Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Michal007

9. 6. 2012 11:12
Rezjirovská lež

Je pravda, že Horáková byla proti komunistickému režimu a kladla mu určitý odpor. Ale byl to odpor na úrovni demokratických prostředků nebo nejvýš přestupků, nešla výrazně dál než třeba M.L.King. Udělat z toho hrdelní zločin je projevem bestiality komunistického režimu, a kdo to schvaluje, bere na sebe tutéž podstatu.

1 0
možnosti

rezjirrezjir

9. 6. 2012 20:29
Re: Rezjirovská lež

A M.L:King posílal Rusům informace o počtu železničních vagonů a vital by ruskou,respektive sovětskou armádu, kdyby se nahodou přivadrovala do New Yorku a hlavně vyjadsřoval svou  podporu Černé panterům?

0 0
možnosti
MS

Michal007

8. 6. 2012 19:32
Toto je aspekt,

ve kterém byli komouši horší než nacisté. Těm i při brutálním zacházení s vězni šlo o zjištění pravdy a podobnou virtuální realitu nevytvářeli.

2 0
možnosti

rezjir rezjir

8. 6. 2012 20:53
To chcete vážně říci

že Horáková nebyla odbojářkou, že nekladla skutečný a i statečný odpor komunistickému režimu, který třeba při masivní americké invazi a vybuchlých atomových pumách nad Prahou, Brnem a Ostravou nemohl být úspěšný?

2 0
možnosti
B

BobSenklar

8. 6. 2012 18:48
Áá, smazali mi příspěvek, to je úroveň.

;-D

1 0
možnosti
LJ

Ladislav Jílek

8. 6. 2012 15:30
V zapadlé vesnici

kde jsem žil, neměl tehdy každý rádio. Proto k nám pravidelně chodíval strýc a s otcem poslouchali zprávy a pak o nich diskutovai. Když byl proces se Slánským nevěděli si rady: "Je to skutečnost, není to natočeno s herci ve studiu?" - "Ne, je to veřejný proces a ty hlasy jsou pravé." - "Ale to přeci není možné, co říkají?! Jak je k tomu mohli přinutit?" Ani chvilku nevěřili, že k takovým činům skutečně došlo. Nedávno byl v televizi medailonek herčky Jiráskové, taky došlo na procesy a ukázalo se, že i ona tomu věčila, stejně jako Drda a další.

1 0
možnosti
JH

jakubhajek

8. 6. 2012 15:39
Re: V zapadlé vesnici

Ano, vím, že se tehdejší doba z hlediska informovanosti nedá srovnávat s dneškem, kdy si můžeme informace dohledávat a porovnávat. Na druhou stranu si říkám, jaké informace měli tehdy navíc ti lidé, kteří tomu nevěřili a odmítli třeba podepsat v závodě rezoluci proti Horákové a spol., viz http://zpravy.idnes.cz/pred-sedesati-roky-probihalo-v-teto-zemi-besneni-proti-milade-horakove-a-spol-18d-/kavarna.aspx?c=A100601_140453_kavarna_chu

"Obdobně se zachoval i lékař Zdeněk Mařatka, působící tehdy na II. interní klinice Lékařské fakulty UK, jenž se s Miladou Horákovou setkal těsně po skončení války, když ji vyšetřoval po návratu z nacistického vězení. "Nejhorší bylo, když nás nutili podepsat prohlášení, že souhlasíme s odsouzením dr. Milady Horákové k trestu smrti za domnělou vlastizradu. Odmítl jsem připojit svůj podpis na tu listinu, podobně jako prof. Herles a sekretářka paní Borovcová. To ovlivnilo můj další osud na klinice,""

1 0
možnosti

rezjir rezjir

8. 6. 2012 15:27
A co když se ten Drda vskutku bál,

že aktivity paní Horákové ohrožují jeho dejme tomu komunistickou existenci. Neměl právo myslet si, co si myslel, říkat, co řekl, reagovat, tak reagoval.

2 0
možnosti
PH

petrph

8. 6. 2012 14:56
já proti tomu textu nic nemám,ale

Ptám se proč se zveřejňuje

za 1) Aby lidi nevolili komunisty. Fuj fuj komunisté,jste stejní jako vaši předchůdci před 60 lety, takže už vám nikdo ani ruku nepodá.

za 2) Upozornit že je zrada jako zrada a že je zloděj jako zloděj.A jestli tehdy pokrokoví umělci psali o nedůvěře pravicovým politikům,kteří zradili svůj národ na podzim 1938,jestli je označovali jako škůdce národa a rozvraceče  republiky, jestli hovořili o kapitalistických dravcích,sluhovských karieristech-a v mnohém měli pravdu(paradoxně,v té době se spousta našich politikůskutečně stali sluhy-ale Moskvy),máme snad také právo označit podobnými přívlastky naše dnešní politiky?I ti mají mnohé podobného,podpis Lisabonské smlouvy nemá daleko k uznání Mnichova,servilní podpis souhlasu s fondem ESM k uznání Protektorátu,a to ani nemluvím o dnešních korupčních aférách-za ty se tenkrát   rovnou věšelo.

Neboli,znalost historie není k tomu  abychom si jí opakovali,ale abychom se z ní mohli poučit pro dnešek

4 0
možnosti
JH

jakubhajek

8. 6. 2012 15:23
Re: já proti tomu textu nic nemám,ale

Myslíte, že Milada Horáková byla pravicová politička?

1 0
možnosti
X

xychteen

8. 6. 2012 13:32
No a? Další syndrom brdského partyzána?

Jste si jist, že byste v určité době a s určitou omezenou informační sférou nenapsal ještě něco šťavnatějšího?

:

(i když je pravda, že znám pár lidí, co pochopili zrůdnost komunismu sami již v předškolním věku... akorát je škoda, že se to projevilo až v jejich posametové dospělosti)

0 0
možnosti
JH

jakubhajek

8. 6. 2012 13:50
Re: No a? Další syndrom brdského partyzána?

Zcela vážně říkám, že si nejsem jist. To však nemění nic na tom, že určité skutky jsou špatné a zlé bez ohledu na to, jestli bychom je mi sami byli schopni učinit.

2 0
možnosti
B

bofums

8. 6. 2012 13:05
Znám i druhého Drdu.

Ten první byl typickým komunistickým propagandistou, neštítící se jakékoliv lži, příživník, žijící

si " jako  prase v žitě" na Dobříši, užívající si všech výhod  " socialismu ".

Druhého Drdu znám jako autora  Městečka na dlani / nemohu říct, že by se mi to nelíbilo/ a

konečně znám Drdu ze srpna 1968, kdy napsal asi toto : " Celý život jsem je miloval, teď až

do smrti je budu nenávidět "!  Jsou tedy 2 Dr.- jednoho odsuzuji, s druhým sympatizuji[>-]

2 0
možnosti
FH

Bouše

8. 6. 2012 13:33
Re: Znám i druhého Drdu.

Drda zemřel v roce 1970. Kdyby žil déle, možná bychom dočkali jeho vystoupení v TV, ve kterém by své aktivity v roce 1968 zdůvodnil svým pomýlením. Podobně, jako to udělal Emil Zátopek. :-/

2 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik