Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hezký den. O tyči neskáču, to jste zašel kus mimo zimní sporty. Na běžkách však jezdím také. Např. i český výrobce lyží Sporten používá u běžeckých lyží kvalitní jádra z topolového DŘEVA a ca 80% své produkce exportuje na západ (oproti supermarketové realitě v ČR, pochopitelně běžky dřevo ani z vlaku neviděly, a jsou ihned ve slevě, tzv. slevy ze slevy). Zpět k lyžování: Jak píši ve článku, já jsem na sjezdových lyžích z pěny měla pocit, že jsem právě zapomněla lyžovat !!! ;-( Na tom jsem se shodla se stovkami zákaznic i svými kamarádkami. To zpevnění je důležité pro torzní tuhost lyže, lidově řečeno, aby lyže neposkakovala a držela stopu - aby fungovala, jak má R^ Ženská se pak nebojí a jede. A baví ji to!! Ano, lyže se pro ideální flexi lepí z více vrstev a k dobrým lyžím dřevěná či titanálová vrstva patří :-) carvingová lyže je pak stabilnější, rozhodně si člověk na takové lyži užije více zábavy než na té pěnové! Kór když jsou ty lyže v páru.;-)

0 0
možnosti

I já respektuji váš názor. Taky netvrdím, že všechny kompozity a lamináty musí být nutně extra kvalita. Nejsou

Ale jsem technik a dokáži i takové konstrukce počítat, vím, co je modul pružnosti, creep, hystereze, neutrální osa, moment síly atd., atd.

Zkuste si to spočítat i vy a zjistíte, že jádro, má na vlastnosti jen malý vliv, a že topolové dřevo není nic moc, to už je mnohem lepší v jádru ta správná pěna.

Ale pozor! jen v tom jádru. Pokud je vaše lyže z nějaké pěny celá, tak to je špatně!!

Tak příjemné sportování a hezký den :-)

0 0
možnosti
Foto

Každého názor, respektuji i ten váš. Ano a díky za připomínku, že ceny jsou na oko navyšovány a pak "jako" slevovány. A na čem vlastně lyžujete vy a jak často?

0 0
možnosti

Jestli je to na mne, tak dřív jsem lyžoval na všem, dnes už sem tam na běžkách. Taky střílím z luku, je to obdobná technická konstrukce, k dosažení objektivní pružnosti. A věřte, že i mistr světa má v lyžích či luku "pěnu".

Není to důkaz odfláknutí či zlevnění za každou cenu, je to tak prostě potřeba.

Dosáhnou výsledku na dřevěných lyžích či dřevěnám lukem je nesmysl.

Skokani o tyči skákali s bambusem do  4 m, s laminátem přes 6m. Takových příkladů jsou spousty. ;-)

0 0
možnosti

No nemáte tak úplně pravdu. Kompozitní lyže jsou jednoznačně lepší než celodřevěné.

A k té ceně: Výrobce vyrábí a dodává řekněme za "100", ale prodejce nabízí zákazníkovi za "300" nebo "400". Pokud pak v akci sleví na polovinu, pořád ještě hodně vydělá a kvalita výrobku (lyží) se tím nesníží, ta je pořád ta za "100".

0 1
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 696x
V první řadě milovnice všeho krásného, dobrého jídla, rychlé jízdy na bruslích i snowboardu, knih, přírody a muziky. Ještě nedávno velká cestovatelka, delegátka a průvodkyně CK.