Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Dezo-Conka

23. 6. 2008 8:53
Správně

Prolhaní nacionalisti jako byl Beneš přivedli tuto republiku na mizinu.Beneš ve Versailles viděl jen historické hranice.Neviděl že v Sudetech žiji teměř výhradně Němci,na Těšínsku žijí Poláci,u Dunaje Maďaři.Oblbl francouzské politiky a pak chtěl vybudovat národní stat.Na Těšínskuse pak kupovalo děcka do českých škol,do Sudet byli dosazení úředníci z vnitrozemí,Němec neměl nárok na lepší práci u dráhy nebo ve státní správě.Naconalismus je ideologie zakomplexovaných čecháčků a prolhaného Beneše.R^

0 0
možnosti
JW

Konstrukter

19. 6. 2008 22:50
takovou hloupost jsem už dlouho nečetl

Rv

0 0
možnosti
MP

Evangelis

17. 6. 2008 11:20
Stát vs. národ

Tady je třeba si uvědomit jednu důležitou věc, a to že týmy jsou NÁRODNÍ a ne STÁTNÍ. Být pouze členem státu = mít příslušný pas a nic víc. Být členem národa je mít kořeny, tzn. např. několik generací v daném národě a přijetí příslušné národní identity. To by měla být věc, která se nedá na požádání libovolně pořídit. Členem národa se člověk nestává ze dne na den. Toto lze tolerovat na klubové úrovni, kde je vše řízeno tržně a vpodstatě se už dnes jedná jen o najímání žoldáků (Chelsea nebo Arsenál prostě už nejsou anglické týmy). Národní mužstvo je ale založené na jiném principu. Liberalismus je sice hezká věc, ale potom bychom mohli rovnou tvořit tedy STÁTNÍ mužstva, kdy se každá země pokusí získat libovolné hráče, klidně pas nepas, přeplácet je apod. Ale to evidentně není původní myšlenka. Dříve se STÁT rovnalo NÁROD, dnes se národnosti ve státech míchají, ale právě proto je třeba na pojem NÁROD klást velký důraz. A nebo myšlenku národních týmů zcela opustit a najímat žoldáky...

0 0
možnosti
RN

TOTALITAiDNES

17. 6. 2008 10:34
Autor článku je

multikulturní magor, kterej už je doslova zblblej tou propagandou multirasové společnosti. Nějací přistěhovalci nemají v národních družstvech vůbec co pohledávat, neboť jejich přítomnost popírá jejich samou podstatu ! Mimochodem, pane bloggere, dnes večer budu fandit Rumunsku a Itálii. Rumuni a Italové mají skutečná národní mužstva a ne nějakou směsku azylantů a kupců zahraničního cestovního pasu. Francie fuj :-©!

0 0
možnosti
RN

TOTALITAiDNES

17. 6. 2008 10:34
Re: Autor článku je

Na druhou stranu co čekat od turnaje pořádaného pod záštitou

prohnilé organizace UEFA. Hlavně, když se všude propaguje NO TO RACISM

a podobné blbosti. Přál bych těmhle bílým trotlům život v Jižní Africe

nebo v Zimbabwe, tam už by jim vysvětlili, co to je rasismus.

Takže píši sám za sebe: Národní družstvo má sestávat z hráčů tuzemského původu, jinak se o žádný nároďák nejedná !

0 0
možnosti
SV

chroustík

17. 6. 2008 9:35
Jak tak koukám,

není o čem psát, je tady fotbal, tak se někdo koukne a vycucá si z prstu to, co ho napadne při pohledu na sestavy před zápasem. Jestli ono to taky není tím, že v Evropě je lepší život, protože veškerá pomoc jdoucí do Afriky zmizí v kapsách místních vládců, kteří umějí akorát natahovat ruce, vyzbrojovat armády a hrát si na vojáky. S prací už je to horší a starat se, jak uživit svůj národ je úplně nejhorší. Ono občas je to podobné i v některých zemích Asie, ale na dárcovské konference, to oni hned slyší.

0 0
možnosti
MK

Modrý král

17. 6. 2008 7:29
Takhle tedy ne

Vážený pane, je hezké milovat se navzájem, je hezké když v národním mužstvu běhá turek nebo afričan. Mě by jen zajímalo, kolik kontinentálních evropanů běhá v mužstvu Turecka? Kolik "bílých" evropanů běhá ve výběrech Afriky, Asie ..... žádní. Je to jen další z důkazů, že Evropa slábne, zatímco se evropanům nerodí děti kvůli blahobytuu, lenosti, přepracovanosti, tak asiatům, afričanům se v pohodě rodí. Evropa stárne, chátrá, a stále více musí lidí imigrovat. To co vidíte v národních týmech, je jen obraz celých jednotlivých národů Evropy. Mě osobně nevadili  ani turci, ani afričané ani další národy ..... pokud by to bylo i v obráceném směru - není. Evropa je v podobné situaci  jako starověký Řím .... každý ať si posoudí jak to je sám.

0 0
možnosti
BN

Benzin Petrolejovič Naftěnko

17. 6. 2008 5:45
Oplachněte si pohlaví studenou vodou.

Asi máte nějakou horkost, jinak by takový paskvil, z prstu vycucaný, nemohl vzniknout. V Paříži, Lyonu .... auta podpalovali a obchody a školy demolovali právě ti barevní přistěhovalci a ne frantíci, jak tu popisujete. Toto jste psal na objednávku Džamily???

0 0
možnosti
PJ

administrator_xxx

17. 6. 2008 9:08
Re: Oplachněte si pohlaví studenou vodou.

Pan autor proste potreboval sdelit svetu svuj zcestny imigracni nazor, a tak pouzil aktualne nejzhavejsi udalost jako primer. Naprosto vse vytrzene z kontextu, jak je u nabozenskych demagogu zvykem. Zminka o horicich autech ve Francii je pak dukazem naproste tuposti a ignorace faktu. 8-o

0 0
možnosti
FS

mruck

17. 6. 2008 0:33
??

slusnej blabol

0 0
možnosti
JP

lekaj

16. 6. 2008 23:03
no nevim jestli sis nevsiml

Ale nepokoje ve Francii nezacali "rasisticti a nesnasenlivi" bili francouzi.....

To se ti nejak nezdarilo to prirovnani.....

0 0
možnosti
T

thufir

16. 6. 2008 20:38
.

Francouze bych vůbec nezmiňoval. Za ně kopal kdekdo odjakživa. Stačí se podívat na francouzské držitele Zlatého míče - Kopa-Polák, Platini - Ital, Zidane - Alžířan, takže Francouz byl jen Papin. Ale co vlastně chtít od země, kde jedinou schopnou složku armády tvoří cizinci.

0 0
možnosti