Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

3. 3. 2012 23:48
Bezdomovci si těžko vybrali svůj osud dobrovolně

Za tou "dobrovolností" je ve skutečnosti ekonomické donucení. Pravicový systém omezuje, nařizuje, diktuje úplně stejně, jako jakýkoliv jiný. Třeba jenom svým pojetím tzv. soukromého vlastnictví. To pak bezdomovci opravdu nezbývá nic jiného, než se "dobrovolně rozhodnout" žebrat a žít na ulici, když nemá přístup ke zdrojům, které si někdo z pozice síly zabral.

1 0
možnosti
JB

Vím, že něco vím?

4. 3. 2012 0:15
Re: Bezdomovci si těžko vybrali svůj osud dobrovolně

Vy jste zabrali téměř vše a následně zkrachovali.

0 0
možnosti
C

CarolusMagnus3

3. 3. 2012 23:39
Je to zcela prosté, milý Watsone.

Když pravičák něco nemá rád, tak to nedělá nebo si to nekoupí. Když levičák nemá něco rád, tak to hned všem zakazuje.

4 0
možnosti
C

CarolusMagnus3

3. 3. 2012 23:38
Je to cela prosté, milý Watsone.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

3. 3. 2012 23:19
Jste-li pravičák, máte naději, že Vás režim zaměstná

třeba jen na nějakém podružném, referentském místě za pár šupů. Budete mít sice vysoko do žlabu, třít bídu s nouzí, ale to nevadí, můžete se utěšovat, že jste přece pravičák a ti jsou podle propagandy chytří, pilní, vzdělaní a bohatí.

1 0
možnosti
JH

jakubhajek

4. 3. 2012 1:08
Re: Jste-li pravičák, máte naději, že Vás režim zaměstná

Současný režim se dá nazvat všelijak, ale s pravicí (jak ji chápu já) nemá moc společného.

0 0
možnosti
P

Petr-liska

3. 3. 2012 23:19
libertariánství

To libertariánství zní skutečně idealisticky(neironicky).Ale...Přemýšlel jste někdy nad tím,proč má SSO většinu příznivců tvořenou studenty(absolventy) ekonomických oborů?

0 0
možnosti
JH

jakubhajek

4. 3. 2012 1:01
Re: libertariánství

Přemýšlel. jako studentovy ekonomického oboru se mi to těžko posuzuje, ale řekl bych, že právě studenti / absolventi ekonomických oborů si dokáží lépe domyslet důsledky, které mají státní zásahy. Například většina lidí odmítá školné, protože si nedokáže představit jak by za současné situace dokázala svým dětem platit školné, když vychází takt tak s penězi. Už ale nedomýšlí (jak to dokáže student / absolvent ekonomických oborů), že současný stav je zatížen zdaněním, které by v případě změny financování školství odpadlo. Lépe řečeno, většině lidí nedochází o kolik je stát připravuje prostředků, které by mohli samy využít podle svého. Této neinformovanosti přispívá například to, že většina lidí jsou zaměstnanci - a za ty odvádí daň z příjmu a pojištění zaměstnavatel. Tudíž nepřichází do kontaktu s realitou zdanění. Samozřjmě že ví, že tyto daně platí, ale je rozdíl když ten odvod provádí někdo jiný než kdyby měl zaměstnanec vyplnit daňové přiznání a dát bankovní příkaz k zaplacení daně.

0 0
možnosti
JV

Žadatel

3. 3. 2012 22:05
Autore, máte asi hokej v pojmech

Spojením pravičáctví se svobodou jste vedle jak ta jedle. Místo poučování, kdo je pravičák nebo levičák, jste mohl uvést link:

-

http://cs.wikipedia.org/wiki/Pravice

-

http://cs.wikipedia.org/wiki/Levice

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

3. 3. 2012 20:41
Článek cítím, jako pravičácký úskok

Ještě před pár lety stačilo v diskusi jen nepatrně zapochybovat o Božském původu pravicových myšlenek a už se mně na hlavu snášelo neuvěřitelné množství špíny, z úst iDnes-rowdies. Po periodě hospodářských neúspěchů jejich vlád a celoevropských ostud, by chtěli jít na kompromis a připouštět, že pravá i levá má své pro a proti. Kdepak holoubkové, na vás není chlup dobrý a není týden, abyste zase další část spoluobčanů o tom nepřesvědčili. V polovině roku, tedy asi v červnu zažijete pořádnou krizi, to když zjistíte, že Kalousek nevybral daně a kasa má ozvěnu.

3 0
možnosti
VTG

vladimir.t.gottwald

3. 3. 2012 20:28
I jo,

taky je mi tenhle pohled na svět nejbližší, ať již jej nazveme klasickým liberalismem či užijeme z druhé polokoule importovaný termínem libertarián (a pokud o to stojíte, můžeme třeba i zkusit nezmiňovat fakt, že je to postoj nepochybně pravicový). ;o)

0 0
možnosti
O

on8.

3. 3. 2012 19:38
Pletete si pravici a levici, coz jsou pojmy ekonomicke

s neekonomickym liberalismem a autoritarstvim (viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Politick%C3%BD_kompas ).

Osobne jsem napr. neekonomicky liberal a ekonomicky levicak, bo 1. - majetek prinasi moc a tu moc by mozna nakdo chtel pouzit na me, 2 - neverim ve vsespasitelnost neviditelne paraty trhu.

Takze jste se dobre zbavil pravice x levice, ale jen jste provedl prejmenovani. Mimochodem slovo libertarian je jeste mene urcite, nez slovo pravicak. Ma totiz jiny vyznam v USA a jiny v Evrope.

Preju Vam uspesne dalsi hledani sveho spravneho zarazeni :-)

0 0
možnosti
JH

jakubhajek

3. 3. 2012 19:41
Re: Pletete si pravici a levici, coz jsou pojmy ekonomicke

Problém je, že já nějak nedokáži oddělit ekonomii a "neekonomii". Respektive ekonomická svoboda je jen podmnožinou osobní svobody.

0 0
možnosti
RH

Kruton

3. 3. 2012 19:16
Tak to jste první Svobodný

který netvrdí, že je jediný skutečný a největší pravičák všech pravičáků.

1 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik