Viva la léto & plastová miska

Když jsem žila v zahraničí, neměla jsem svoje plastové misky. Proto jsem nikdy nechápala, v čem spočívá jejich kouzlo. Stejně jako u knih, lehce se půjčí, těžko se vracejí.

To se vám to směje, ale čtěte dál.

Plastová miska, to je inu vážné téma.

Jaké dobroty vzít sebou?

Znáte to. Jdete na návštěvu a nesete si takhle misky s jídlem, jednohubkami, pomazánkami, těstovinovým salátem. Zkrátka čímkoli, co se do nich vleze. A co vám chutná. Ještě nechat vychladnout čerstvě upečenou buchtu, jejíž vůně se line celým domem, a šup s ní do plastové misky. A jde se navštěvovat.

Na návštěvě

Po příchodu na návštěvu zpravidla my, hostitelka, nebo společně vybalíme obsahy misek. Postupně. Některé jen částečně, protože kamarádky donesly také plno jídla. Zábava je v plném proudu a misky upadají v zapomnění.......

Bod zlomu

Kde je moje plastová miska? Neviděli jste ji někdo???

:-D :-D :-D

Kdy u vás přichází ten zásadní moment? Máte nějaký trik, jak misky sbalit? Jednoduše posbírat je, šup s nima do igelitky a nachystat s sebou ke dveřím?

Nebo je neřešíte, a za pár dní zjistíte, že vám chybí / vrátili vám jen část misek  / jiné misky / zmizely?

Zmizení misek

Fakt nevím, co je horší. Jestli, když vám vrátí misky jiné (většinou zcela jiné barvy, velikosti a mnohdy i kvality), nebo když zmizí ze světa úplně. Jak je možné, že zmizely - ptáte se napřed. Po dlouhém uvažování nejprve odmítáte verzi, že se ztratily. V tomto momentě jste už však mnohdy tak nalomení, jaké misky jste s sebou vlastně vzali, že se nakonec zmítáte v černých myšlenkách, zda-li vůbec jste misky na místo určení přinesli.

Rozuzlení a ponaučení pro mladé dámy

Je to sranda, dřív jsem tomu nerozumněla. Dnes už vím, že každá správná hospodyňka si misku označí, svědomitě se krom zábavy i pídí po tom, kde se miska nachází. A jako třešnička na dortu je u mnoha žen, které znám, reflex, že miska splnila úlohu a bezpečně ji šup uklidím do tašky. A můžu se s klidným svědomím, a svojí milovanou plasťulkou, dál uvolněně bavit se svou rodinou a přáteli.

Krásný den přeje Markitka

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Markéta Jaglarzová | úterý 14.7.2020 15:53 | karma článku: 11,87 | přečteno: 310x
  • Další články autora

Markéta Jaglarzová

Letní báseň

14.7.2023 v 14:00 | Karma: 6,73

Markéta Jaglarzová

Kam letos?

25.6.2020 v 13:31 | Karma: 11,47