Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jerey

6. 4. 2008 4:17
Uz jen samotny fakt

ze blekota je clenem mladych krestanskych demokratu hovori za vse, proto se podivuji nad blahovosti vsech horlivych diskuteru. Zde je namiste spise ignorance, pro prudsi povahy se nabizi nejake spotovni nacini. To ktere se pouziva v baseballu neni uplne od veci :-)

0 0
možnosti
A

agnostik1

4. 4. 2008 13:54
Jako ekonomický laik

se nemohu k níže publikovaným diskusím odborníků vyjádřit, mou pochybnost o férovosti chystané "vychytávky" vzbuzuje závěrečná věta statě, v níž pan autor hlubokomyslně praví:  "Jako člen KDU-ČSL musím na závěr Miroslavu Kalouskovi poděkovat, protože jako jeden z mála čelních představitelů KDU-ČSL přišel s nějakým jasným, konkrétním a všeobecně prospěšným opatřením." Po zkušenostech s KDU-ČSL si zcela prostomyslně říkám: Lidovecký níže postavený bafík rektoskopicky chválí exekutivně velice vysoce postaveného soukmenovce, bacha, bude to bouda na řadové plebejce!8-o 

0 0
možnosti
MP

MPecold

10. 4. 2008 13:13
Re: Jako ekonomický laik

;-D;-DR^R^

0 0
možnosti
PJ

Shumway

3. 4. 2008 21:54
nevěřím

že by mohlo dajít k jakémukoli zjednodušení státní správy ,natožpak jejímu zeštíhlení . Rv

0 0
možnosti
U

ucitelas

3. 4. 2008 20:30
pro hellu

můj dřívější dotaz na vás byl smazán.proto se zeptám jinak.Vše negujete a váš postoj je naprosto odmítavý ke všemu a všem ke kterým se vyjadřujete.Připomínáte svýn postojem partu z Lidovéhp domu.Dotaz zní :jste sexuálně neuspokojená?

0 0
možnosti
JR

honzarov

3. 4. 2008 20:18
ua

Tak jsem věnoval pár minut čtením té Kalouskovi supermegahypergiga daně.

Kouknu na stránky ministerstva financí a co nevidím, tiskový mluvčí MFČR  Mgr. Ondřej Jakob, asi se nám tu ta černoprdelácká holota ňák roztahuje či co.

No a potom jsem se (z)vrhnul na dané témata. Případné následovníky by měly zaujmout dvě věci. Zaprvé věta "Koncept má formu tezí pro veřejnou diskusi" a zadruhé názvy příloh xyz_doc.doc .

0 0
možnosti
JR

honzarov

3. 4. 2008 19:59
DAŇ SUPERNAHOVNO

Ještě jsem tu Kalouskovu populistickou blbost nečetl, ale jak to bude např. u OSVČ a jejich dosud dobrovolnému nemocenskému pojištění?

Zvlášť mě zaráží to heslo: "Jeden formulář, jedno podání a jedna platba " a následuje asi "Jeden národ, nic než národ, nic než národ".

jdu :-©

0 0
možnosti
ZK

SID09

3. 4. 2008 19:24
To opravdu fungovalo !

Na rozdíl od supernápadu Tlustého s jeho superhrubou mzdou, je tento nápad do určité míry opravdu jednodušší a praktičtější. Do roku cca 1994 to bez problémů fungovalo.

Princip byl v tom, že zaměstnanec platil pouze daň z hrubé mzdy.  Dnešní sociální a zdravotní pojištění bylo sloučeno do jedné daně ve výši cca 50 % a to odváděl pouze zaměstnavatel za celý podnik, takže zaměstnancům nebylo nic sráženo.  To by opravdo mohlo fungovat i dnes. Bylo to poměrně jednoduché a zcela postačující.

Pravda už máme zcela zbytečných tuším 12 zdrav. pojišťoven, takže budou asi drobné problémky s přerozdělením, výpočtem případného penále ....., ale to je všechno řešitelné.

Stávající informace o nápadu jsou však natolik kusé, že člověk pořádně neví, zda je to domyšlené až do konce, nebo zda se jedná o novou kamufláž, jak vytáhnout z daňových poplatníků víc peněz.

0 0
možnosti
HB

zeto

3. 4. 2008 20:26
Re: To opravdu fungovalo !

Jen upozornění - superhrubá mzda je supervýmyslem právě toho superKalouska.:-P

0 0
možnosti
X

xxxxyyyy

3. 4. 2008 16:46
Ano, je to supernápad, jak udělat

ve všem superbordel. :-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

3. 4. 2008 18:39
Re: Ano, je to supernápad, jak udělat

V čem bude ten superbordel spočívat? Poučte nás, blbce podrobněji. Děkuji.

0 0
možnosti
G

gumidos

3. 4. 2008 16:41
Je to další kravina

první kravinou bylo to, že jako základ daně je určena jakási fiktivní položka  - Super hrubá mzda. Tento pojem není žádným reálným příjmem a v důsledku nakonec znamená, že odvádíme daň i ze sociálního a zdravotního pojištění. Jestli máme hovořit o jednoduchosti, tak tohle tedy jednoduché není. Jednoduchý a průhledný systém je jiný. Na výplatní pásce se objeví celá opravdová mzda, z ní bude procentem stanovenopojistné. Po odečtení pojistného bude odečtena daň. Nebudou žádné tzv "odvody zaměstnavatele" na soc. a zdrav. pojištění, které se tváří, jako kdyby to někdo platil za zaměstnance. JInak to nejde, pokud má být zaveden strop pro soc. pojištění.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

3. 4. 2008 18:46
Re: Je to další kravina

1. Vaše celá opravdová mzda (tj. co do vás musí zaměstnavatel "vrazit") je právě superhrubá mzda. Nesmysl, že část pojištění za vás platí zaměstnavatel vymyslel Klaus (známý to potěmkinista) právě proto, abychom neviděli jak je pojištění drahé.

2.  Je jedno, jestli máte daň 15 % po odečtení pojistného, nebo 10 % bez odečtení (je-li v tomto školním případě pojistné cca 23 %). Daň ze mzdy před odečtením pojistného se platí v mnoha státech - vychází se z toho, že pojištění (byť povinné) je soukromou záležitostí, nikoliv nákladem.

0 0
možnosti
E

eNden

3. 4. 2008 15:50
************

Tak si myslím, že před rokem 1993 to tady již bylo. Daň se jmenovala důchodová a byla 55 %. Pak se s velkou slávou udělal velký třesk a vznikly sociálky a zdravotky. Možná si to tak úplně 8-o;-O nepamatuji, ale bylo to tak nějak. Tajkže zpátky na stromy ????

0 0
možnosti

lepidlo999

3. 4. 2008 16:08
Re: ************

Máte pravdu takhle to fungovalo. Akorát se do lišilo v tabulkách podle věku, stavu a počtu dětí.

Taky tu panovalo 100 % státní přerozdělování. K tomu, doufám, nedojde.

0 0
možnosti