Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rezjirrezjir

23. 6. 2011 7:17
Podle vás

přijdete-li o nohu, budete tímto handikepem diskriminován, půjde o  projev svobody .

Ale přesto to nemáte pravdu, protože tento handikep bude předstovat zmenšení vašich možností vyhrát maraton, tedy se sníží vaše možnosti výběru.

A co takhle koňské dostihy, kde se vyrovnává váha žokejů, to je co?

0 0
možnosti
H

hromobiti03

23. 6. 2011 11:42
Re: Podle vás

vy máte teda myšlenkové pochody. To že vám třeba vlak ufikne nohu je sakra smůla, a vše co se od této smůly odvíjí nemá nic společného se svobodným rozhodováním. Vybírání stolu do kavárny, případně zaměstnanců naopak ano.

0 0
možnosti
R

ramm

23. 6. 2011 3:59
K článku autora

Plete dohromady obecny smysl slova diskriminace se

smyslem diskriminace jako právního pojmu a děla v tom tak neskutečný

bordel :D

0 0
možnosti
VÚBV

váš účet byl vzrušen

23. 6. 2011 6:45
Re: K článku autora

Diskriminace je výběr. Na tom není nic zavádějícího.

0 0
možnosti
NN

akazu

23. 6. 2011 0:43
Nemůžu si pomoct,

ale tenhle článek mi přijde mimo mísu. Pokud si autor uvědomí, že svoboda jednoho začíná tam kde končí svoboda druhého a chce fungovat v demokratickém státě zjistí, že diskriminace by měla být přítomna v co nejmenší míře. Já osobně vidím spíše problém v tom, že dnes jsou protěžováním různých "diskriminovaných" skupin (dosaďte koho chcete) narovnávány různé křivdy místo zavedení rovného prostředí bez různých regulací, ústupků a kvót.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

23. 6. 2011 8:33
Re: Nemůžu si pomoct,

v čem Vaše (moje) svoboda volby koliduje se svobodou někoho jiného? Pokud si svobodně například vyberu zboží od jednoho pekaře a ne od druhého?

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

23. 6. 2011 0:04
Diskriminace...

...je spatna...problem je, ze dneska se timto slovem zaklina kdeco, podobne jako slovem rasismus...Je videt, ze zijeme ve velmi pohodove dobe, kdy spousta jedincu uz nevi, co by delala, tak vymysli blbosti. Jedni se venuji adrenalinovym sportum, druzi investuji sve penize a cas do zohyzdnovani svych plechovych milacku a hrde tomu rikaji tuning a dalsi se nudi natolik,ze se rozhodli, ze budou bojovat proti zdravemu rozumu za zvyhodnovani mensin, at uz si to ty mensiny zaslouzi nebo ne...Zrejme podle hesla "my se vas zastaneme, i kdybyste sami nechteli!". Zajimave je, kolik je u nas ruznych romskych sdruzeni...nekdy mam pocit, ze jich je presne tolik, jako Romu samotnych. Ukazte mi jedinou romskou organizaci, ktera je samostatna...ktera necerpa penize z ruznych fondu pro zbytecne investice...Ani jeden nenajdete...Kdyby Romove zalozili treba sdruzeni pisnickaru a z vybranych penez za vstupenky by financovali ruzne aktivity jen pro Romy, nereknu slovo, ale tohle proste nehrozi...

0 0
možnosti
R

ramm

23. 6. 2011 3:58
Re: Diskriminace...

No problém bude v tom, že "zvýhodňování menšin" si zaslouží především ta většina. To že je situace s Romy taková jaká je, stojí celou společnost děsný prachy a že si Romové svůj "problém" sami nevyřeší je asi taky jasný. A když se nechají ladem, tak to bude logicky ještě horší a zase na to doplatí nejen finančně ta většina. Proto ty dotace většiny, aby na té menšině do budoucna pořád tak neprodělávala, bez ohledu na nějaké zásluhy menšiny (to mi připomíná typickou českou vlastnost - závist - jaktože on má dotaci jen tak, a já ne :D) . Že se to ovšem většině nedaří, to už je věc jiná. A že si za to můžem sami, když jsme si sem po válce ze Slovenska přistěhovali jinou kulturu taky.

0 0
možnosti
CLJ

cenzorovo lepší já

23. 6. 2011 0:03
Nechybělo moc

a málem ses dostal ke konstatování všeobecně známých faktů, kvůli kterým je slovo diskriminace tak zneužívané... Ještě chybí zmínka o neviditelných pracujících mladících a je to komplet... ;-)

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

22. 6. 2011 23:19
Mladej, diskriminuj si co chceš, ale až za tebou přijdu

s žádostí o práci, na kterou sis dal inzerát, tak jestli mně řekneš, že mě nechceš, protože jsem jednonohá, holohlavá gerontka, tak mám u sebe kameru s mikrákem a dva svědky napojené na odposlech a můj advokát vysoudí takový balík, že ani exekuce na tvůj plat až do důchodu ti na pokrytí újmy nestačí.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

22. 6. 2011 23:53
Re: Mladej, diskriminuj si co chceš, ale až za tebou přijdu

Řešení je prosté... Nikdy za žádných okolností nezdělit nikomu důvod proč nebyl přijat a byl přijat někdo jiný.

Stačí říct jedno slovo: "NE" a žádné další. člověk není povinen svá soukromá rozhodnutí komukoli zdůvodňovat.

0 0
možnosti
V

vit.hassan@seznam.cz

22. 6. 2011 23:06
Nespletl sis stránky???

Tohle nejsou stránky DSSS, ale blog I.dnes.

.

ps.Koukám, že ses hodně rozjel, nebyl by tam ještě nějaký třetí do série nebo nám ten zážitek umožníš až zítra?;-)

0 0
možnosti
OE

open eye

22. 6. 2011 23:18
Re: Nespletl sis stránky???

Ale no tak, Hassane.

0 0
možnosti
MM

svatáDala

22. 6. 2011 22:53
Bez

diskriminace se nedá žít už od malička. Rodiče nám sami vybírají oblečení, jídlo, školu atd. atd. Pak člověk dospěje a vybírá si přátele, partnery, práci atd. atd. Zkrátka žijeme tím, že "diskriminujeme" jedny na úkor druhých ať vědomě či nevědomě.

Neberu to jako diskriminaci, ale svobodnou volbu výběru ať se to týká čehokoliv, oblečení, jídla, přátel, filmů atd. atd.

Mohla bych o tom psát donekonečna, výběru je dost. Nejhorší je, že slovo "diskriminace" se dá zneužít v něčí prospěch a hlavně jej používají sociálně slabší, kteří někdy nemají volbu výběru a nebo spíše bych měla napsat, že je to pro ně výhodnější, než se něčemu podřizovat. Když není po jejich, tak si připadají diskriminováni, ale po svém. To samé můžeme tvrdit i my z našeho pohledu vůči nim. Bohužel někdy "diskriminace" přerůstá v násilí, ale to už je o něčem jiném.

Jak se říká, rodinu a sousedy si nevybereš;-)

0 0
možnosti
M

maxas

22. 6. 2011 22:52
kdyš chceš psát blog,

tak se nejdřív nauč česky. Slovo diskriminace neznamená svobodně volit, ale naopak někomu jinému tuto možnost zakázat. Omlouvá tě tvé mládí.

0 0
možnosti
D

dampfer

22. 6. 2011 22:48
Samozřejmě

zachovejte klid, na projevy testosteronu se neumírá, ale dá se snadno zkazit život. Ano, celý.

Já zas vidím zásadní diskriminaci v tom, že naprosto nerozhoduji, komu přispěji svými daněmi, demokraté ve sněmovnách rozhodnou blbě a velmi rádi za mne

0 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik