Vyndal ho hned na zastávce

Zrovna jsem kouřil z okna jako komín ve Vatikánu, aby mi to doma nesmrdělo cigaretovým dýmem, když k zastávce o třicet kroků dále přijel autobus MHD. Z něho se vyřítila skupinka šesti lidí, všichni byli oblečeni do módních tepláků, dvě ženy, chlap, a tři malí a uřvaní, z toho jeden byl ještě v kočárku. Muž na nic nečekal, vyndal ho hned na zastávce, a dlouze a blaženě močil přímo na chodník.

Znesvětil zemFoto: -INT-

Děti lítaly kolem něho, a ženské se chechtaly, a mluvily něco, čemu jsem nerozuměl. Potom se ozval ještě uniknuvší vzduch jak z prasklého míče, chlap si močidlo oklepal, aby si neznesvětil tepláky, zastrčil ho, a všichni spokojeně odšvitořili dále. Inu, také se mi párkrát přihodilo, že to na mě přišlo, ale raději jsem odběhl do hospody, anebo do hustého křoví. Přece se svým šulínkem nebudu machrovat před čumily z oken!

Tato příhoda mě ale vrátila na chvíli do dětských let. Vzpomněl jsem si, jak jsem jako malý kluk trhal havěti nožičky, a ze vzduchovky střílel na ptáky... Dneska už jsem moudrý, a tak raději držím hubu a krok... 

Autor: Ivo Přeček | čtvrtek 14.3.2013 15:17 | karma článku: 21,29 | přečteno: 2125x