Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O hospodské nejspíš vůbec nejde. Někdo si "přivydělá" na prodeji a výrobě potřebných softwarů a hlášení o nákupech někomu na MF prospěje, protože se to netýká jen drobných živnostníků, ale všech. Drobní živnostníci zřejmě nikoho nezajímají, zajímavé bude vědět o velkých firmách, s kým obchodují, za kolik a jak často. Obchodní tajemství vzal čert a MF bude mít přehled o všech transakcích v republice . . . . A jako bonus můžeme očekávat ukončení živnosti spousty drobných živnostníků a propouštění zaměstnanců. Někdo se opravdu hodně snaží přivést republiku na buben. :-(

1 0
možnosti
VS

;-D Tzv. podnikatel v hazardu se najednou staví do pozice, kdy se chce starat o občany - pracovité a poctivé. Copak je asi na této úvaze špatně?

0 0
možnosti
VR

Nehodlám rozporovat zvýšení výběru daní, ale jak znám fungování v této republice, tak se obávám, že po započtení nákladů bude výsledný efekt pro stát spíše záporný. Navíc se obrovsky rozšíří prostor pro korupci a někteří jedinci na tom pěkně zbohatnou!

Živnostníci budou muset pořídit platební terminály. Ne však od kohokoliv, dodavatel bude muset být certifikovaný státem, stejně tak firmy zajišťující servis. Že by je pak živnostník mohl koupit někde levněji? To zapomeňte!

Bude nutno pořídit nový hardware pro finanční úřady a ministerstvo financí a nabrat nové úředníky.

Bude nutno pořídit nový software na obsluhu systému a vzhledem k tomu, že jeho cena je silně ovlivněna počtem uživatelů, tak cena za pražslou opencard proti tomu bude naprostá čučkařina!

No a fungování systému? Jistě většina z nás má ještě v paměti problémy při zavádění celostátní evidence motorových vozidel. A přitom počet transakcí v tomto systému je pouhým zlomečkem počtu transakcí v té nové evidenci tržeb!

2 0
možnosti
VH

Jestli dobře rozumím, nemáme chytat zloděje a lupiče, protože je stejně za chvíli pustí a oni budou provádět nezákonnosti znova! A při tom chytání jsou obtěžováni další, ctihodní občané. Někteří dokonce musí prokazovat alibi!!  Fakt nevnímáte, že to je Vaše logika, prezentovaná v článku?

2 0
možnosti
VH

Dramaticky se zvýší ceny? Z jakého důvodu?

a/ Je třeba splatit pokladnu? O kolik by se z tohoto titulu měly zvýšit tržby, bude-li pokladna odepisována dva až tři roky a tržba malé (prťavé) hospůdky je 800 tis. ročně? O kolik u té rozumné s tržbou 1,5 až 2,0 mil. ročně?

b/ Zvýší se o dosud neodváděné DPH?  No jo, ale to zvýšení je správné. Opraví zlodějnu restaurace, na které jsme vydělávali my.

c/ Zvýší se o celou daň z příjmu, kterou zatajil? Má na vybranou - buď daň oželí, nebo kšeft zavře.

   Pane kolego - prostě když se kdokoliv (včetně státu) nechce nechat okrádat, nezbývá, než mu fandit.  Ovšem pokud nemáme vychování, náturu a mravy zloděje.

3 1
možnosti
Foto

Máte vůbec představu o mechanismu DPH? Zdá se, že nikoliv.

0 0
možnosti
VH

Měl byste protestovat proti jízdenkám ve vlaku či tramvaji. Ty jsou přece proto, abyste  dokázal,že jste předem, řádně a v plné výši zaplatil jízdné. Jsou přece jen proto, aby se na vás bezdůvodně nepohlíželo jako na podvodníka!!!  Nebo to není tak, jak v blogu uvádíte?

3 0
možnosti
VH

Víte, nechci odhadovat "zatajené tržby". Jen mně ta čísla nepřipadají až tak (nereálně) vysoká.  Vykázané tržby (bez DPH) v oboru stravování a pohostinství jsou skoro 100 mld. ročně.  Předpokládaná ztráta 9,6 mld. znamená 'zatajenou' tržbu cca 45 mld.   Tedy třetinu z tržeb 140 mld. (95 + 45).  Vůbec bych nechtěl tvrdit, že taková částka zapřena není. Nebo alespoň částka blízká.

   Ještě jednou: je to jen posouzení, zda je uvedená částka úplně mimo mísu a nebo až tak hloupá není.

3 0
možnosti
VH

Teď mně došlo: Vždyť ten únik není jen na DPH, ale prakticky v plné výši i na dani z příjmů.  Pak ovšem ke ztrátě na daních (21 % DPH + 19 % DPPO) stačí polovina výše uvedené částky, tedy asi 23 mld., tedy necelých 20 % z celkovách tržeb (zde 95+23 = 118 mld.). A to už jsem přesvědčen, že odhad vůbec, ale vůbec není nereálný.

2 0
možnosti
Foto

Ještě poznámka:

Ti naší trapní ubožáci a nedouci nebyli schopni za 25 let zavést fungující iGovernment. Věří snad někdo, že může fungovat on-line systém, do něhož budou zasílat data desítky tisíc subjektů a že MF bude mít odpovídající HW, ale hlavně funkční SW?

Je to obrovská utopie i za ideálních podmínek. A když vezmu v úvahu jediné zaslání nerozeznané "chyby"...... ;-D

3 1
možnosti
Foto

Moc hezký text. 

KARMA.

Berní úředník jakéhokoliv stupně nemůže mít a nemá znalosti, na základě nichž by mohl objektivně stanovit částku úniku daní!!

Jsem si téměř jistý, že byla zvolena částka, která vyvolá zájem až rozruch, opodstatní navrhovanou buzeraci popudí proti kontrolované skupině živnostníků.

Uváděný přínos je samozřejmě nesmysl, stejně jako srovnání s Chorvatskem. Buď někdo dělá ze všech blbce nebo, a tomu věřím spíš, to myslí vážně a pak je diletant a ubožák nejhrubšího zrna.

Možná jste ve svém okolí zaregistrovali změnu majitelů dotčených provozoven. Mělo by vám to dost říct....

2 1
možnosti
Foto

A to vás ani nenapadlo, že lepší výběr umožní stanovit nižší sazbu?

0 1
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1421x
Senátor Parlamentu ČR, podnikatel, investor, mecenáš a slovácký patriot

Seznam rubrik