ČSSD

Zvolil jsem poněkud diskutabilní  a také provokující téma. Záměrně!!! Považuji se totiž za sociálního demokrata a snažím se - zatím marně - pochopit, co se to s dnešní soc-dem děje?!

     V rámci strana jsem na tom podobně, jako většina jejích členů. Poslední z posledních. Nemám ani významný, ani placený post: A ani mi to v dnešní době nijak zvlášť nevadí. Zní to sice divně, ale jak tak pozoruji monokracii bující v lidovém domě, tak si říkám, že bych si v placené funkci připadal jako proti... proti... tahleta... štětka! A to já bych opravdu tuze moc nerad.

     Již několik let sleduji všechny ty mocenské boje zespodu, avšak "in side". A ačkoli jsem toho v životě zažil opravdu hodně, nad tímhle mi zůstává rozum stát (jak podotýká moje partnerka: bohužel, jen rozum). Když jsem začínal, znamenalo pro mě sociálně demokratické smýšlení hodně, leč jak čas plyne, strana  se své podstatě, svému ideálu stále více a více vzdaluje. Ze všeobecně prospěšného názoru se stal bratrovražedný boj o koryto! Jistě, to tady bylo vždycky, avšak nikdy to nebylo tak do očí bijící!!!

      S nástupem př. Paroubka do vedení strany náhle přestává mít smysl základ její existence - demokracie! Najednou nerozhodují dané a nedotknutelné orgány jako OVV, KVV, či ÚVV, nýbrž jediný,  kdo rozhoduje je předseda. Já vím, není to nic extra nového, ovšem ve chvíli, kdy stranu opouštějí desítky lidí a  dřívější sympatizanti se od ní distancují, by se vedení mělo zamyslet, zda "není cosi shnilého ve státě českém, potažmo sociálně - demokratickém".

     Ačkoli stále věřím straně a jejím původním záměrům, přeci jen se začínám ptát, zda by její případné vítězství ve volbách bylo přínosem? Jsem, samozřejmě, přesvědčen, že nikdo nemůže napáchat takové škody, jako ODS, nicméně otázkou zůstává, zda "chci volit dobro své země, nebo jen menší zlo"? Tady mám odpověď jednoznačnou, leč pak nastává čas na otázku: "Je to možné?"

     Osobně jsem přesvědčen,že za současného stavu nikoli. Budeme mít stoprocentně konec vlády jedné strany, protože nastane začátek vlády jednoho člověka.

 

Autor: Ivo Richter | neděle 5.7.2009 9:38 | karma článku: 18,88 | přečteno: 1566x
  • Další články autora

Ivo Richter

150.000.000 ,- v háji

28.7.2013 v 15:40 | Karma: 14,75

Ivo Richter

Doc. Jiří Cienciala

5.7.2013 v 14:55 | Karma: 23,96

Ivo Richter

Vladimír Špidla

4.7.2013 v 15:51 | Karma: 27,29

Ivo Richter

Pane prezidente, tleskám.

25.6.2013 v 15:32 | Karma: 47,08

Ivo Richter

Nečas je pryč.

17.6.2013 v 7:13 | Karma: 24,00