Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pepík

28. 2. 2008 19:45
Tajně a nepřímo

Princip tajného hlasování se oběvil jako první v Austrálii roku 1856, ale většina lidi si pamatuje rok 1872 u Velké Britáie. Co tím chci říci, že tajné hlasování zde bylo ještě dříve než všeobecné hlasovací právo. To znamená, že v dobách, kdy volila jen malá hrstka lidí, bylo jasné, že se nějak musí bránit korupci. Západní svět se pyšní svojí demokratičností. Demokracie je jen specifický akt volby. Je to všeobecné tajné volební právo u spravedlivých voleb, které se opakují v určitých intervalech. Každé omezení hlasovacího práva je útokem na pilíře západní civilizace. Proto nevidém nic pozitivního na tom, že ODS přistoupila na takto nestoudný požadavek ČSSD. Je nemyslitelné, aby se pravicová strana takto chovala.

0 0
možnosti

pavel

27. 2. 2008 19:11
Já souhlasím

V podstatě to vnímám přesně tak, jak jste to napsal. Tahle volba byla docela rána demokracii, na druhou stranu myslím, že nás opravňuje i k jistému optimismu. To co teď napíšu je čistě moje osobní spekulace, takže se mě neptejte na zdroje a tak.

To, co se mi na té volbě líbilo bylo, že když už si ty totalitáři prosadili, a ne vůbec čistě, veřejnou volbu, dokázala toho ODS využít a obrátit to proti nim. Určitě to nebyl férový boj, ale podle hesla na hrubý pytel hrubá záplata, asi se s tím nedalo nic jiného udělat.

Teď jak toho ODS využila? Nedělám si totiž nejmenší iluze, že by poslanec Snítilý volil podle svého svědomí. Nemyslím si ani, že dostal úplatek. Myslím si, že na něj prostě něco našli, a dali mu vybrat, buďto půjde hned, nebo jim pomůže a bude si moct ještě 2 roky užívat svého poslaneckého mandátu.

A co je na tom pozitivní? Že ČSSD nenašla nikoho podobnýho v ODS :-)

0 0
možnosti
G

G-lock

27. 2. 2008 14:04
Kdepak

Jen ať je hezky veřejná a přímá. Ať se ti debilové, kteří tak nadávali, že chtějí kontrolovat volitele, chytnou a nos a začnou přemýšlet o tom, že v tomto státě nejsou sami a že neplatí JEN JEJICH názor.

0 0
možnosti

Desperado

27. 2. 2008 14:11
Re: Kdepak

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1363x
Marek Jáč,
student VŠ

Seznam rubrik