Kniha na léto: "Carmen: Počestná děvka" - 3. kapitola

Ponořte se do příběhu (ne)smělé Carmen Vaší knihy na léto 2014... Počasí koresponduje a tím českým, proto pokračujeme v zimě :o) Kapitola 3.: Pro Tebe - udělám všechno!

Sladká odměna za sjezd!Markéta Jaglarzová

Kapitola 3.: Pro Tebe - udělám všechno

Budete to tu milovat. Verbier bylo mé oblíbené místo. Ráda jsem sem jezdívala lyžovat. Toto místo skýtalo nekonečné pohledy na nedotknutelnou přírodu a pro mě toto kouzlo krajiny znamenalo stále neutuchající touhu po dobrodružství – ať už milostném, či sportovním.

Každý den, když jsem ráno vstala, jsem se podívala do zrcadla a ptala se sama sebe na různé otázky. Jsem tu správně, is it okay? Po krásné snídani jsem brázdila s fotografy vrcholky hor a při fotoshootingu jsem si užívala zrychleného tepu svého těla. Tep se mi zrychloval také při přistání a odletu helikoptéry, kterou jsme s naším týmem navštěvovali nejodlehlejší místa těchto překrásných švýcarských hor. Po doletu nad místo činu jsme dostali pouze pár sekund na opuštění helikoptéry. Seskokem ze zhruba dvou až tří metrů jsme přistávali v měkkém sněhu, který pohltil prudký náraz po seskoku. S týmem jsme dále pokračovali až na hranu, na konec horizontu, kam nebylo vidět dál. Po podrobnějším prozkoumání terénu nám bylo jasné, že horizont ohraničoval nebezpečný zlom v hoře, který ústil do kaňonu a koryta řeky, dnes zapadaného třemi metry sněhu. A tenhle prostor jsme měli v plánu sjet.

Při pohledu dolů mi nadskakoval žaludek strachem a srdce mi bušilo štěstím. Můj přítel Cedric, také výborný lyžař, mi dal signál, že můžu jet. Zhluboka jsem se nadechla a se zapnutýma lyžákama a zatnutýma zubama jsem skočila do průrvy, která vedla do rokle v hoře. Byla naplněná velkým množstvím sněhu, takže mi nedělalo problém vykrajovat v tomto nebezpečném terénu pravidelné oblouky.

 

"Jaro je roční doba, v níž se fantazie mužů začíná zabývat tím, na co ženy myslí již celou zimu."

 

Předchozí 2. kapitola

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Markéta Jaglarzová | pondělí 26.5.2014 19:57 | karma článku: 4,79 | přečteno: 173x
  • Další články autora

Markéta Jaglarzová

Letní báseň

14.7.2023 v 14:00 | Karma: 6,73

Markéta Jaglarzová

Kam letos?

25.6.2020 v 13:31 | Karma: 11,47