Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, z okna Kremlu se Putin jeví nejenom jako menší zlo, ale naopak jako největší dobro.

Cui bono? Uznejte, může Putin potřebovat, aby vedle RF se skomírající ekonomikou se najednou vynořil stát, který jde zvolna, leč stále dopředu a je navázán na západní trhy? Neřekl by si pak ruský lid, Voloďko, podívej vedle, ty nás dobře nevedeš!

A tak podle klasického příkladu: když jednomu chcípá koza, postará se o to, aby sousedovi chcípla dřív.

1 0
možnosti
Foto

Fakt byste si neměl dělat legraci z utrpení ukrajinského lidu.

1 1
možnosti
Foto

Dobře napsáno, jenom co se týče rusofilství, třeba TGM, doporučuji k tomu si přečíst třeba paměti Václava Černého.

1 0
možnosti
SN

:-)  Pane autore ! IDOkladem toho, že jste to napsal výborně je vyjádření tapetářky z Kanady, která Vaše články číst nebude. To považujte za nejvyšší ocenění. Při Vašem mládí....... nemáte hlavičku jen pro ozdobu ! R^R^R^

4 3
možnosti
JR

J22a39r12a 95R73a33n91k

8. 3. 2015 6:25

Hlasim se dobrovolne comrad Novak, ze Vam vytapetuji byt a vsude budou srpy a kladiva, abyste se citil skutecne jako doma, muck;-)

0 0
možnosti
JR

J37a54r56a 43R30a93n40k

6. 3. 2015 23:40

Docetla jsem pouze sem:

"Hoďme však očkem i po Spojených státech, které, ač se sebevznešenějšími úmysly, likvidují diktátorské systémy v mnohých zemích, a důsledkem jsou v mnohých případech takové vlády, které jsou horší než ty poražené, a z poklidných arabských partnerů Západu se stává reálná hrozba pro naší civilizaci."

Hazim ockem pres 40km more na USA, ze zahrady vidim Olympijske hory a casto tam jezdim, z nejakych 500 tv kanalu se uz daji zpravy vyhledat a nejen v anglictine, tak mi dovolte napsat, ze se citim mnohem bezpecnejsi pri pohledu na americke pobrezi, nez kdybych zila na Slovensku nebo CR.

Takze si to blogovani uzivejte, pro mne Vase blogy nebudouRv

3 8
možnosti
Foto

A co tím chtěl básník říci? Že se máme přestěhovat do Kanady? Ono se to kecá za mořem, že?

0 0
možnosti
MR

Rusove vzdy postupovali netakticky kdyz potrebovali odstranit disidenty. Jim je to jedno, oni jsou mocni tak proc postupovat diplomaticky.

2 1
možnosti

Víceméně souhlasím. Ale podotýkám, že to spíše není občanská válka, protože ruské zbraně i vojáci na Ukrajině jsou už prokázanou skutečností. V Donbase se vyskytuje i technika, kterou ukrajinská armáda nemá ve své výzbroji, kdežto ruská ano, takže vzbouřenci nemohou argumentovat, že ji získali z ukrajinských skladů. Už existují i reportáže ruských médií a výpovědi vojáků, kteří říkají, že ve skutečnosti klíčové bitvy vybojují ruské ozbrojené síly a separatistické jednotky přijdou, až když je po všem, aby se tam nechaly vyfotit, jak vítězí. Ruští vojáci tam pochopitelně nebojují oficiálně - ve skutečnosti tam sice jsou převeleni ze svých základen, ale než vstoupí na ukrajinské území, podepíší "žádost o propuštění do civilu", takže tam pak oficiálně bojují jako dobrovolníci. Ovšem s ruskou technikou, kterou si přivezli. A navíc, to "povstání" začalo, když ozbrojenci vedení příslušníky ruských ozbrojených sil začali obsazovat ukrajinské vládní budovy. Někde to vyšlo (Doněck, Luhansk, Mariupol, Kramatorks, Slavjansk), jinde ne (Charkov, Oděsa). Tam, kde to vyšlo, se tito ruští důstojníci postavili do čela samozvaných lidových republiky (Girkin alias Strelkov, Borodaj). Takhle nevypadá spontánní povstání místních proti nelegitimní vládě. Takhle spíš vypadá okupace s pomocí místních kolaborantů.

3 4
možnosti
JFB

Pane Švadlenka, každá občanská válka, která neskončila vítězstvím vlády do několika dnů, byla závislá na pomoci zvenčí povstaleckým silám. Ať už přímé, jako v Libyi, kde letectvo NATO fungovalo jako letectvo rebelů, či v Sýrii, kdy za FSA a Al Nusru bojují Saudové a Katarci, tak nepřímé, jako v Libyi francouzské dodávky zbraní Al Kajdě a v Sýrii dodávky peněz a zbraní ze západních zemí FSA a AL Nusře. A to nehovořím o agentech SAS atd. 

Nepamatuji si žádný pokus o převzetí moci v Oděse, jen masakr neozbrojených ukrajinských Rusů Pravým sektorem. Ale možná jsem jen na něco zapomněl.

7 1
možnosti
Foto

Říka se, že existují tři pravdy - vaše, moje a skutečná pravda, ta obvykle bývá někde uprostřed.

3 0
možnosti
Foto

Je otázka, zda skutečná pravda existuje?

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
 

 

Seznam rubrik