Diskuse

Jsem kuřák!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Ano i já se připojuji, ač nekouřím.

0 0
možnosti
Foto

Pan Jakl je sice nekuřák, ale v Institutu Václava Klause kouří pravidelně :-)

0 0
možnosti
JH

koření škodí zdraví a nikdo nemá právo podnikat s prostředím  zdraví škodícím.Tečka

Ptal jsem se 8 majitelů restaurací ( i kuřáckých), jsou pro plošný zákaz. Vysvětlení pro hňupy : ušetřili by na nákladech za malování,úklid, praní ubrusů, provoz čističek vzduchu a odsávání.

0 0
možnosti
JH

omluva chyba koření-kouření

0 0
možnosti
PB

....  zásadně "nepřijímám", ale v tomhle případě se s radostí PŘIDÁVÁM !R^

3 0
možnosti
ZJ

... to je jasný JAKO FACKA R^!! A karma.

4 0
možnosti
Foto

Budete taky obhajovat právo továren vypouštět zplodiny bez omezení? Takové zákazy přece taky silně poškozují podnikání, ne?

3 1
možnosti
Foto

Koukám, že jsem vám dal omylem +. Překlikl jsem se. Srovnáváte totiž nesrovnatelné.

1) Kuřák v restauraci kouří s výslovným souhlasem majitele, který provozuje kuřáckou restauraci. Restaurace není veřejný prostor, který patří „všem“. Nekuřák nemá vůbec žádné právo vyžadovat nekuřácký podnik; když v obci nebude žádná restaurace, na kom si vymůže zřízení nekuřácké? Nechá předělat poštu nebo kino? Nekuřák tohoto typu je kverulant. Pokud argumentuje (často jsem to slyšel) o svobodě cizí pěsti, která končí u jeho nosu, nesmí tu cizí pěst vzít a mlátit se s ní do nosu.

2) Stát svými direktivami nutí majitele nejprve investovat do oddělených prostor nemalé peníze a pak chce kouření zakázat? Jistě, stát nenese podnikatelské riziko.

3) Kouření ve veřejném prostoru (zastávka, chodník a podobně) považuji za obtěžující, tam nepatří. Nikoli proto, že znečišťuje vzduch, protože to bychom museli zakázat automobily, továrny a podobně. Kuřáci mají na stavu zdravého ovzduší marginální vliv. Stejně tak bych nepřeceňoval zdravotní riziko pasivního kouření – venku mu jste vystaven minimum dne. Obtěžovat kouřem na takových místech je ovšem obdobně odporné, jako když se nekuřák dožaduje v kuřáckém podniku, aby to všichni típli.

6 1
možnosti
JT

R^ Protože to je více o omezování svobody a až jaksi na druhý pohled o kuřácích, tak s Vámi souhlasím. Je jen otázkou, kdo bude další na řadě? V žádném případě to nebudou blbci, hloupé ovce a privilegované menšiny, ale další skupiny svobodomyslných občanů, co třeba heterosexuálové, Chlapi, Ženy, Matky (ty tradiční a přirozené), Tátové (ti zodpovědní ochránci). Ti všichni tak nějak stojí v cestě lepším zítřkům.

10 0
možnosti

Nerozčiluj se, nenadávej! Jen si potichu říkej: "Je b...j, je b...j,  je b...j!"

Jak už kdysi řekl....;-)

1 0
možnosti
Foto

nejhorší nekuřáci, jsou bývalí nekuřáci. Přesto, jako bývalý kuřák sleduji snahy o plošný zákaz kouření s nelibostí. Restaurace, či hospoda je soukromé zařízení a je na majiteli, co tam bude vařit, jaké pivo točit a jestli se tam bude kouřit, či ne. A je na hostovi, zda tam půjde, nebo si sedne do jiné restaurace, kde se nekouří. Já také nechodím do veganské jídelny.

A pokud jde o negativa kouření, tak zrušme hospody úplně, protože účinky alkoholu na lidský organismus, jsou ještě zhoubnější, než kouření.

Ale jak to tak vypadá, my se z těch zákazů a příkazů již nedostaneme a náš život bude omezován daleko brutálněji, než tomu bylo před 89.

13 1
možnosti
BM

S tou vegetariánskou jídelnou jste to vystihl přesně...R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 449
  • Celková karma 36,46
  • Průměrná čtenost 4026x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik