Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J4

J.K. 4

7. 11. 2011 17:58
ČT nezkresluje,

nýbrž zcela vědomě lže !!Rv

Tahle státní propagandistická eurotelevize by měla být zrušena.

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

7. 11. 2011 9:18
Návrat colníkov je aj tak pravdepodobný

Tak sa s tým zmierte. Tento systém pojde do zadele tak, či tak. Jednoducho je neudržateľný. A východisko zo situácie, ktorú priniesla globalizácia je len v menšom otvorení národných ekonomík. Ak chce štát skutočne chrániť svojich občanov, musí chrániť aj svoju ekonomiku a pracovné príležitosti.

Zamyslite sa ako to teraz vlastne funguje.

Štát Vám vytiahne z kapsy peniaze, odovzdá ich Bruselu. Ten ich pošle španielskemu poľnohospodárovi ako dotáciu a on Vám sem pošle dajmetomu okurky. Kúpite si ich, vďaka dotáciám zaplatíte za ne vlastne dvakrát. Podporíte španielskeho farmára.

Keby tento pokrivený systém "prerozdeľovania" neexistoval, kúpil by ste za rovnakú cenu české okurky a podporil by ste svoju ekonomiku.

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 11. 2011 8:35
to to ČT popsala až příliš mírně

Taky mohla začít psát "na hranicích ostnaté dráty, ozbrojené hlídky, atd...Asi si to neuvědomujeme,ale v okamžiku kdy padne Řecko a pak Eurozóna,tak taky padne oprávněná otázka kdo dluhy Eurozóny zaplatí. To že se k tomu členské státy Evropské unie mít nebudou, takže padne Evropská unie, bude jen začátek...

0 0
možnosti
G

gunny

7. 11. 2011 6:50
návrat celníků

by netrval déle než rok

0 0
možnosti

rezjirrezjir

7. 11. 2011 4:23
Ne okamžitě

ale pravděpodobnost návratu celníků se zvyšuje. Již včera jsem je opět po dlouhé době spatřil na dálnici Olomouc Ostrava. Nikdy nevíte, kdy a na jaké úrovni ty desintegrační pochody se zastaví.

0 0
možnosti
K

Kytt01

7. 11. 2011 1:24
jj, taky jsem si všimla

168ka je fakt bulvár, plést dohromady EU a Schengen. Na druhou stranu by to nebyla taková katastrofa, kdyby k tomu došlo. Pokud by to pohnulo s naší vlastní potravinovou soběstačností a s tím, aby se k nám nedovážel potravinový odpad z celé Evropy zabalený v líbivých obalech a prodávaný v akcích, proč ne. Jinak pro sebe moc výhod Schengenu nevidím. na cestování tak jako tak nemám peníze, takže mi jsou hraniční kontroly ukradené.

1 0
možnosti
PH

petrph

7. 11. 2011 8:37
Re: jj, taky jsem si všimla

Nějak tak - formálně je sice EU a Schengen rozdíl, prakticky v okamžiku kdy padne EU nebude mít žádný stát zájem ho - pro cizí občany přes své území provozovat

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

7. 11. 2011 1:13
ČT se bohužel nemýlí

musíte si uvědomit, nacionálismus česky ma svůj protějšek a ten bude nacionálismus německy, rakousky, francouzsky apod. Pokud se ČR začne chovat protekcionisticky jak si fanoušci vystoupení i z EU představuji tak jednoznačně přijde nejaka odpověd z druhé strany a jejich voliči se budou ptat proc k nám z česká ma proudit imigrace když můžeme taky zavřít hranice? A to samé až Německo bude doplácet na propad eura tak kde bude nejdrive zavírat fabriky bude to v Německu, když by to poskozovalo ještě víc místní ekonomiku? Bude to ČR k němuž nebude mít zádné závazky.

0 0
možnosti
F

fackadluhouska

7. 11. 2011 1:17
Re: ČT se bohužel nemýlí

taky jsem si rikal, proc by libovolny zahranicni politik, kdyz nebude omezovan unii nemel naslouchat svym volicum. a ti prave ruzny protekcionismus pozaduji jako jednu z prvnich reakci na problemy. to ze na dovcu bude pak potrebovat pas a stempl zas vetsina lidi v pripade krize moc neresi

0 0
možnosti
F

fackadluhouska

7. 11. 2011 1:01
omyl do schengenu sice patri

staty mimo eu ale jeho zakladem je eu. rozpad eurozony s moznym naslednym rozpadem eu by logicky prinesl mnohem vetsi samostatnost jednotlivych statu, ktere by casto z vnitropolitickych hledisek chtel y zavadet kontroly na hranicich (preci uz se to stalo a to i v ramci eu, napriklad pro volice ohledne imigrace)

0 0
možnosti
  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik