"Carmen: Počestná děvka" - 6. a 7. kapitola

(Kniha na léto). Dnes si užijte 2 krátké kapitolky: Vrtulníkem domů a SlivoVIZE :-) ...Přistávací dráha byla osvětlena do kruhu několika venkovními lampami a helikoptéra se do ní snášela jako velký pták do hnízda. Na obloze zářily hvězdičky a úplně si dokážu představit ještě ty vlky, co vyjí na měsíc.

Markéta Jaglarzová

Starší díly:

1. kapitola

2. kapitola

3. kapitola

4. kapitola

5. kapitola

 

6 Vrtulníkem domů

Přistávací dráha byla osvětlena do kruhu několika venkovními lampami a helikoptéra se do ní snášela jako velký pták do hnízda. Na obloze zářily hvězdičky a úplně si dokážu představit ještě ty vlky, co vyjí na měsíc. Nechci děsit vás i sama sebe, takže si prosím společně představíme už jenom zasněžený les a cestu ozářenou svitem z pochodní, které lemují úsek od hnízda až k chatě se saunou a vířivkou, kde bývám. Je to místo snů. Moc příjemné. Tunelem nedaleko projíždí jen elektrovláčky a ranní úsvit je vždy něžný jako pohlazení od člověka, kterého zrovna milujete. Škoda jen, že není s vámi, když pohladit potřebujete.

7 Slivovize

Česká idylka není zdaleka to samé co idylka moravská, slezská a čecháčská. A je jiná než tá švýcarská, západní… Moraváci jsou pijani, umí užívat života, Slezani pijou méně, Čecháčci se bavit také umějí. Milujme fotbal, hokej, Jágra, pivo. Ale málokdo z fans se usmívá, když jde do tuhého. Zpravidla se jedná o tu pozitivnější východní část republiky, kde humor umí lámat ledy v náročnějších situacích.. díky slivovizi! A pokud jde o přístup k životu, nedávám již tak často přednost ostrým loktům před kamarádskou povahou. Z jednoho krásného prozaického důvodu, a to je to, že prostě nechci mít lokty pořád odřené. Raději se s přáteli u muziky napiju.

 

Doufám, že se vám i tyto kratší kapitolky a ilustrační i moje další romantické fotečky také svým způsobem líbily :-)

Autor: Markéta Jaglarzová | pátek 27.6.2014 9:49 | karma článku: 5,82 | přečteno: 206x
  • Další články autora

Markéta Jaglarzová

Letní báseň

14.7.2023 v 14:00 | Karma: 6,73

Markéta Jaglarzová

Kam letos?

25.6.2020 v 13:31 | Karma: 11,47