Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

karels

30. 12. 2011 9:32
Já fandím Bernardovi

jsem pro malé pivovary, proč taky ne?

0 0
možnosti

raz

29. 12. 2011 18:52
Je dobře že se někdo stará, aby pivo chutnalo jako pivo

Pro mne, jako skalního Brňáka bylo Starobrno stejně jako Špilberk, Petrov a Brněnský prigl symbolem Brna. Nebyl jsm z těch co si dávají "deset" ale své "tři" jsem vždy s chutí vychutnával.Na Starobrno jsem nikdy nedal dopustit...až do chvíle jeho převzetí "Evropskou jedničkou mezi výrobci piv".Po několika pokusech o nalezení chuťového  souzvuku s bublinkovým mokem vydávajícím se za České pivo, jsme se s naší pivní společností zařadili mezi mnohé Brňáky, kteří ten  europatok nikdy nepozřou.

Říká se, že co Čech to jiný šmak na pivo.Jestli lze s importovaným výrobním programem na europivo importovat do Česka i unifikovaný pivní eurošmak ohodnotí v blízké budoucnosti  čeští milovníci piva.

 Takže Pán Bůh za  malé pivovary, Pán Bůh zaplať těm pivovarům a jejich sládkům, kteří nechají  dvanáctku v  ležáckých tancích doopravdy uležet a desítku nevyrábí tak, že do vícealkoholického kvašáku vydávaného za ležák dávají vodu aby měl hodnoty alkoholu  tradiční české desítky!

0 0
možnosti

dva mraky

29. 12. 2011 1:58
kdo nic nedela nic nezkazi

Je pravda, ze s rostoucim poctem se nutne musi objevit take slabsi piva. Ale to k tomu patri, uz nebude stacit ze mate vlastni pivo, ale bude potreba mit vlastni dobre pivo. V soucasne konkurenci, kdy porad drtiva vetsina konzumentu uznava hlavne cenu a svetla piva bez vyrazu si nedelam starosti. Zaplava hnusu nenastane. Spis budeme cim dal vic videt, ze mikropivovar nebude varit spickove specialy. Nijak objevne receptury mohou zajistit stalou a uznalou klientelu, protoze "obycejny" lezak je pomerne vzacnym jevem.

0 0
možnosti

modroslizák

29. 12. 2011 1:32
Ano, malým pivovarům bych fandil

i kdyby tam pivko stálo o nějakou kačku víc, nevadí, když piji v Německu, také nemám pivo za dvacku. Ovšem, jestli si s tím Vaším Borisem prosadíte kouření pouze ve větru před hospodou a na chodníku, můžete vařit pivo zlaté, a já vám na něj kašlu. K pití piva patří také nějaká kultura a tou cucání vajglu pod okapem není.

0 0
možnosti

morbid

30. 12. 2011 4:15
Re: Ano, malým pivovarům bych fandil

K tomu se přidávám, levicové tendence u údajně pravicového poslance jsou stejně nechutné jako pivní slivky.

0 0
možnosti

rudaz

28. 12. 2011 21:51
Kooperace

Jistě autore, co je malé, je dobré. Již před 30ti léty technická veřejnost (v Technickém týdeníku) byla seznámena s faktem, že v USA je 80 % malých podniků do 250 zaměstnanců. A ty mezi sebou spolupracují a jsou sdruženy v syndikáty, případně vázány kartelovými dohodami tak, že ve finále konkurují mamutím firmám. Tehdy.

Dnes v USA ovládá trh s obilím 10 korporací, které diktují jeho ceny. Chyba.

„Myšlenka si vždy utržila ostudu, když se uchýlila od záměru.“R^

0 0
možnosti

cerny.prem

28. 12. 2011 22:42
Re: Kooperace

No jo právě proto by byly malý pivovary dobrý ! Byl by to začátek rozbití globálních lumpů ! Malý krok pro člověka ale veliký krok pro lidstvo . S jedním majitelem malých pivovarů jsme letos jezdili po malých pivovarech v use . Viděli jsme dobrý hospody. ať žije pivovarník Potesil a jeho pivovarský dům v Ječný nebo Žitný / já si to pletu /.

0 0
možnosti

Chytry.Levicak

28. 12. 2011 16:39
u nás v ostravě

nevím o nějaké hospůdce,kde jsou piva od minipivovaru. jedna co vím,tak má ty svijany,ale nevím jestli to do té kategorie patří.

0 0
možnosti

rotny Manas

28. 12. 2011 17:42
Re: u nás v ostravě

Svijany nejsou v zadnem pripade mikropivovar, jsou po cele republice. V Ostrave je to hruza, v 80% Ostravar a Radegast. Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 446
  • Celková karma 36,40
  • Průměrná čtenost 4053x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik