Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J60i76ř61í 65H33o39r48á25k

29. 11. 2013 5:33

Není pravda že církevní restituce nejde zrušit, jdou jejich podepsáním bylo spácháno několik trestních činů.

1 2
možnosti

"... jdou jejich podepsáním bylo spácháno několik trestních činů".

Prosím ? :-)

Apropos, které TČ to byly, pane Horáku ? A už jste podal TO ?

1 0
možnosti
FS

Dobrý večer. Naprosto s vámi pane Jakob souhlasím. Dnešní situaci však vidím daleko černěji. To, že tady budou opět vládnou komunisté není pravda. Oni tady totiž vládnout nikdy nepřestali. Jenom to dělají ne tak okatě. Trochu jsem spoléhal na pana presidenta Havla, že nám v závěru svého života řekne, jak to vlastně s tím předáním moci v roce 89 vlastně bylo doopravdy. Jak to,že soudruhům zůstal veškerý majetek,/KSČM je dnes nejbohatší stranou/, jak to, že soudruzi zůstali dlouho ve vysokých funkcích i když už jako bývalí? Nic. Vzpomínám si jak nám předhodili jako obětního beránka soudruha Štěpána. Samozřejmě mu to náležitě refundovali. Po dvou nebo třech letech od jeho uvěznění jsem ho potkal na Můstku v zimě do bronzova opáleného, žoviálně diskutujícího s hloučkem svých asi přátel. Tak si říkám, že se mu to vyplatilo a řada občanů si řekla, že se tady něco pozitivního děje. Od pana prezidenta  jsem se vysvětlení nedočkal/jako ostatně celý národ/ a tak musím dát jen na svůj názor a prožité zkušenosti. V srpnu 68 jsem byl u rozhlasu a v době okupace spojeneckými vojsky na mě mířili spojenečtí vojáci.  Nebylo to příjemné. V 89-tém roce jsem byl na Národní třídě a  na Václavském náměstí jsem zvonil klíči. To, co jsem viděl a zažil, to ve mně zůstane navždy. Nemůže to změnit ani soudruh Filip a ani soudruzi z moravského kraje, kteří se raději v televizi dívají na cokoli jiného, než na to, na co by a hlavně ty mladší soudruzi  dívat  měli. Nepamatuji si sice dobu před Mnichovem a po něm, ale pamatuji si dobu po roce 48. Ač nejsem věrný televizní divák, nedávno uvedený nedělní seriál České století mě skutečně zaujal. Podle mého názoru je to dokonalé dílo o kusu naší historie. Tento seriál by levicoví voliči měli vidět minimálně 3x denně. Obzvláště poslední díl. Moc a surovost vládců na straně jedné, bezmocnost obyčejných občanů na straně druhé. Modlím se za to, aby se návrat podobného systému neuskutečnil nikdy a nikde. Ale ten strašák tu bohužel stále je.

2 0
možnosti

Záleží na nás, pane Sládku, na každém z nás. Posílám Vám závěr z rozhovoru P. Kosatíka, který publikovaly dnes lidovky.cz :

"Hodně lidí si pořád neuvědomuje, že propad téhle společností není daný jenom padesáti lety totalit, ale že sahá mnohem hloub. Že tady tolik lidí nemá občanské sebevědomí a nechají si třeba vládnout vládou, která vznikla z vůle jediného člověka, není dáno jen tím, co tady napáchali komunisti. Buď to bude pokračovat, nebo se potřeba důstojnosti v lidech probere – a ta historie potom dopadne podle toho".

Řekla bych, že se nemýlí. Nu, a pokud jde o dnešní komunisty a České století, dívat se rozhodně nebudou. Nechtějí žádné červíčky pochybností. Copak tihle lidé měli někdy nějaké svědomí ?

1 0
možnosti

Levicová, příležitostná, leč faktická hlasovací mašinérie je tady, to je evidentní. Na řadu přijdou lustrační zákon a o něm možná i církevní restituce. Nevadí, pane autore. Čím častěji bude pan Babiš hlasovat se "svými" (komunisty), tím dříve se vrátí zatoulaní voliči pravice zpátky, to je přece jasné. Netřeba propadat panice.

Pokud jde o ANO a církevní restituce, tady je jejich předvolební postoj, viz http://christnet.cz/zpravy/25644/ano_k_majetkovemu_vyrovnani_s_cirkvemi_souhlasime_zakon_nezpochybnujeme_a_nechceme_revidovat.url

To bylo ovšem před volbami, že ano ... řeči se vedou a voda plyne ;-D Jsem zvědavá, kolikrát se Češi ještě nechají utáhnout na vařené nudli.

1 0
možnosti
PO

Pan autor trochu pozapomíná, že všechno o čem píše je možné jen díky tomu, že KSČ(M) dostala ve volbách takřka 15% (741 044 hlasů) a ty jim dali voliči v demokratických volbách. Podobně jako pravděpodobně StBák v čele jiné strany dostal 18 955 preferenčních hlasů.

Takže co lidé chtěli, to prostě mají, byť se mi to nelíbí.

7 0
možnosti
KV

K84a27r75e82l 48V18a86l92i66š

28. 11. 2013 17:10

Mně je to jedno. Někde mám ještě schovaný pionýrský šátek.

3 0
možnosti
HM

nevěřím , jsem si jista ,že nikdo z KDU hlas Filipovi nedal ..

2 1
možnosti

26 (TOP) + 16 (ODS) + 14 (KDU) = 56 poslanců. Z nich někdo to musel Filipovi hodit.

0 0
možnosti
Foto

V žádném případě neplatí, že na restituce  "přistoupil stát a církve po několikaletém vyjednávání". Ten zákon byl protlačen Sněmovnou hlasy pravicové koalice bez souhlasu Senátu.

Ten výsledek by měli zaplatit poslanci, kteří pro něj zvedli ruku, z vlastní kapsy.  Alespoň tu část finančních náhrad, která je evidentně nadhodnocená.

17 14
možnosti
PH

Nějak jste zapomněl na komunisty.

2 5
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3465x
Jan Jakob, starosta města Roztoky, člen TOP 09.