Luhačovice, jak jsem je zachytil v roce 2015 - fotoblog

Luhačovice jsou především moderními lázněmi, které využívají přírodních léčivých zdrojů, příznivých klimatických podmínek ke kvalitní komplexní lékařské péči o pacienty.

Jedinečné prostředí Luhačovic bylo a zůstává výzvou pro tvorbu uměleckých a architektonických děl. Skutečným skvostem architektury je soubor staveb architekta Dušana Jurkoviče, které vtiskly tomuto lázeňskému městečku neodolatelné kouzlo.

Také voda ve všech podobách je symbolem města. Vždyť díky přírodním minerálním pramenům tady mohly vzniknout vyhlášené lázně. Luhačovické vody jsou považovány za jedny z nejúčinnějších v Evropě nejen pro vysoký obsah minerálních látek, ale také pro vynikající proplynění.

O kulturní vyžití zde také není nouze. Každoročně se zde pořádají festivaly, konají koncerty, společenské akce a divadelní představení. Také já jsem během svého pobytu na jednu akci narazil.

Příznivé klimatické podmínky, čisté upravené parky a fontány jsou oázou pro všechny, kteří se potřebují zastavit a relaxovat. Nádherné přírodní scenérie jsou neodolatelnou nabídkou pro nenáročné procházky do lázeňských parků a okolní přírody. I já jsem tyto výzvy vyslyšel a Luhačovicemi jsem s fotoaparátem prošel nesčetně krát. Však posuďte sami……                                                                                                                                                                                                                                                                                                     IvoTomeček@seznam.cz

 

 

 

 

 

 

Autor: Ivo Tomeček | pondělí 4.1.2016 19:37 | karma článku: 17,54 | přečteno: 547x
  • Další články autora

Ivo Tomeček

Jak se příroda probouzí

14.4.2019 v 17:16 | Karma: 16,00

Ivo Tomeček

Litomyšl - rodiště B. Smetany

10.3.2016 v 9:18 | Karma: 13,75

Ivo Tomeček

Lednice perla Moravy

7.3.2016 v 12:15 | Karma: 12,70

Ivo Tomeček

Veteráni v Neplachovicích

5.3.2016 v 10:53 | Karma: 11,51