Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Indoktrinace je hlavním nástrojem každého, tedy i našeho, státu k tomu, aby snáze aplikovali svou produkci násilí na své občany.

Příběh Sina mě připomíná příběh Pavlíka Morozova o kterém jsem se učil jako dítě, kterého zabil jeho vlastní děděček, protože byl kulak a Pavlík chtěl být pionýrem.  To byla tehdejší oficiální verze.  Až po letech jsem se dozvěděl, že tento případ spadal do období uměle vytvořeného hladomoru a aplikací zákona deseti klasů.   To znamená, kdo ukryl nějaké obilí aby netrpěl hlady a bylo to víc než přesně stanovené množství, byl popraven.  Děti byly indoktrinovány tak, že udávali své rodiče.  Děda se nějak dozvěděl, že Pavlík chce udat své rodiče (jeho syna), že mají schované nějaké jídlo a tak vnuka zabil.  

Indoktrinace je svinstvo i dnes.

2 0
možnosti
JC

Proč jsou komunistické koncentráky horší než nacistické?

Zřejmě proto, že komunisté jsou zatíženi ideou převýchovy. Z principu není nikdo jejich nepřítel - i příslušníky antagonistické třídy lze převychovat, tak tedy "převychovávají".

Naproti tomu nacisti nechtěli Židy převychovat, chtěli je vyhladit. Zaměřili se proto na co nejrychlejší a neefektivnější likvidaci, nikoli na mučení a týrání a podobné nástroje brainwashingu.

1 0
možnosti
Foto

Vzpoměl jsem si na knihu Cizinec v cizí zemi od Roberta Heinleina. Vypráví v ní příběh lidského mladíka, který se narodil a vyrostl v mimozemské civilizaci, absolutně odlišné od té naší. Fyzicky ani duševně do ní nezapadal, i když se snažil, a po příjezdu na Zem zase nikdy zcela nezapadl mezi lidi.

Obávám se, že se severními korejci to je stejné. Jejich svět je tak násilně překroucený, že nemůžou žít ani doma, ani nikde jinde. Doma je zabíjejí a mučil, a okolní svět je pro ně zcela nepochopitelný. Napravit tohle komunidtické zlo potrvá staletí, a to i když začneme už dnes.

0 1
možnosti
MH

Co je to za blog přečíst si knihu a napsat její obsah? Autor by měl méně číst a ještě méně věřit. Chybí mi tam ještě jak S.Korejci jedí děti a koho ukamenovali nebo nechali sežrat psům jak jsem se před časem taky dočetl...

0 4
možnosti
Foto

Tak si tu knihu také přečtěte, a svými slovy nám popište o čem je, a co si o ní myslíte, pokud se vám tento příspěvek nelíbí.

1 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1363x
Marek Jáč,
student VŠ

Seznam rubrik