Hasičák v autě aneb nechte to shořet

Tak jsem kouknul do dnešních novin a doslova se zarazil, když jsem narazil na článek, v němž autor popisuje některé změny v povinnostech řidičů. Nevozit rezervu... no, budiž, v dnešní době asi opravdu není třeba vláčet kolo (ať už plnohodnotné, či jen dojezdové), pokud bude v kufru sada na opravu. Ale hasící přístroj???

    Dle mého názoru je nepochopitelné zrušení povinnosti mít v autě hasící přístroj!!! Zvláště taxikáři, kteří jsou součástí veřejné přepravy, a tudíž mají odpovědnost za cizí životy. Ministerstvo dopravy argumentovalo tím, že ve většině vozů není dost prostoru, malým přístrojem se požár neuhasí a většina řidičů ho stejně ani neumí používat!!! Že by vycházeli z vlastních schopností??? Na každém přístroji je návod a pro blbé je dokonce formou komiksu!  Petr Bendl (ODS) ještě dodal, že si dokáže představit samočinný systém v každém autě. V budoucnu! Aha, odtud vítr vane... Auta budou dražší, lidé si je budou muset kupovat, čímž se pořádně zadluží a vydělá na tom výrobce i stát. Chytré, Bendl se prostě nezapře. Ale zpět:

     Hasící přístroj pomohl zachránit nejeden život a povinnost mít jej ve voze by rozhodně měla být zachována. Auta se samočinným systémem hned tak dostupná nebudou (alespoň ne v masovém měřítku), pročež tato změna hraničí se šílenstvím. Nakonec se zruší povinnost mít u některých aut brzdy, páč magoři, kteří jezdí po dálnici 200km/hod se stejně zabijí. A určitě by se mělo zrušit ekologické vydírání za převod auta. Jedno hořící vozidlo zcela jistě znečistí ovzduší mnohem více, než nehořící, které nesplňuje EKO III, či kolik to je!?

     Vůbec se nedivím hasičům, kteří jsou poměrně zděšeni, jak někdo mohl s takovým nesmyslem přijít. Pravděpodobně v tom má prsty někdo, kdo má kontakty a dostal pokutu za to, že hasičák nevozí. Jsem jakžtakž schopen pochopit, že nemusí být v soukromých vozech (ačkoli i tam se mnohokrát osvědčil), ale jistě by měl být v povinné výbavě každého veřejného přepravce. Nebo, ať ho nemá nikdo. Třeba v hasičském autě je taky k ničemu. Možná by dokonce neměli vozit ani vodu - budou lehčí a k ohni se dostanou rychleji?! Co na tom, že tam budou plat prtní, hlavně, že tam budou rychle:D A tramvaje s autobusy, kde je povinnost zachována? Copak u takových kolosů je možné něco uhasit?

     Zdá se mi, že v tom našem kocourkově se pár tupců nudí a aby byly prémie, vymýšlejí hověziny. Jak dlouho to ještě bude trvat, než se lidé naštvou a zopakují defenestraci ve velkém?

    

Autor: Ivo Richter | středa 19.8.2009 19:26 | karma článku: 16,13 | přečteno: 1636x
  • Další články autora

Ivo Richter

150.000.000 ,- v háji

28.7.2013 v 15:40 | Karma: 14,75

Ivo Richter

Doc. Jiří Cienciala

5.7.2013 v 14:55 | Karma: 23,96

Ivo Richter

Vladimír Špidla

4.7.2013 v 15:51 | Karma: 27,29

Ivo Richter

Pane prezidente, tleskám.

25.6.2013 v 15:32 | Karma: 47,08

Ivo Richter

Nečas je pryč.

17.6.2013 v 7:13 | Karma: 24,00