Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

honzarov

22. 5. 2008 21:57
A kdy?

A kdy od vás uvidíme nějaký článek o vyhozených miliardách na církev?

0 0
možnosti
K

kion1

22. 5. 2008 13:29
Volič Národní strany

KarmaR^

0 0
možnosti
NB

j@ck

22. 5. 2008 14:48
Re: Volič Národní strany

No a? To si musis jako maly pudl znackovat kazdy clanek?

0 0
možnosti
RP

radim36

22. 5. 2008 13:02
Lidí přibývá

Lidí přibývá, volná plocha vhodná pro život je jimi  zabírána a ubývá. Přitom pouhým využíváním  lidmi je za současného způsobu života tato plocha pro lidský život víceméně znehodnocována. Na obzoru je už doba, kdy  volný prostor vhodný pro lidi dojde. Je logické, že činy urychlující tento proces jsou postihovány čím dále více.  Vytvořit novou kategorii, činy proti životnímu prostředí je sice pěkné, ale je to obrovský rozsah dalších přibyvších trestných činů. Bude obrovsky záležet na tom, jak se to bude v konkrétních případech brát, jakým způsobem se bude konkrétně dokazovat vina, protože poškození životního prostředí se jednoznačně vyčíslit a v některých případech i doložit nedá, jakým způsobem bude třeba řešen konflikt mezi chráněným živočichem přirozeně se rozšiřivším na něčí soukromou zahradu a uživatele té zahrady. Může se zvrhnout v prostředek šikany určitých vrstev nebo společenstev proti obyčejným lidem stejně jako v neúčinné formální předpisy.

0 0
možnosti
MB

buxus

22. 5. 2008 14:14
Re: Lidí přibývá

R^ To je přesně řečeno. Zelené zákony a předpisy z Bursíkova pera postihnou i celou řadu lidí na venkově, kteří často nemají ani finanční, ani faktické podmínky zákonu vyhovět. Prosadí-li se zákaz topení uhlím, budou muset lidé (již pokolikáté?) měnit způsob otopu a ohřevu užitkové vody. Pan Bursík jim milostivě přihodí nějakou dotaci na kotle na štěpku. Jisteže ne všem, ono totiž ani toho vhodného odpadu nebude zdaleka dost (pan Bursík se s nějakými bilančními úvahami - jak je pro Zelené ostatně typické - neobtěžoval). A tak se bude pokutovat, za pálení uhlí a po zákazu jeho prodeje i pálení různého sajrajtu, za vypouštění dopadních vod, protože na fekál zbudou peníze občas a čističky pro obce nejsou, za neplnění příkazu ke kompostování, atd. A takto pokutovaným lidem budou za okny proudit každodenní záplava kamionů - pan Bursík si na bruselskou lobby autodopravců něco podobného nedovolí.

0 0
možnosti
MK

weneto

22. 5. 2008 12:43
Milý pane

Zase nesmíte boj pana Prezidenta proti teoriím o globálním oteplování brát jako boj s ekologií vcelku. Nic se nemá přehánět - tudíž pokud chcete návrat před rok 89 prosím. Můžete i rozebrat co Vám konkrétně vadí na zmíněných tretných činech, mně osobně nic a pokud to je jen obava z rozšíření dá se to napsat i jinak

Zamoření vzduchu, půdy či vod radiací, nelegální skladování jaderného

odpadu, držení a zabíjení chráněných druhů živočichů a rostlin či

výrobu a distribuci látek ničících ozón - je trestat zcela v pořádku

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

22. 5. 2008 11:46
...

Proti tomu, aby gauner, který např. odveze do lesa náklaďák odpadu a tam ho vyklopí, byl odsouzen na základě zákona, nemůže být žádný slušný člověk. Přečiny proti ŽP by měly být více či méně tvrdě stíhány - už na úrovni odhazování špaků na ulicích feťáky (tzv. kuřáky). To, že byrokrati v EU vymýšlejí pitomosti, je všeobecně známo. Ale tenhle článek je blábol. A mimochodem, říše strachu už tady byla - když měla moc katolická církev a později KSČ. Co dělá pan Jakob pro to, aby se to neopakovalo? :-/

0 0
možnosti
JV

Vosta Jindra

22. 5. 2008 11:22
Jestli autor považuje za svobodu

možnost neomezeně znečišťovat vzduch nebo vypouštět jedy do vody anebo vykácet jen tak půl lesa bez náhrady, pak je anarchista nebo spíš jen indoktrinovaný slabomyslnými brožurami z Hradu. To skutečně není svoboda, ale pouhá svévole, a takové jednání musí být po právu trestáno. Krom toho my už takovou úpravu dávno v trestním zákonu máme (§ 181a až 181g). Až se to autor doví, asi se bude cítit znesvobodněn. Biopaliva nebyla nápadem EU, ale používají se v celém civilizovaném světě včetně USA. Před pěti lety nikoho nenapadlo, že bude tak chronický nedostatek potravin, to ale není jen důsledek biopaliv (asi jen z 20%). Zato si autor jako správný Mladý konzervativec vše zlé ve svých očích spojí s EU a přihodí ještě výkřik o těch úřednících z Bruselu. Ti už straší v mnoha hlavách jako hydra, ač málokdo ví, jak to tam vlastně funguje. Funguje to mizerně, ale o nic hůř než u nás.  Ale to už by se nedaly psát takovéto výkřiky, že.

0 0
možnosti
M

motylek_02

22. 5. 2008 10:45
nerozumim tomu humbuku okolo ekologie

na planete je nas cim dal tim vic, spotreba vseho roste, a uz nejakou dobu se desim toho, ze se utopime v odpadcich, otravime vlastnimi zplodinami atd. ono bordel ze skladek muze prosaknout do vod, hnojiva pekne litaji v potravinovem retezci.... Odpad tridim, a dodrzovat urcita pravidla mi prijde samozrejme, stejne tak jako mi prijde samozrejme myt se, cistit si zuby a cesat se.

Pokud nekdo bude reagovat na muj prispevek protoze je odlisn od jeho nazoru, prosim o vecny pristup bez urazek.

0 0
možnosti
C

chodovar

22. 5. 2008 11:17
Re: nerozumim tomu humbuku okolo ekologie

Ekologie, pokud se rozumně uplatňuje, je dobrá a prospěšná.

Ale pokud si to někdo zpolitizuje, začne se tím živit a vymýšlí nesmyslné zákony bez ohledu na ekonomické dopady, jen aby z toho měl politický prospěch a zisky, tak to je špatné a musí se proti tomu bojovat.

0 0
možnosti
NB

j@ck

22. 5. 2008 10:43
-

Vidite travu rust. Co asi podle vas bude nasledovat?

A vazne myslite, ze zakaz vypousteni svinstev do reky, do vzduchu, nebo tyrani zivych tvoru je v zajmu nejakeho "vyssiho" dobra? Podle meho je to jen dobro, vseobecne a neoddiskutovatelne. Pokud ho nevidite, tak nechapu, ze mate vubec tu drzost se hlasit ke krestanskym idealum.

0 0
možnosti
MB

buxus

22. 5. 2008 10:41
Karma

Pracoval jsem v oboru ropných paliv a biopaliva se všem, co jen trochu chápali oč jde, jevil jako kolosální nesmysl od samého začátku. Nejde totiž jen o potravinovou krizi (/ta má pravděpodobně víc příčin), ale především o to, že energetický vklad do pěstování plodin pro biopaliva a energetický vklad do přepracování těchto plodin na kapalná paliva pro spalovací motory se v podstatě (plus minus) rovnají energetickému výtěžku. Ekologičtí lobisté tak vytvořili s pomocí Bruselu systém, který žere dotace a produkuje emise. Přínos v podobně čisté energie je zanedbatelný.

0 0
možnosti
VZ

Vencast

22. 5. 2008 10:37
KARMA

Současná ekologie je blbologie a kdo ji zastává je b.. Doufám že neprojde ta Lisabonská vo.ov.na ! A snad se ostatní vzpamatují a přestanou melouny podporovat Je nejvyšší čas ! Pro celou EU!!!

0 0
možnosti