Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jay6

22. 12. 2011 22:18
Někteří komunisté netuší co to je komunismus.

Takovým říkám bolševici a těm jde skutečně jen o moc a peníze, získané vykořisťováním jiných lidí. A žijí v míru a symbióze s kapitalistickými vyděrači například v Číně. Bolševická diktatura nemá nic společného s komunismem či dokonce se socialismem. V Maďarsku se bolševické diktatuře říkalo státní kapitalismus. Pro dělníky se nic moc nezměnilo. Kapitalistické vlastníky vyměnili členové stranické nomenklatury. A dělníci přišli o všechna svá těžce vybojovaná práva. Jako právo na svátku či právo na sdružování se v nezávislých odborech. A z kůže je dřeli šéfové dosazení státem. Není divu, že ke konci bolševického režimu významnou měrou přispěly nezávislé odbory Solidarita!

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

23. 12. 2011 9:43
Re: Někteří komunisté netuší co to je komunismus.

skutecny komunismus predpoklada, ze se takoveho experimentu budou chtit ucastnit VSICHNI BEZ VYJIMKY ... kterazto sitauce neni realne mozna, a s naprosto klidnym srdcem se priznam k tomu, ze i kdybych mel byt ten posledni clovek na svete, kvuli kteremu ten komunismus nevznikne, tak holt teda nevznikne, no. skutecny komunismus opravdu neznamena to, ze si "demokraticky odhlasujete", ze tamhle franta ma toho majetku tak nejak moc, a proto mu bude "v zajmu pracujiciho lidu socialne spravedlive prerozdelen" ... nikolivek, pokud chcete opravdovy komunismus, budete si muset pockat, az se franta bude chtit o ten svuj majetek rozdelit sam a dobrovolne ... a jedina druha cesta k tomu vasemu vysnenemu komunismu je pak opravdu ten vami uvadeny bolsevicky teror a radeni tupe luzy s mavatkama a praporem lidovych milici. prijemne cekani preji ...

0 0
možnosti

Host8

19. 12. 2011 12:10
V jednom Vám dávám za pravdu -

pluralita vlastnictví by jistě neškodila, ale není podporována.

0 0
možnosti

pavel 99

19. 12. 2011 18:06
Re: V jednom Vám dávám za pravdu -

netuším, co znamená "není podporována". Pokud není zakázaná, je POVOLENA, což Vám k její realizaci stačí.:-/

0 0
možnosti

Host8

19. 12. 2011 12:07
Ten příspěvek odpovídá ideologickým klišé nejhrubšího zrna

bez znalostí reálií. Především lidé za socialismu  hodně pracovali, více než dnes. Volná byla pouze neděle, pak i sobota jednou za 14 dní, Později z 8 hod. prac. dne udělali 8,5 hod. směny a nechali volné všechny soboty, což odpovídá dnešnímu stavu. Kromě toho bylo nedostatek zdrojů, tak to lidé nahrazovali vlastní prací. V acích Z se stavěly obchodní střediska, hřiště, knihovny, kanalizace a vodovody, školky apod. bez nároku na jakoukoliv mzdu ve volném čase. Řada lidí stavěla byty a domy a musela odpracovat dosti hodin. Lidé dostali materiál, projekty, příp. odbornou pomoc. Hodně věcí se udělalo levně a díky pracovitosti a nezištnosti lidí.

Rozhodně to nemělo nic společného s tzv. novodobou pracovitostí /tj. kdo se činí, ten má/ např. na předražených cyklostezkách, opencard, izip, provize z tisknutí lístků aj. Takoví lidé by seděli na tvrdo a hodně dlouho.

0 0
možnosti

Karl Novak

18. 12. 2011 19:49
Učeni komunizmu je v přímém rozporu

s myšlenkou malého státu. Přečtěte si něco od Marxe nebo Engelse a rychle zjistíte no co jde.

Marx vzývá přímo k použití násilí proti tzv. "kapitalistům". Sice souhlasím s Vaší kritikou komunistů, ale musím konstatovat Vaši neznalost toho co Marx hlásal.

Začněte třeba krátkou knížkou "Komunistický manifest."

0 0
možnosti

jakubhajek

18. 12. 2011 20:40
Re: Učeni komunizmu je v přímém rozporu

Píši o podstatě komunismu. Způsob jeho dosáhnutí, který popisuje Marx nebo Engels není důležitý.

0 0
možnosti

emeritni samec

18. 12. 2011 16:38
Od komunistů se ničím nelišíte.

Dnešní tzv pravičáci jsou stejní jako kovaní komunisti padesátých let.Místo rudého práva čtou svoji ideologii a myšlení je zbytečné.Dá se jimi manipulovat stejně jako komunisty.Dvacet let budují svůj kapitalismus a bojují s komunisty.Zatím je okrádají nejhorší ničemové a manipulátoři a oni tleskají.Za těchto okolností je vznik očanské společnosti a náprava politiky nemožná věc.Slušní myslící lidé se nedělí na komunisty a kapitalisty ale jsou to občané kteří se snaží vytvořit fungující společnost a stát.Spočítejte si už konečně kdo na vás parazituje.To musíte ale do poněkud vyšších sfér.I když máte vysoké představy jak svojí usilovnou prací zbohatnete k nim se nikdy ani nepřiblížíte.Čím více budete pracovat tím více vám vezmou aby jste podpořili chudinu a měli na koho nadávat.Mocní vás mají bohužel omotané kolem prstu.

2 0
možnosti

Vrah

18. 12. 2011 21:16
Re: Od komunistů se ničím nelišíte.

Tím jste ovšem autorovy myšlenky opravdu zcela vyvrátil… Rv

Máte tam něco skutečně k tématu? Něco k věci, namísto k plkům k osobě autora?

0 0
možnosti

rezjirrezjir

18. 12. 2011 15:23
A čím se komunista Engels

líšil ve vztahu ke svým zaměstnancům od jiných kapitalistů, dokonce svých společníků. Pouze v tom, že z těch svých zisků vytlučených z proletariátu něco mohl přišoupnout Marxovi. Jinak řečeno, dokonce tu námezdní práci vykořštoval tvrději než by vyplývalo z tehdy výrobních poměrů.

Jakmile z nějakého komunIsty uděláte kapitalistu, stává se stejným, ne-li horším vykořistovatelem, než ten vlastní dejmu liberální kapitalista. musíte zkrátka zrušit kapitalismus jako takový.

Existuje dnes vůbec nějaký ten kapitalismus někde na zamékouli, figl tkví v tom, že dnes všude exisutuje nějaké to tovární zákonodárství, tedy že společnost vědomě reguluje vztahy mezi těmi zaměsttnanci a zaměstnaveteli. A to už je socialismus, jak vyšítý.

1 0
možnosti

Host8

19. 12. 2011 12:13
Re: A čím se komunista Engels

Engels byl kapitalista a ve své době zavedl ve svých továrnách lidštější podmínky.

0 0
možnosti

slava kunst

18. 12. 2011 14:47
rozdíl je patrný na první pohled

jestliže mají komunisté pocit, že vědí jak to dělat lépe, tak v současnosti mohou a nikdo je nenutí k opaku. Jestli si založí družstvo nebo akciovku je podružné.

V komunismu, socialismu a jiných režimech pevné ruky není možný odklon od oficiální linie.

0 0
možnosti

kaktusak

18. 12. 2011 19:42
Re: rozdíl je patrný na první pohled

Družstva jsou oproti kapitalistickým formám znevýhodněná, přesto jich řada existuje a prosperuje.

Za socialismu je zakázáno vykořisťování, podobně jako za kapitalismu je zakázáno otroctví.

0 0
možnosti

certik_bertik

18. 12. 2011 10:51
na

co byste potom mohl nadávat?

0 0
možnosti

Paeris Kiran

18. 12. 2011 13:21
Re: na

něco se vždycky najde. Třeba na to že zákony fyziky nám nedají ani o ždibec energie víc. (bohužel ty ani nemůžete popravit nebo zrušit)

0 0
možnosti

venenum

18. 12. 2011 10:44
nechci vám brát iluze, milí diskutující, ale....

... každé savčí (a ptačí) mládě se vyvíjí jako jakýsi exogenní parazit, mnohá lidská mláďata jsou rodiči vyživována až neúměrně dlouho.

Lidé mají parazitizmus tak nějak v genech.

Mnozí se jej nechtějí vzdát, proto po opuštění rodinného kruhu hledají náhradní hostitele.

Někteří z nich i prostřednictvím ideologií.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

18. 12. 2011 10:57
Re: nechci vám brát iluze, milí diskutující, ale....

na parazity plati biolit, pripadne savo ...

0 0
možnosti

BezPrace.info

18. 12. 2011 10:19
Správně, ať si to ti komunisti zkusí :-)

Dobrý nápad a dobře napsáno R^ Komunisti mají jen plnou hubu keců a jde jim o parazitování na druhých. Aby si někdo z nich založil firmu a předvedl, jak se to "sociálně" dělá, to nezvládne nikdo z nich a jsou jen rádi, že je ti "zli" kapitalisté zaměstnávají.

-

Kdysi jsem navrhoval, že by si mohli vzít kus země, třeba 1 kraj, vyhlásit tam socialismus nebo rovnou komunismus, všichni rudí příznivci by se tam nastěhovali a mohli by začít budovat ten ráj! ALE JEN pro sebe a nenutit do toho nikoho jiného ;-D

1 0
možnosti

zkorumpovaný pravičák

18. 12. 2011 10:24
Re: Správně, ať si to ti komunisti zkusí :-)

Naopak. Podnikatelé by si měli vzít nějaké území, které by se oplotilo a tam by podnikali, ale bez zaměstanců. Pak by se vidělo, jak jsou schopní. Obyčejní lidé jsou schopní vyrábět bez toho, aby potřebovali nějakého soukromníka, stačí pár kvalitních řídících pracovníků a těch je dost. Ale zaměstnavatelé by byli bez zaměstnanců totálně v .............;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik