Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

21. 7. 2013 22:55

Maso že bylo pořádné??? Odkud tu informaci máte?

0 0
možnosti
ZS

V letech 1970-89, kdy jsem sbíral poštovní známky jsem si dopisoval s filatelisty z více jak 40ti zemí (nepočítám do toho východní blok). Za celou dobu jsem neměl žádné problémy a cenzurou otevřený dopis mi přišel pouze jeden z Izraele. Jinak učil jsem se v té době německy a anglicky (němčina druhý jazyk na VŠ, angličtinu v kurzu)

1 0
možnosti
ZS

Ve které době se nesmělo učit jazyky? Máte na mysli za komoušů? Kde jste k těm bludům přišla? Já studoval na počátku 70. let a na škole se vyučovaly povinně tři (kromě ruštiny a latiny). Stejně jako dnes byly pořádány celoroční kurzy dalších jazyků. Cena 220Kčs/rok. Kdo měl zájem, ke studiu jazyků se bez problémů dostal. Faktem je, že cestování bylo omezeno, vyjet se mohlo jen s Čedokem nebo na devizový příslib, který nedostal každý.

6 3
možnosti
JV

Mezi roky 1948 - 1964 byl každý, kdo se učil anglicky nebo některý jiný "západní jazyk" velmi podezřelý. Mnoho lidí přešlo na esperanto, s krycím odůvodněním, že Lenin byl esperantista též a velmi tento umělý jazyk propagoval - jak to bylo doopravdy nevím, ale četla jsem to v časopise z té doby. Pravdou je, že veškerá korespondence s "kapitalistickou částí světa" byla pečlivě sledována a někteří lidé, pokud si dopisovali se svými příbuznými v kapitalistické cizině, byli za trochu neopatrný obsah dopisu i zavřeni ( u nás to byl můj tchán). Pak, po roce 1964, kdy došlo k mírnému uvolnění - ve škole nám přiznali, že prvním prezidentem Československa nebyl Gottwald, ale Masaryk a tak podobně - to už bylo trochu jednodušší. Pamětníci - nekomunisté ještě žijí, zeptejte se jich!

2 3
možnosti
MN

Nejak mi to nedava smysl, asi nejsem ve forme...

1 0
možnosti
DP

D15a13d14a88k 82P70e60t90r

21. 7. 2013 5:10

Martine, není ve vás.

1 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 686x
V první řadě milovnice všeho krásného, dobrého jídla, rychlé jízdy na bruslích i snowboardu, knih, přírody a muziky. Ještě nedávno velká cestovatelka, delegátka a průvodkyně CK.