Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dedapepa44

3. 11. 2010 16:14
Odborník na všechno.

Pane Jakle,tímto jste mě konečně přesvědčil,že jste opravdu ale opravdu odborníkem na vše.;-O

0 0
možnosti

holcman

12. 11. 2010 17:49
Re: Odborník na všechno.

Taky jednou skončí, odborník.  To si piš!     :o))

0 0
možnosti

petr.jurcinek

26. 10. 2010 22:40
d

kýč je tošku odvážné tvrzení, přecijen kýče většinou neprodukují ti skuteční mistři, jasně, že Muchova hlavní doména - byla secesní reklama - plakáty, ženy v lince a různé dynamické ornamenty. Epopej je trošku zvláštní, neřekl bych, že by nebyla doceněná, či přeceněná. Jsou to velká plátna, ale je to takové netradičně barevné a obsah je jistě diskutabilní.................ale aby si mohla širší či odborná veřejnost udělat pořádný obrázek - názor, bylo by dobré jí konečně vystavit tak............určitě v Praze a je celkem jedno.....jakou formou...

0 0
možnosti

petr.jurcinek

26. 10. 2010 22:42
Re: d

že to může připomínat socialistický realismus, možná, ale vemte si třeba i historismus a akademismus 19. století.......

0 0
možnosti

Iwan

20. 8. 2010 2:39
Je upřímnej.

Že tomu nerozumíte? To nemusíte psát, pane Jakle, TO O VÁS KAŽDEJ VÍ. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

kráva.nebeská

19. 8. 2010 10:57
Prý končíte s blogováním pane Jákle...

Reagovat na Vaše blogy považuju za zbytečné, ale Vaše stesky na PL mě k reakci probraly. Píšete záměrně kontroverzně, zda i odborně ke všem  tématům nemohu posoudit, nejsem vševěd. Vybrala jsem si oblast, které rozumím - umění - a tomu zase nerozumíte Vy. Nerozumět umění je Vaše soukromá věc, ovšem do té doby, než zkusíte svým názorem ovlivňovat veřejnost. Jako strejce ze IV. cenové bych Vás nebrala vážně. Ale tajemník hlavy státu? To je jiný kafe a jistě hodno následování. Takže:

Mně se např. nelíbí nejznámější architektonický paskvil - dominanta pražské veduty - chrám Sv. Víta. Pustím se do boje za jeho zakrytí něčím pořádným a jako garanta výsledku oslovím Franka O. Gehryho (pan Kaplický bohužel nežije). Hurá! Teď jsem urazila všechny, jimž je chrám opravdu svatý. Jednoduché, že? A stejně BLBÉ, jako Vaše kunsthistorická úvaha na téma Mucha. Jsem ale pro, abyste psal dál. Máte svaté právo BÝT ČTEN a pochopitelně komentován. Všechno je jak má být.

0 0
možnosti

Buckingham

17. 8. 2010 9:51
Výtvarnému umění houby rozumím.

Cituji: "Výtvarnému umění houby rozumím." Já bych jen dodal, že variant tohoto výroku lze zhotovit neuvěřitelná kvanta... spíš by mě zajímalo, čemu že pan Jakl opravdu rozumí. Ačkoli, pokud něco takového existuje, jistě to právě bude ten obor, o kterém bude p. Jakl zarytě mlčet. Zajímavější je totiž přinášet lidstvu svoje "kontroverzní" dementní názory na všecko, o čem ví opravdu houby...

0 0
možnosti

Andreas Escher

14. 8. 2010 23:07
nerelevantni

souhlasim s vetou "jen proboha ne nějaké stamiliony na speciální bombastickou výstavní

prostoru." rozhodne ne s "Jen ne nějaké vyzdvižení na kultovní místo národa jako

například na Vítkov."  zbytek clanku je jen slint cloveka kteremu se neco nelibilo.

 K cemu je proboha omezeni delky prispevku na odstavce kdyz se omezuje na znaky ???!!

0 0
možnosti

xload

14. 8. 2010 2:42
Uffff ...

Mistre vseznaly, zkus si nekdy delat neco, co te bavi ... Mucha proste maloval, protoze ho to bavilo ... a asi malokdo bude tvrdit, ze maloval spatne ... mozna jsi nevystihnul jadro problemu, kterymz je kanibalisticka vydelecna cinnost potomku na nem samym ... dehonestovat proto Muchu je totalni ubohost ...

0 0
možnosti

Jan Nepomuk

4. 8. 2010 17:17
Pravda pravdoucí!

A ta první věta! Ze všeho nejpravdivější.;-)

0 0
možnosti

beda venerabilis

8. 8. 2010 13:30
Re: Pravda pravdoucí!

Formule: "Já tomu teda nerozumím, ale ....." je standartní otevření všech hlupáků.

0 0
možnosti

beda venerabilis

3. 8. 2010 20:29
Velmi výjimečně

Normálně jsem na příspěvky páně J. spíš alergický. Zde mu však musím přiznat aspoň 65% pravdy. Což, jak praví starý Žid z Podkarpatí, je ten nejlepší výsledek.

0 0
možnosti

PEKUCH

3. 8. 2010 12:12
Je to především památka

Vážení čtenáři tohoto příspěvku pana L. Jakla,

chápejte jeho příspěvek jen jako snahu udělat se zajímavým tím, že řeknu, či udělám něco hodně kontroverzního, a tím vyvolám zuřivou polemiku.

Rokeři tu fintu dobře znají. Hrají tři akordy, ale hodně hlasitě a obléknou se jako strašidla, všechno bliká, dělají na jevišti stojky atd. Neskočte mu na to!

Slovanská epopej je především památka. Proto je třeba se k ní chovat jako k památce. Hlavně ji nezničit a neprodat, jak je dnes módou. Věstonická Venuše je docela ošklivá ženská, ale je jediná dochovaná památka.

0 0
možnosti

beda venerabilis

3. 8. 2010 20:36
Re: Je to především památka

Snaha pana J. se zviditelnit je zajisté patrná. Nicméně jeho soud není nijak protiproudařský. Pokud některé nápady vezmeme jako úmyslně nadsazené, zbyde nám názor spíše převládající. Pindy o nedotknutelném vlastnictví je ovšem nutno vytknout před závorku.

Je symaptické, že dokázal překročit i stín svého guru, jemuž vypjatý nacionalismus s panslavistickými prvky jistě není až tak cizí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 450
  • Celková karma 36,62
  • Průměrná čtenost 4017x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik