prijetim onoho uceni (ano uceni, nikoliv nabozenstvi) se vase individualita naopak posili (naleznete sam sebe, verte mi :) ).

0 0
možnosti

iceman7

25. 6. 2011 21:32
Re: .

Vas pohled na zivot se zmeni, ale je tezke to popsat. V tuto chvili je pro me neuveritelne slozite uverit hypoteze, ze vse co zde vidime je jen dilem nahody. O tom jestli „buh“ je nebo ne samozrejme nikoho nepresvedcim, presvedcit se muze kazdy sam. Nehledam odpovedi, nevim jak to tu vzniklo, nevim co je po smrti a uprimne je mi to fuk, jsou to otazky na ktere zrejme nikdy nebudeme znat odpoved a ani ty odpovedi nepotrebujeme. Nekdo veri v nebe, nekdo v nic, to je kazdeho vec. Obcas je smutne, ze lide opovrhuji vecmi jako je vira jen kvuli svemu egocentrismu, vzdyt to jedine o co jde je, abychom byli stastni a vira (uceni) je hozena rukavice, staci ji zvednout. :) Jinak se mi pekne cetl i zbytek clanku, sam se obcas v temer totoznych predstavach a myslenkach utapim.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

25. 6. 2011 16:15
Zajímavý článek

Hodnotím jej.

PS: když filozofie sama sebe vyvrací, je třeba - podle Járy Cimrmana - učinit tzv. úkrok stranou. :-)

0 0
možnosti
S

stastu

25. 6. 2011 13:37
:)

Vidím, že nejsem sám, kdo má podobné myšlenky. Když se pak člověk podívá odněkud z vesmíru na náš svět, uzří divadlo, jež by ani šílený poeta nevymyslel, a když se poté prudce otočí, tak kdesi, v nicotě všehomíra, smysl jízlivě směje se a jde v křečích do kolen. Samozřejmě karma.

0 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik