- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Buen provecho!Markéta Jaglarzová
To jsou speciality, které chutnají opravdu skvěle. Naštěstí některé hotely nabízí kromě typické mezinárodní kuchyně pro všechny, jako hranolek a smažených „pochutin“, také tuto tradiční malloqínskou kuchyni.
Chutě jsou různorodé, ochutnat můžete sladkou – koláč Ensaimada, slanou – zeleninová směs Tumbet, i mírně kyselou. Tou je španělská studená zeleninová polévka, známá jako Gaspacho.
Gaspacho je obvyklým pokrmem Jižanů je hlavně v době letních veder. Osvěží !!!, s chlebem zasytí!! a navíc dodá potřebné vitamíny a minerály! Výhodou je, že se dá koupit i hotová (tady na Mallorce), nebo za pár desítek minut vyrobit doma (zelenina, nůž, prkýnko, mixér nebo robot a je hotovo). Jako ozdoba se dají použít nadrobno nakrájené kousky cibule, papriky a rajčat. Prohlédněte si, jak ji servíruji já – mám ji nejradši s čerstvým chlebem a trochou zakysané smetany navrch. A když se poštěstí, doplní ji hořká příchuť zdejšího vychlazeného piva. Dobrou chuť přeje Markitka Jaglarz
Další články autora |
Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....