Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

djsano

29. 5. 2008 9:37
Forma vs. obsah

S obsahem autorova sdělení celkem souhlasím. Je pravda, že dnešní mladí řidiči jezdí nezodpovědně a riskantně. Klikrát když vidím nějakého takového, jak jede s rádiem na plný pecky, okýnka otevřená a u toho si kouří cigaretu, tak mě taky jímá vztek. Ovšem něco jiného je forma tohoto článku, autor paušalizuje a posuzuje člověka na základě vykonstruovaných teorií a doměnek. Předkláda názor, že každý kdo nosí široké kalhoty a čepicu je auomaticky špatný člověk a řidič a předkládá nám sposutu subektivních názorů. Pozastavuje se nad inteligencí tohoto řidiče, což je zcela oprávněné, ale sám svou inteligenci silně podkopává prohlášenim typu, že se vysměje otci až se dotyčný zabije, což podle mě svědčí přinejmenším o nedostatečné míře empatie a společenského vychování autora. Ať chceme nebo ne je blog určitým typem žurnalistiky a je tak třeba dodržovat určité normy chování a vyjadřování tak, aby špatná forma nepoškodila dobře míněný obsah.

0 0
možnosti
JD

icmek

29. 5. 2008 9:50
Re: Forma vs. obsah

diky za reakci. ten, kdo tomu spratkovi pujcil auto, je puvodcem zla. nevidim duvod proc na neho neukazat prstem.

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

29. 5. 2008 10:02
Re: Re: Forma vs. obsah

ne-spratek je plnoletej. že je v jedné rodině víc dementů, je jiná věc.

0 0
možnosti
JD

icmek

29. 5. 2008 10:03
Re: Re: Re: Forma vs. obsah

otec musi zvazit, zda mu auto pujci, nebo ne.

0 0
možnosti
JM

djsano

29. 5. 2008 10:02
Re: Re: Forma vs. obsah

Zcela jistě je vysoká míra zodpovědnosti na rodičích, o tom žádná, ale chyba je na více frontách. Podle mého názoru to začína už v autoškole. V dnešní době získá řidičák každý a nikoho nezajíma jaký to je člověk, zda nema sklony k takovému chováni jaké zde diskutujeme. Vím, že teď mě spousta lidi osočí, ale já osobně bych se přiučil např. v USA, kde je to velmi dobře řešeno. Lidé zde mohou jezdit už od 15-16 let, ale pod dohledem někoho s plnohodnotným řidičákem, tyto mladí řidiči jsou pod dohledem a je jím vštěpováno jak správně řídit. Další věc co mě osobně štve je, že v TV není možno ukázat opravdové následky nehod. Můj otec dělá u hasičů a když mně vypráví jak občas musí takovéto řidiče sbírat po kouskách v okruhu několika desítek metrů tak byc mě ani nenapadlo jezdit rychle a nebezpečně. Stačilo by v TV ukázat par fotek či video ze zásahu IZS po takovéto nehodě a dost lidí by si rozmyslelo jezdit jako prasata. Prostě bych upřednostnil prevenci před restrikcí.

0 0
možnosti
JD

icmek

29. 5. 2008 10:05
Re: Re: Re: Forma vs. obsah

naprosto souhlasím. auto je ve špatných rukou zbraň, která je bohužel moc dostupná. vždyť to stojí 8 tisíc korun, 27 hodin v autoškole a auto Vám buď půjčí rodič, nebo si za 50 tisíc koupíte co chcete...

0 0
možnosti
JD

icmek

29. 5. 2008 10:07
Re: Re: Re: Forma vs. obsah

jednoduše... stejně jako někdo nemá na vysokou školu, nepřijmou ho, někdo zase nemá na to, aby řídil auto. nelze dát auto do ruky všem, takovejm s prominutim prázdnejm hlavám, co se jenom předváděj.

0 0
možnosti