Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hmmm, nevědí, co chtějí, ale nedají pokoj, dokud to nedostanou....

1 0
možnosti
PB

Poslouchal jsem sice jen asi polovinu odpovědí, ale všechny byly správné a dobře formulované. Bylo by dobré znát podobnou anketu mezi příznivci ANO a (dejbůhsrandu) i mezi voliči KSČM. To by byla prča k popukání. Tam by se ten rozdíl mezi inteligencí a blábolením projevil v plné síle.

2 0
možnosti
ZD

Malujete si skutečnost dle svého přání. Tohle neokecáte.

2 0
možnosti

Mladí by chtěli vyměnit voliče, je tedy chyba ve voličích hlavně těch starších, kteří jsou deformováni 40lety komunismem? Co s těmi staršími voliči by chtěli udělat?

1 0
možnosti
PK

Žádná velká moudra tam nebyla,ale na druhou stranu pokud by mě někdo takto nečekaně oslovil asi bych odvětil učebnicově a nebo bych taky blekotal nějaký pro zbytek národa nepříliš jasný vyjádření. Pozitivní je, že se mohu stále ještě vyjádřit a neobávat se postihu ...

5 0
možnosti
AM

+ zodpovídajícím za odvahu, antikarma autorovi, za blbě položené otázky resp. chybějící té nejdůležitější - koho volit. Hádal bych většina piráti nebo topka.

3 0
možnosti
JK

A ještě poznámku. Tvrzení v titulku "pravda o demonstraci..." je lživé. Je mi líto, ale žádnou pravdu jste nenatočil. Natočil jste anketu s několika lidmi, nic víc. Nešlo ani o reprezentativní vzorek.

10 0
možnosti
Foto

Navíc mám dojem, že autor si z odpovědí vyzobal rozinky a vánočku zahodil

6 0
možnosti
JK

Jak už tady napsal pan Braun, premiér se nevolí, nýbrž jmenuje, nemusí ani být členem strany, která zvítězila ve sněmovních volbách.

To byste měl však vědět, když už se ptáte lidí, co je demokracie.

Rovněž se neptáte na otázky, ale na odpovědi. I to by vám mělo být jasné. Ptát se znamená klást otázky, na které dotazovaný odpovídá.

4 2
možnosti
JS

Předseda vlády je sice jmenován prezidentem, ale na návrh politické strany, která zvítězila v demokratických volbách, nebo na návrh politických stran, které s vítěznou politickou stranou vytvoří koalici. Každopádně premiér, jím sestavená a prezidentem jmenovaná vláda musí dříve či později získat důvěru demokraticky zvoleného parlamentu. Jmenování premiéra se tedy neodehrává mimo demokratický proces, ale je součástí tohoto procesu. Premiér je většinou lídrem vítězné politické strany, což v případě Babiše platí stoprocentně. Když tedy někdo říká, že Babiš byl demokraticky zvolen, má pravdu.

Snažíte se autora článku poučit, že by se neměl ptát na otázky, ale ptát se na odpovědi. Jenže ptát se na odpovědi je stejná slohová hloupost. Autor ve svém článku jasně píše, cituji: "Pokládal jsem protestujícím otázky". Autor se tedy vyjádřil správně.

3 0
možnosti
JZ

Karma jak hrom, díky za vaši práci. To by mělo být na hlavní straně.

Podle mě jediný dotazovaný neodpověděl správně na otázku, co je to demokracie (slovníkovou definici vláda lidu bez dalšího vysvětlení nepovažuji za odpověď). Nejčastěji si lidé pletou demokracii se svobodou, což je asi docela klasika. Překvapivě nejblíže správné odpovědi byl mladík, jehož slečna poté akorát podotkla: "Souhlasím". Stačilo být o trochu víc konkrétní a mohl jako jediný z dotazovaných "dokončit závod":-)

Jinak ale jisté uznání náleží každému, kdo svolil k odpovědím na kameru. Být ochoten formulovat svůj názor, to je základ produktivní diskuze.

6 2
možnosti
JK

Takže vy neberete slovníkové vysvětlení významu slova demokracie - vláda lidu. Jenže ono právě ten význam má. Ve slovníku přitom nejde o definici, to byste si měl ujasnit. Žádná obecná shoda na definici demokracie neexistuje.

Problematický je také váš názor, že si lidé pletou demokracii se svobodou. Svobodný občan je totiž už od antiky nutnou podmínkou demokracie.

3 0
možnosti
Foto

Stádnost, lehká ovlivnitelnost a nepřemýšlení vlastní hlavou je přesně to, proč jsem i já začal přispívat na blog. Věřím, že šlo o náhodný výběr respondentů. Děkuji za každou osvětovou kapku. A věřím, že vám dalo práci to nijak neokomentovat. R^

7 0
možnosti
AS

A70l63e87š 94S77z22a53b46ó

3. 9. 2019 20:53

vynikající nápad, nenásilně provedeno a děkuji za zveřejnění

zde se jasně projevila stádnost davu, který jde demonstrovat a vlastně neví o co hlavně jde

každý ať si obrázek udělá sám

11 4
možnosti
Foto

Nechci nikomu brát jeho nadšení, ale takovéhle video, kde bude chtít z nějaké skupiny udělat omezence, dokážete natočit i na menších shromážděních a naprosto všech zaměření.

7 4
možnosti
  • Počet článků 9
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1618x
"Je mnohem snazší lidem lhát než je přesvědčit, že jsou obelháváni." - Mark Twain