Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hafusak2

10. 2. 2011 11:04
Od studenta VŠ se předpokládá, že umí myslet.

Ale splácat něco takhle slabomyslného, to by měla být ostuda. Odsuzujete následek /spíše opisujete hlouposti jiných/, ale vůbec se nezabýváte příčinou. Myslel jste někdy /vlastní hlavou/, jaká je cesta peněz od plátce zdravotního pojištění k lékaři? Kdo všechno si z těch peněz něco utrhne pro sebe, nežli je pošle dál? Kdo vlastně určuje, co bude co ve zdravotnictví stát a kolik bude na výplaty? A neplácejte si játra o komunistech a socialismu, zjevně nevíte o co se jedná.

0 0
možnosti
PN

Petr z Bologni

10. 2. 2011 10:47
...

Diky Vasemu nechtenemu preklepu jsem si uvedomil, ze "pani doktori" Engelova typu vidi ostatni personal spise jako "nepotrebny pork-sonal".

Pro Nera: pracuji tady ve velkem vedeckem ustavu a vedci tu stavkuji dost casto. Smesnost takoveho pocinani jim nikterak nevadi (stavky vedcu si samozrejme nikdo ani nevsimne, je to proste takovy italsky kolorit).

0 0
možnosti
A

Apodemus

10. 2. 2011 14:06
Re: ...

co zkoumas clovicku? Psal jsi ze nanotechnologie na povrchy kloubnich nahrad, ne?

0 0
možnosti
N

Nero

10. 2. 2011 10:23
Za šest let je Doktor

Doktor je v např př vědách vzdělání.A to studuje pět let na Mgr plus dalš min tři roky na Dr.To ale za jakou mzdu?Nevím dnes ale před sedmi roky to bylo 6 000 Kč,V Německu za 1 000 euro(což je tam 2/3 platu uklizečky.

Tak nevím kolik by nastupující"už Doktoři"po šesti letech studia  chtěli.Jsou jíní,potřebnější,ale nemají vhodné rukojmí k vydírání.Nebo jste snad někdy někdo viděli stávkovat vědce?A studovali mnohen déle a vyvíjejí pro zdravotnictví přesné přístroje,nové a účinější léky,což lékaři jen využívají.

0 0
možnosti
A

Apodemus

10. 2. 2011 14:16
Re: Za šest let je Doktor

ja to vsechno beru. Vystudovat fyziku je tezke, ne kazdy zvladne tu spoustu tezke matiky (tenzory, parcialni dif. rovnice), ale ta prace vedce je mnohem snazsi nez prace lekare, mnohem mene stresujici i zodpovedna. Vyzkousel jsem si oboje. 3 roky jsem delal chirurgii na okrese, pak 3 roky v zahranicni na klinice a ted delam vedu. Kdyz clovek veda vedu, tak vetsinou sedi v kanclu nebo laboratori, pise vedecke clanky, stastisticky zpracovava mereni. Kdyz se neco pokazi, tak to predela. Jenze si predstav, ze jsi v noci zcela sam na chirurgicke pohotovosti a sanitky ti tam vozi praskle vredy s krvacenim do bricha, autohavarky, poraneni hlavy a ty to musis sam rozhodovat a resit. Ver mi, ten stres je nesrovnatelny

0 0
možnosti
L

laduk

10. 2. 2011 9:01
hm...

Mám podobný pohled na DO. Jenom bych odboural ty mýty o jakési přísaze, poslání a vzoru pro společnost, je to jen byznys. Děláme ho všichni.

0 0
možnosti
PH

petrph

10. 2. 2011 8:51
proč by si měl doktor účtovat

100 Kč za půl hodiny.a při tom mi zjistí všechny závažnější onemocnění v počátcích (zlatý voči), když mu musím dát 30Kč za 5 minut, kdy já mu řeknu co mi je a on mi na to milostivě vystaví recept????:-)

0 0
možnosti
P

pesimistafurt

10. 2. 2011 8:50
svatá prostoto,

a tohleto také chodí po světě

0 0
možnosti
A

ab1536

10. 2. 2011 7:30
ach

boze, jsem fakt fascinovana tim, ze se vyskytuji takovi lide jako vy. To je fakt smutny. To nema s HP co delat, nejde jen o prachy a uz si nechte ty reci o vydirani. Je naprosto legitimni, zakonne dat vypoved. Ze je podana hromadne je jedine dobre, protoze jinak by se nic nezmenilo....a pevne doufam, ze nekyvnou na 1.5 miliardy a opravdu odejdou. To si maji nechat vecne s*at na hlavu, jen proto, ze ostatni jsou zbabelci a radsi drzi hubu a krok, nez aby se ozvali, kdyz se jim neco nelibi? Kdyz se vam nebude libit v praci, tak taky odejdete. Ze odbory v 19. stoleti vybojovaly pro radove pracovniky podminky, ktere se vam dnes zdaji naprosto normalni, to vas nezajima, ze. Hlavne, ze mate tridniho nepritele.:-/

0 0
možnosti
SH

Stanislav Hedvik

10. 2. 2011 2:53
tak mi řekněte pane Marku,

kdyby jste byl lékařem Vy, jak by jste postupoval? Vy už byste šel? Jen kvůli tomu že lékaři složili Hippokratovu přísahu neznamená, že mohou sloužit za jakýchkoli podmínek. A když s vládou nebyla a není řeč, co mají dělat? Já s lékaři sympatizuji a navrhoval bych ještě tvrdší protesty. Protože se domnívám že politici se je snaží dostat do stadia aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Nepochybuji o tom že jiné profese nemají menší zodpovědnost či jsou méně důležití. Všichni máme tu možnost protestovat jako doktoři a už aby to bylo!!! V ČR už stávky a demonstrace nefungují, politici je ignorují ba co víc, nazývají je neracionálními. S tím už se musí něco dělat. Nikdo se s námi nemazlí tak proč bychom se my měli mazlit s nimi. Oni jsou tu pro nás, ne my pro ně!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1363x
Marek Jáč,
student VŠ

Seznam rubrik